کاغذهای باطله مواد اولیه نخستین واحد تولیدی مقوای پشت سفید ایران است که در آینده ای نزدیک در تویسرکان افتتاح می شود، کارخانه ای که با اشتغالزایی بالا و صرفه جویی ارزی، در فاز نخست یک ششم و در فاز دوم یک سوم از واردات کشور در این حوزه را کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگار عصر همدان به نقل از رودآور؛ در دقایق نخستین سال جاری بود که رهبر انقلاب عنوان سال را “جهش تولید” نامیدند و این گونه کلیدواژه مسیر یک ساله برای تحقق اقتصاد مقاومتی را تبیین کردند.
“جهش تولید” ، کلیدواژه روشنایی مسیر اقتصاد مقاومتی
کلیدواژه ای که اگر به خوبی برای عملیاتی شدن آن تبیین، تفسیر و برنامه ریزی انجام گیرد، چراغ روشنی در تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، بر مبنای آموزه های دینی و قرآنی و سکوی پرشی به منظور خروج از تحریم ها و رسیدن به نقطه بی نیازی در بسیاری از زمینه های اقتصادی است.
بی تردید در این راه اگر قرار است موفق شویم تکیه بر داشته های داخلی از جمله نیروی انسانی متعهد و متخصص و منابع سرشار کشور آن هم با نگاهی برونزا ضروری است و این مسئله را کارآفرینان خوب می دانند.کارآفرینانی که از روزگاری با اندک سرمایه کار خود را آغاز کرده اند، امروز حرف از اشتغالزایی برای صدها نفر می زنند.
دعوت کارآفرین برتر تویسرکانی از سرمایه گذاران برای ساخت واحدهای تولیدی در این شهرستان
از جمله این کارآفرینان برتر می توان به محسن زارعی مدیر واحد تولیدی شانه تخم مرغ در شهرستان تویسرکان اشاره کرد، سرمایه گذاری که از سال ۶۳ تا کنون این واحد تولیدی را می چرخاند و زمینه اشتغالزایی ۳۰ نفر را فراهم کرده است.
او در این سال های اخیر پا را فراتر گذاشته و تعدادی از سرمایه گذاران را گرد خود جمع کرده، تا با سرمایه گذاری میلیاردی زمینه رفتن به سمت خودکفایی در خصوص تولید مقواهای پشت طوسی و پشت سفید را برای کشور فراهم سازد، آن هم در زادگاه خود.
روحیه کارآفرینی با مهاجرت سازگار نیست
زارعی معتقد است اگر کسی مدعی و تشنه خدمت است باید آستین های همت خود را برای پیشرفت و آبادانی شهر خود بالا بزند چرا که تأکید دارد؛ روحیه کارآفرینی با مهاجرت سازگار نیست.
امروز بر آن شدیم تا با این سرمایه گذار بخش خصوصی درباره شرکت مهان کاغذ و همکارانش به گفتگو بنشینیم که قرار است در آینده ای نزدیک واحد تولیدی آنان با عنوان نخستین کارخانه تولید مقوای پشت سفید ایران فعالیت خود را آغاز کند.
کاغذهای باطله هایی که زمینه ساز بی نیازی کشور در تولید مقوای پشت سفید می شود
در این باره «محسن زارعی» مدیر عامل واحد تولیدی مهان کاغذ سرکان در گفتگو با خبرنگار رودآور؛ با بیان اینکه کار ساخت این شرکت را با تعدادی دیگر از سرمایه گذاران از سال ۹۴ آغاز کرده است، گفت: در صورت بهره برادری از این پروژه در آینده ای نزدیک مقواهای پشت طوسی و پشت سفید در گرم های ۲۰۰ تا ۴۵۰ گرم در این کارخانه تولید می شود.
وی اظهار کرد: مواد تشکیل این نوع مقواها، انواع کاغذهای باطله است، که پس از جمع آوری و خمیر شدن، در نهایت به صورت کاغذ کوتینگ می شوند، بدان معنا که با بهره گیری از موادی ویژه به شکل براق تبدیل شده و در بسته بندی صنعتی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر عامل واحد تولیدی مهان کاغذ افزود: در مقوای پشت سفید دو طرف کاغذ؛ کوتینگ می شود که برای مصارف بهداشتی و پزشکی از جمله حعبه های دار مورد به کار می رود و اگر یک طرف کوتینگ شود در حوزه صنایع بسته بندی دیگر همچون لوازم یدگی ماشین مورد استفاده قرار می گیرد.
