به گزارش عصر همدان؛ پیامبر خدا(ص) که توقفش در دهکده قبا به درازا کشید، تصمیم به برپایی پایگاهی برای فعالیتهای عبادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مسلمانان گرفت و آنجا بود که حضرت علی(ع) را برای ترسیم نقشه آن، بر شتر خود سوار و مأمور به نشستن در محلی کرد.
از آن دوران تاکنون ساخت مساجد برای هدف فعالیتهای عبادی، سیاسی و اجتماعی به عنوان بنای توحیدی در اسلام در سطح کشور ایران اسلامی ایجاد شد و به تبع در دیار سیدجمالالدین اسدآبادی نیز بیش از صدها مسجد ساخته شده و محل رشد و پرورش شخصیتها، بزرگان و شهدای شاخص است.
این مساجد که با عنوان خانه خدا هم از آنان تعبیر میشود، امام صادق(ع) رفتن در آن را مورد تأکید قرار داده، آنچنان که فرمود: مساجد خانههاى خدا در روى زمین هستند و هر که پاک و پاکیزه وارد آنها شود، خداوند او را از گناهانش پاک و در زمره زائران خود قلمدادش کند.
و اما یکی از پاکترین جوانان ایرانی اهل خوزستان که امروز به واسطه رشد و تربیت در همان خانه خدا، نام و آوازهاش برای همیشه در تاریخ اسلام ماندگار شده، شهید مصطفی صدرزاده است، او توانست در کنار کار فرهنگی، به دفاع از حرم حضرت زینب(ع) در سوریه بایستد و امروز الگویی برای جوانان دیگر شود.
اگرچه هنوز آنگونه که باید منش و زندگی و رفتار و گفتار شهید صدرزاده در بین جوان و نوجوان شناخته شده نیست، اما الگوگیری از او در بین برخی جوانان تا جایی است که امروز چراغ یک مسجد به نام حضرت علیاصغر(ع) با راهاندازی پایگاهی به نام صدرزاده روشن است.
پوریا زارعی جوان خوشذوق و بسیجی شهر اسدآباد که میشود گفت در سن و سال هم مانند شهید صدرزاده است، چراغ خانه خدا را که سالها خاموش بود و تنها تعداد انگشت شمار برای اقامه نماز در آن حاضر میشدند، با نام و خاطره شهید سید مصطفی صدرزاده و عمل به فرموده پیامبر(ص) که هر که در مسجدى چراغى بیاویزد، تا زمانى که آن چراغْ نورافشانى میکند، هفتاد هزار فرشته بر او درود میفرستند» هزاران درود فرشتگان را از آن خود کرده است.
این جوان خوشذوق در گفتگو با خبرنگار عصر همدان با اشاره به آیهای از قرآن با این عنوان که «مساجد خدا را تنها کسى آباد مىکند که به خدا و روز بازپسین ایمان آورده و نماز را برپا دارد و زکات را بپردازد و جز از خدا نترسد، امید مىرود آنها از هدایتیافتگان باشند.» گفت: مسجد علیاصغر(ع) در سال ۸۳ ساخته و چند سال اول شلوغ بود اما به شدت ریزش داشت تا جایی که ماهها بدون امام جماعت و نمازگزار بود. دو سال پیش یعنی اول آبان ۱۴۰۰ همزمان با سالگرد شهید صدرزاده که عضو هیت امنا شدم، شروع به فعالیت کردیم و خدا کمک کرد که امروز مسجد نه تنها امام جماعت دارد، بلکه کانون فرهنگی، پایگاه بسیج و مملو از جمعیت نمازگزار است.
وی با بیان اینکه امروز وضعیت مسجد و حال و هوای آن و حضور مردم در آن خوب است، ادامه داد: با این روند توانستیم برنامههایی مانند غبارروبی، فضاسازی و عطرافشانی مسجد، حضور در مزار شهدای دفاع مقدس، گمنام و دیدار با جانبازان و خانواده شهدا با عنوان میثاق مجدد با آرمانهای شهدا و انقلاب اسلامی، دیدار از پیشکسوتان و بانیان بزرگان مسجد توسط اعضای مسجد، مراسم تجلیل از امام جماعت، هیئت امناء، مؤذنین، نمازگزاران برگزار کنیم.
زارعی از برپایی محفل تلاوت نور در مسجد حضرت علیاصغر(ع) و اهداء ثواب آن به شهدا، فعالان و درگذشتگان مسجد، همسایهها و شهدای مدافع حرم از جمله شهید صدرزاده، اشاره کرد و افزود: به مناسبتهای مختلف مسابقات متنوع فرهنگی، هنری و ورزشی را برگزار و اقلام فرهنگی اهدا میکنیم.
وی با بیان اینکه پایگاه بسیج خواهران هم در این مسجد دایر شده است، افزود: ما با برگزاری کلاسهای مختلف در مسجد، آموزش مداحی، احکام، قرآن روانخوانی و حفظ قرآن کریم با حضور اساتید را داریم.
این جوان خوشذوق بسیجی با بیان اینکه امروز با تجهیز وسایل بازی، بچهها را جذب مسجد کردهایم، افزود: با توجه به کمبود امکانات تفریحی در سطح محله محمودبیگی، برای کودکان و نوجوانان، لوازمی همچون اجاره سالن فوتسال، اجازه استخر و … داشتیم و این امکان رغبت بچهها به حضور در مسجد و شرکت در برنامههای آن را افزایش داده است.
وی برگزاری برنامههای مختلف در مناسبتها و برپایی ایستگاه صلواتی در مناسبتهای مهم مذهبی را از دیگر اقدامات د انست و افزود: با حمایت سپاه مسابقاتی را برای بچههای محله محمودبیگی برگزار کردیم.
زارعی یکی از طرحهایی که در مسجد حضرت علی اصغر(ع) اجرایی میشود را طرح روانخوانی و حفظ جز ۳۰ خواند و گفت: در این طرح تعدادی معلم قرآن برای حفظ قرآن و تفسیر آیات و روایات حاضر میشوند و دانش آموزان در مسجد گردهم میآیند و کلاسهای قرآنی برای آنان برگزار میشود.
وی یادآور شد: اکنون در این مسجد یک معلم قرآن خانم و سه معلم قرآن آقا برای اجرای این طرح حضور دارند و در هر کلاس بین ۱۵ تا ۴۰ نفر از دانش آموزان شرکت میکنند.
مسئول پایگاه مقاومت بسیج شهید صدرزاده یکی از علل موفقیت این مسجد را حضور حجتالاسلام نبیالله مرادی، امام جماعت آن دانست و گفت: وی حدود سه سال متوالی است که در مسجد حضور دارد و حلقههای صالحین و تعامل خوب با مردم و نمازگزاران دارند.
وی با بیان اینکه هیچ حمایتی از هیچ ارگانی به این مسجد نمیشود، اذعان کرد: به جزء معرفی نوجوانان به مکانیکی تعمیر گاه و سپاه ها دریافت وام اشتغالزایی، هیچ کار اقتصادی دیگری هنوز نتوانستهایم انجام دهیم و در زمینه نبود سیستم، گچکاری دیوار مسجد و نداشتن محراب و…. با مشکل مواجه هستیم.
انتهای پیام/ن