حالت تاریک
سه‌شنبه, 30 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
رونمایی از نسخه خطی ۲۰۰ ساله در نمایشگاه
مدیر اسناد ملی منطقه غرب کشور خبر داد:

رونمایی از نسخه خطی ۲۰۰ ساله در نمایشگاه

مدیر اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور از رونمایی یک نسخه خطی با قدمت ۲۰۰ سال که توسط یکی از اهالی استان همدان به سازمان اسناد ملی اهدا شده است، در نمایشگاه بین‌المللی تهران خبر داد.

عاطفه زارعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، از آغاز هفته اسناد ملی ایران از ۱۹ اردیبهشت خبر داد و برنامه‌های متنوع این هفته در دو حوزه اسناد و نسخ خطی را تشریح کرد.

وی در تشریح برنامه‌های این هفته گفت: همزمان با آغاز هفته اسناد ملی و میراث مکتوب، برنامه مستند تلویزیونی «گنجنامه» با موضوع جایگاه اسناد و تاریخ شفاهی در تاریخ‌پژوهی از شبکه همدان پخش شد.

مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور عنوان کرد: در نمایشگاه بین‌المللی تهران از یک نسخه خطی با قدمت ۲۰۰ سال که توسط یکی از هم‌استانی‌ها به سازمان اسناد ملی اهدا شده، رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت تقدیر از فعالان این حوزه اظهار کرد: در این هفته از سازمان‌هایی که در راستای اسناد ملی همکاری‌های لازم را داشته‌اند، اهداکنندگان سند و افراد فعال در این حوزه تقدیر خواهیم کرد. همچنین یک فعال برجسته استانی در حوزه سند در سطح ملی مورد تقدیر سازمان اسناد ملی قرار خواهد گرفت.

زارعی از تقدیر اهداکنندگان سند و نسخه خطی در سطح استان نیز خبر داد و گفت: در یک سال گذشته بیشترین اهداهای ما مربوط به آلبوم‌های ورزشی بوده است که به همین منظور در هفته آینده از این افراد نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.

وی با تأکید بر ارزش تمامی منابع مکتوب حاوی اطلاعات ارزشمند تصریح کرد: هر نوع منبع مکتوب حاوی اطلاعات و ارزشمند، اعم از سند ازدواج، سند مالکیت، عکس‌ها و فیلم از شخصیت‌ها که تاریخ و زیست‌بوم محله را نشان می‌دهد، برای ما دارای ارزش است و تمامی آن‌ها در مراحل ثبت پایگاه‌های کتابخانه ملی قرار می‌گیرد.

مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در خصوص اهمیت نگهداری صحیح اسناد تأکید کرد: اسناد، چه در سازمان‌های دولتی و چه در دست مردم، متاسفانه در شرایط نامساعد نگهداری می‌شوند. اسناد قدمت‌دار از لحاظ دما، رطوبت، میکروب‌زدایی و حشره باید مورد بررسی قرار بگیرند تا در معرض آلودگی‌های محیطی قرار نگیرند و از بین نروند.

وی افزود: برگه‌ها و کاغذهای اسناد و نسخه‌های خطی در معرض دما، نور و رطوبت اکسیده شده و از بین می‌روند و محل مناسبی برای رشد قارچ، کپک و کرم هستند. در سازمان اسناد و کتابخانه ملی این نسخه‌ها مورد مرمت قرار می‌گیرند و پس از ضدعفونی و گندزدایی، مراحل مرمت و تعمیر را طی می‌کنند.

زارعی در خصوص مراحل نگهداری اسناد توضیح داد: اگر قسمتی از برگه‌ها از بین رفته باشد، بازخوانی آن خط انجام می‌شود و پس از طی این مراحل و ارزیابی اصالت و ارزش فرهنگی، علمی، تاریخی، اجتماعی و سیاسی سند یا کتاب، وارد مرحله دیجیتالی شدن شده و عکس آن به واحد اطلاع‌رسانی سپرده می‌شود تا در مخازن استاندارد نگهداری شده و پژوهشگران بتوانند از آن استفاده کنند.

وی با اشاره به اهمیت ثبت اسناد خانوادگی گفت: گاهی اسناد ارزشمند در دست خانواده‌ها دست به دست می‌چرخد و افراد از ارزش واقعی و ضرورت پایداری آن بی‌اطلاع هستند. با اهدا هر سند، به نام اهداکننده در پایگاه کتابخانه ملی ثبت می‌شود و با بازبینی و استناد پژوهشگران، بازتاب بیشتری خواهد داشت.

مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در پایان از دارندگان نسخ خطی درخواست کرد: از افرادی که نسخه‌های خطی دارند خواهش می‌کنم اگر تمایل به اهدا و یا حفظ آن دارند، به مرکز اسناد در کتابخانه ملی غرب کشور مراجعه کنند تا پس از ارزیابی، نسبت به بازسازی، تعمیر و گندزدایی آن اقدام و پس از موافقت خانواده، جهت دسترسی پژوهشگران در پایگاه کتابخانه ملی قرار دهیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!