زارعی تصریح کرد: در واقع کوتینگ شدن کاغذ آن را برای فرم دهی بهتر انجام می دهد تا راحتر مورد استفاده قرار گیرد.
سرمایه گذاری میلیاردی برای تأسیس نخستین واحد تولیدی مقوای پشت سفید ایران
وی همچنین با اشاره به اینکه برای تأسیس نخستین واحد تولیدی مقوای پشت سفید ایران، سرمایه گذاری میلیاردی انجام شده، عنوان کرد: میزان سرمایه گذاری از آغاز تأسیس تاکنون در حدود ۴۸ میلیارد تومان بوده، که به طور عمده صرف ساخت و ساز و خرید ۸۰ درصد ماشین آلات شرکت شده است.
مدیر عامل واحد تولیدی مهان کاغذ ادامه داد: در بخش تأمین ارز و همچنین معامله آن با شرکت چینی برای خرید ماشین آلات از سال ۹۶ که با افزایش قیمت ارز روبرو بودیم مشکلات بسیاری بر سر راه ما ایجاد شد، اما خوشبختانه در نهایت ماشین آلات چندین بخش کارخانه به طور کامل خریداری شده و برای تهیه ۲۰ درصد باقیمانده هم صحبت هایی با طرف چینی شده تا به زودی به دست ما برسد.
زارعی گفت: سال گذشته از ابتدای شهریور، دو تکنیسین چینی برای نصب دستگاه ها به تویسرکان آمده بودند، که بهمن ماه برای حضور در بین خانواده های خود در آغاز سال چینی به کشورشان بازگشتند.
وی افزود: با توجه به شیوع کرونا در چین و تعطیل کاملی چین آن دو تکنیسین نتوانستند مجدد برای ادامه کار خود به شهرستان بیایند، هر چند که با مهندسان ایرانی ادامه کار در دست اقدام است، اما طرف چینی هم قول داده که تا دو سه ماه آینده برای انجام مابقی تعهد خود بیایند.
مدیر عامل واحد تولیدی مهان کاغذ تصریح کرد: اگر شرایط کرونایی و برخی مسائل و مشکلات دیگر مانعی جدید ایجاد نکنند انتظار می رود تا قبل از خرداد سال آینده کارخانه آماده بهره برادری شود.
زارعی همچنین با بیان اینکه برای تأمین هزینه مورد نیاز به منظور ساخت این کارخانه از ۴۸ میلیارد تومان آورده اولیه، ۳۶ میلیارد تومان آن تسهیلات بانکی است و مابقی سرمایه سهام داران، گفت: ۱۲ میلیارد دیگر نیز به صورت تسهیلات قرار است به زودی تزریق شود و در نهایت ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان دیگر برای اتمام طرح تا رسیدن به مرحله افتتاح و بهره برادری نیاز است.
وی اظهار کرد: امیدواریم استاندارد هم به وعده های خود اعمال کند و درخصوص بانکی که قرار است تسهیلات در اختیار ما قرار دهد همکاری های لازم را انجام دهد.
اشتغالزایی مستقیم واحد تولیدی مهان کاغذ برای ۳۰۰ در دو فاز
مدیر عامل واحد تولیدی مهان کاغذ افزود: در صورت راه اندازی این شرکت در فاز اول به طور مستقیم برای ۱۵۰ نفر و در فاز دوم برای ۱۵۰ نفر دیگر ایجاد اشتغال می شود و طبق محاسبات تولید سال اول ما ۵۰ هزار تن مقوا است.
زارعی عنوان کرد: با توجه به آنکه مواد اولیه این کارخانه انواع کاغذهای باطله است، شرایط لازم به منظور افزایش میزان اشتغالزایی برای افراد جویای کار در سطح شهرستان را فراهم می سازد، چه برای آنانی که کاغذهای باطله را جمع آوری می کنند و چه برای کامیون داران و وانت دارانی که کاغذها را تا کارخانه به دست ما می رسانند.
