حالت تاریک
دوشنبه, 25 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
گفتگو بهترین راهکار برای کنترل اضطراب فرزندان
یک مشاور خانواده تاکید کرد:

گفتگو بهترین راهکار برای کنترل اضطراب فرزندان

یک مشاور با اشاره به لزوم کنترل هیجانات والدین برای پیشگیری از انتقال ترس به کودکان در شرایط جنگی، گفت: والدین با فرزندان گفتگو کنند، همدلی نشان دهند و به آن‌ها بگویند شرایط روحیشان را درک می‌کنند.

ویدا ملکی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به اینکه اضطراب پدیدهای رایج و گاهی طبیعی است، گفت: همه ما در موقعیت‌های مختلف با ترس، نگرانی و اضطراب روبه‌رو میشویم اما زمانی که این احساسات تداوم پیدا کند، طولانی شود و مکرراً در موقعیت‌های گوناگون تکرار شود، از حالت طبیعی خارج شده و عنوان انسان مضطرب را به فرد می‌بخشد.

وی با تأکید بر اینکه والدین اغلب اضطراب خود را از طریق لحن تند، تنش در حرکات و زبان بدن نشان می‌دهند، افزود: ریشه این رفتارها در تجربه‌های فردی، محیط زندگی و مهم‌تر از همه، نوع والدینی که خودشان داشته‌اند نهفته است.

این مشاوره ادامه داد: والدین کودکان مضطرب مانند حلقه‌های یک زنجیره به هم متصل هستند، اما این موضوع راهکارناپذیر نیست؛ اولین گام برای پیشگیری از چنین شرایطی آگاهی والدین از اضطراب خود است.

ملکی با بیان اینکه تا زمانی که فرد به این درک نرسد که مضطرب است، نمی‌تواند تدبیری برای آن بیاندیشد و ناخواسته این اضطراب را به فرزندش منتقل می‌کند، تصریح کرد: یکی از مواردی که کمتر به آن توجه می‌شود، سلامت بدن است، خواب منظم و کافی و ایجاد فضای آرام برای ریلکس کردن بدن، تأثیر بسیار زیادی در کنترل رفتارهای اضطرابی دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که بهترین واکنش والدین در برابر ترس و نگرانی کودکان چیست، گفت: هرگز نباید واکنش منفی نسبت به ترس کودک نشان دهیم.

وی عنوان کرد: ترس، واکنشی طبیعی در برابر بحران‌ها است، والدین باید به کودک بگویند که ترسیدن ایرادی ندارد و حتی خودشان هم ترسیده‌اند؛ مهم این است که درباره احساسات گفتوگو کنیم و فضایی ایجاد کنیم که کودک بدون هراس از سرزنش، مسخره شدن یا تحقیر، احساساتش را بیان کند.

این مشاور خاطرنشان کرد: سرزنش کردن کودک به خاطر ترس، گفتن جملاتی مانند «مرد که گریه نمیکنند» یا «دخترها همینطور هستند»، نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه باعث خودخوری، افزایش اضطراب و تبعات بدتر می‌شود و به جای این کارها باید رفتارهای شجاعانه کودک را تحسین کنیم، در روزهای سخت او را عاشقانه بغل کنیم و به او اعلام کنیم که تحت هر شرایطی کنارش هستیم.

ملکی با اشاره به اضطراب جدایی که این روزها در کودکان شایع شده، تصریح کرد: باید با کودکان صادق باشیم، اگر ترس از دست دادن والدین دارند، بپذیریم که احتمال چنین اتفاقی وجود دارد، اما در کنار آن امیدواری بدهیم و به آن‌ها یادآوری کنیم که انسان‌ها در طول تاریخ جنگ‌ها و سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشته‌اند و همچنان زندگی کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه باید این اعتماد را به کودکان بدهیم که انسان‌های موفقی خواهند بود، عنوان کرد: شنیدن صدای یکدیگر آرامش می‌آورد پس به جای اینکه پدر یا مادر مدام ناخن بجوند یا اخبار تکراری و گاه نادرست گوش دهند، بهتر است با فرزندان صحبت کنند، همدلی نشان دهند، به آنها بگویند شرایط روحیشان را درک می‌کنند و با هم برای بهبود شرایط تلاش کنند.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!