حدود ۳۰۰ متر از مراتع منابع طبیعی گردنه اسدآباد روز جمعه در آتش سوخت و در این آتش سوزی علاوه بر ۳۰۰ متر از مراتع، حدود ۱۰ درخت صدمه دیدند اما تصویری از جمع آوری نشدن شاخه های هرس شده درختان که گویا توسط پیمانکار منابع طبیعی انجام شده، میتواند نقش مهمی در ایجاد شعله های آتش در حادثه گردنه اسدآباد داشته باشد.
به گزارش عصر همدان؛ روز گذشته منطقهای از گردنه اسدآباد که گویا توسط پیمانکاری از سوی اداره منابع طبیعی شهرستان در حال هرس کردن بوده، دچار اطفاء حریق شد که با کمک آتشنشانی و نیروهای منابع طبیعی مهار شد.
علت این حادثه آتش سوزی بنا به گفته مسئولان در دست بررسی است اما آنچه در این آتش سوزی مورد بررسی است و تصویری از آن به دست این پایگاه خبری رسیده، عدم جمع آوری شاخه های هرس شده است که میتواند خود عاملی برای حریق شود.
ماجرا از این قرار است که وقتی هرس درختان از سوی پیمانکار منابع طبیعی انجام میشود، سریعاً باید اقدام به خروج شاخهها از جنگل کنند که حریقی چه به عمد و یا غیرعمدی رخ ندهد.
۳۰۰متر از مراتع گردنه اسدآباد در آتش سوخت
در این زمینه اسفندیار خزایی مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان، با اشاره به آتشسوزی حدود ۳۰۰ متر از مراتع منابع طبیعی گردنه اسدآباد در روز جمعه، اظهار کرد: در این آتش سوزی علاوه بر ۳۰۰ متر از مراتع، حدود ۱۰ درخت صدمه دیدند که بلافاصله آبیاری شدند.
وی با اشاره به اینکه علت حادثه آتش سوزی در دست بررسی است، افزود: در این آتش سوزی می توان گفت که شعله آتش به دست مسافر، گردشگر، رانندگان عبوری از گردنه ممکن است بوده باشد که البته هنوز علت اصلی آن مشخص نیست.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه ۹۵ درصد آتش سوزیها منشأ انسانی دارد و تا این امر بررسی نشود نمیتوان آن را عمدی یا غیرعمدی خواند، افزود: در این حادثه همکاران ما در منابع طبیعی به سرعت این آتش را خاموش کردند.
ناآگاهی و ندانم کاری عامل بسیاری از آتش سوزی ها
وی اذعان داشت: برخی از افراد از روی ناآگاهی و یا ندانم کاری آتشی را روشن کرده، یا آن را خاموش نمیکنند یا از خاموشی آن اطمینان حاصل نمی کنند و این مسائل موجب شعله ور تر شدن آتش میشود.
۳تا ۱۰ سال حبس برای مسبب آتش سوزی
خزایی با بیان اینکه آتش زدن مراتع به صورت عمدی مجازات سنگینی دارد، گفت: در صورت شناسایی فرد سه تا ۱۰ سال زندانی دارد.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان تأکید کرد: برای پیش نیامدن حادثه آتش سوزی نیاز است فرهنگسازی انجام شود که البته رسانه ها ما را در این زمینه کمک و همراهی می کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که مشاهده شده درختانی در گردنه هرس و جمع آوری نشده اند آیا ممکن است که علت این حادثه از عدم جمع آوری آنها باشد، گفت: گیاهانی که یکساله هستند، عامل آتش سوزی هستند و حتی دام هم آن را چرا نمیکند اما درختان هرس شده ممکن است تشدید کننده بوده باشند.
دفعات حریق در استان کاهش نیافته!
خزایی با بیان اینکه میانگین ۱۰ ساله آتشسوزی در استان همدان ۵۰۰ هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: از سال ۹۶ تاکنون تعداد دفعات حریق کاهش پیدا نکرده اما سطح حریق به دلیل اضافه کردن دستگاه جمع آوری کاهش یافته است.
وی یادآور شد: همکاران ما در منابع طبیعی حریق را در کمتر از یک هکتار در مراتع اطفاء میکنند و با این عمل کاهش سطح حریق را از ۵۰۰ هکتار به ۱۵۰ هکتار در مراتع داشتیم.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان تأکید کرد: البته یک هکتار آتش سوزی در مراتع هم برای ما زیاد است و نباید حریقی را داشته باشیم که در این زمینه جلسات مشترکی با آتش نشانی، دهیارن، جهاد کشاورزی، و همچنین جلساتی برای فرهنگ سازی برگزار کرده ایم.
انتهای پیام/ن