وی گفت: به طور معمول اگر ۲۰ تا ۳۰ نفر در سطح شهر کاغذ جمع آوری کنند، روزانه با ۱۰۰ نیسان در نهایت دو تن به کارخانه تحویل داده می شود، در حالی که نیاز روزانه کارخانه ۲۰۰ تن کاغذ باطله خواهد بود که برای تأمین این میزان مواد اولیه بی تردید فرصت شغلی بیشتری هم مهیا می شود.
سنگ تمام مفتح برای حمایت از سرمایه گذاران
مدیر عامل واحد تولیدی مهان کاغذ با تاکید بر اینکه مفتح نماینده مردم تویسرکان در تمامی مراحل به ویژه همکاری و تعامل با مسئولان کشوری و مدیران بانک ها برای تامین تسهیلات مورد نیاز کارخانه سنگ تمام گذاشت، عنوان کرد: در سال ۹۶ به دلیل بالا رفتن نرخ ارز ما به نوعی از ادامه ساخت کارخانه ناامید شده بودیم تا جایی که نزدیک بود کار را تعطیل کنیم، اما مفتح برای ادامه کار مشوق خوبی بود و ما را به ادامه کار ترغیب کرد.
ضرورت آموختن کارآفرینی به فرزندان/جوانان تحصیل کرده به مردم شهر خود خدمت کنند
زارعی در پاسخ به این که چرا این حجم از سرمایه را در شهرستان تویسرکان که احتمال سودآوری کمتری دارد برای تأسیس کارخانه هزینه کرده است، گفت: من زاده شهر سرکانم و به فرزندانم هم آموختم که اگر می خواهید کاری انجام دهید منتظر مشاغل دولتی نباشید بلکه با تلاش و کوشش خود و با کارآفرینی برای ارتقاء شهرستان خودتان گام برادرید.
وی از مهاجرت جوانان تحصیل کرده از این شهرستان گلایه و تصریح کرد: امیدواریم جوانان این شهرستان اگر به مرحله مهندسی و دکتری می رسند در شهر خودشان بمانند و کمک کار مردم و مفید برای شهرشان باشند.
مدیر عامل واحد تولیدی مهان کاغذ تاکید کرد: هم عشق به مردمان شهر خودم و هم کمک های فوق العاده نماینده مردم تویسرکان، انگیزه بسیاری برای سرمایه گذاری در بخش صنعت تویسرکان ایجاد کرده است.
کاهش واردات و صرفه جویی ارزی با کاغذهای باطله!
زارعی در ادامه با بیان اینکه با بهره برادری از این شرکت صرفه جویی ارزی می شود، عنوان کرد: در حال حاضر در بخش تأمین مقوای پشت طوسی سالانه در حدود ۳۰۰ هزار تن واردات داریم و اگر ما بتوانیم در فاز اول تولید خود، ۵۰ هزاز تن مقوا تولید کنیم یعنی یک ششم واردات را کاهش می دهیم و در فاز دوم با تولید سالانه ۱۰۰ تن یک سوم واردات را کاهش می دهیم و این یعنی رفتن به سمت بی نیاز ساختن کشور در تولید مقوا.
وی با اشاره به اینکه این شرکت تولیدی مقوا، جزء واحدهای تولیدی زیربنایی محسوب می شود که صنایع دیگر به آن وابسته هستند، تصریح کرد: با راه اندازی این کارخانه می توان انتظار داشت حداقل ۱۰ چاپخانه در سطح شهرستان فعال شود که صاحبان دیگر واحدهای تولیدی برچسب محصولات خود برای مقواهای تولیدی ما را به واسطه این چاپخانه ها تهیه کنند.
ضرورت حمایت دولت از سرمایه گذاران
به گزارش رودآور؛ سرمایه گذاران بسیاری هستند که می خواهند با نگاه اقتصاد مقاومتی در مسیر استقلال و عدم وابستگی بسیاری از صنایع و کالاهای کشور قدم بگذارند.
امید ان که اگر قرار است سرمایه گذاری انجام شود با تحقیقات کامل و برنامه ریزی جامع به سمت بی نیاز ساختن کشور در حوزه های مختلف این حرکت ادامه داشته باشد و در این راه بی تردید حمایت مسئولان دولتی از آنان در تمامی مراحل تولید ضروری است.
انتهای پیام/ز