
یک کارشناس تغذیه تأکید کرد:
کباب یا تنوریکردن ماهی، ممنوع
یک کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه مصرف منظم و صحیح ماهی، سرمایهگذاری برای سلامت قلب، مغز و بدن است، گفت: باید دقت داشت که از روشهای ایمن طبخ استفاده کنید و از مصرف آن به شکل کبابی یا تنوری بپرهیزید.
محمدباقر ملجعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه همه کارشناسان تغذیه دنیا توصیه میکنند که در هفته ۲ بار ماهی مصرف شود، گفت: ماهی یکی از منابع پروتئینی با کیفیت است که همه اسید آمینههای ضروری بدن را تأمین میکند.
وی با اشاره به اینکه این موضوع بهویژه برای گروههای حساس، با اهمیتتر است، افزود: افرادی مانند کودکان در سن رشد، نوجوانان در دوره بلوغ و زنان باردار و شیرده حتماً باید از ماهی به میزان لازم مصرف کنند.
کارشناس تغذیه ادامه داد: ماهی منبع غنی اسیدهای چرب امگا۳ است که برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از بیماریهای مزمن، سرطان و زوال عقل(مثل آلزایمر) اثباتشده است.
ملجعی با بیان اینکه ماهی حاوی مواد معدنی کلیدی مانند آهن، سلنیوم و روی است، عنوان کرد: جالب است بدانید ماهیهایی که در آبهای خاص رشد میکنند، منبع خوب ید نیز هستند.
وی با اشاره به اینکه کلسترول ماهی کم است، افزود: ماهی حتی میتواند به کاهش کلسترول بدن انسان کمک کند.
کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: بهطور کلی کودکان، بزرگسالان و سالمندان میتوانند از مزایای ماهی بهره ببرند اما افراد مبتلا به نارسایی کلیه باید مصرف ماهی را محدود یا زیر نظر پزشک قطع کنند، چون فسفر بالای آن میتواند مشکلساز شود.
ملجعی با بیان اینکه بهترین روش طبخ همچون سایر روشها برای تمام غذاها، بخارپز یا آبپز است، گفت: اما از آنجا که طعم و عطر ماهی در این حالت برای برخی قابلپذیرش نیست، سرخکردن با حداقل روغن در ظروف مناسب، قابل قبول است.
وی با تأکید بر اینکه کباب کردن ماهی روی ذغال یا تنوری کردن آن بههیچوجه توصیه نمیشود، تصریح کرد: ترکیبات خطرناک و سرطانزای ناشی از این روش طبخ، بر DNA سلولها اثر گذاشته و خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
این کارشناس تغذیه در پاسخ به این سوال که آیا مصرف همزمان ماهی با سایر مواد غذایی مشکلساز است، گفت: توصیه میکنیم ماهی را با منابع غنی کلسیم مثل لبنیات به صورت همزمان مصرف نکنید، چون کلسیم در جذب آهن و روی ماهی تداخل ایجاد میکند.
ملجعی با بیان اینکه میگو نیز بهعنوان یکی دیگر از آبزیان، منبع قابلتوجهی از امگا۳، سلنیوم و روی است، افزود: میگو میتواند جایگزین مناسبی برای پروتئینهای دریایی باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف منظم و صحیح ماهی، سرمایهگذاری برای سلامت قلب، مغز و بدن شماست، از روشهای ایمن طبخ استفاده کنید و از مصرف آن به شکل کبابی یا تنوری بپرهیزید.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!