پشت میله های آهنی منتظر چشیدن طعم دلچسب آزادی به ذائقه شان هستند، و این اتفاق برای هر کسی ممکن است اتفاق بیافتد چرا که حادثه خبر نمی کند و یک غفلت کوتاه سرنوشتی تلخ را رقم می زند.
به گزارش عصر همدان؛ خانواده های زندانیان در وقوع جرم ، نقشی ندارند اما در بیشترین تاثیر را از آسیب های اجتماعی می بینند.
حمیدرضا عبدالملکی مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان همدان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: حدود ۶ تا ۷ ماه است که انجمن مستقر و فعال شده است که امیدواریم با کمک خیرین مرهمی بر زخم خانواده های زندانیان باشیم.
وی افزود: انجمن حمایت از زندانیان به صورت یک انجمن ان جی یو با کمک منابع دولتی و کمک ها و حمایت های خیرین فعالیت می کند اما ردیف بودجه و اعتبار خاصی ندارد.
عبدالملکی با بیان اینکه این انجمن بیشتر مردمی است ادامه داد: از زمان طاغوت هم چنین مجموعه ای بوده که بعد از انقلاب براساس قانون به قوه قضائیه محول شده و خانواده ها زندانیان تحت پوشش این انجمن قرار می گیرند.
مسئول انجمن حمایت از زندانیان همدان با تاکید بر اینکه بیشترین جامعه هدف ما خانواده زندانیان است گفت: خانواده زندانیان معمولا مشکلات معیشتی و مالی دارند که قادر به رفع نیازهای خانواده نیستند و خدمات به آنها ارائه می شود.
عبدالملکی با بیان اینکه با همت های بلند خیرین توانستیم کمک های خوبی ارائه دهیم گفت: ۷ مرحله بسته های معیشتی و ماهانه مبالغی برای مددجویان واریز می شود.
مدیر انجمن خیریه همدان گفت: حتی اگر زندانی آزاد شود تا مدت ۳ تا ۴ ماه از طرف انجمن حمایت می شود تا بتواند کاری پیدا و روی پای خود بایستد.
۳۶۰ خانواده تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان
وی با بیان اینکه ۳۶۰ خانواده تحت حمایت انجمن هستند گفت: کرونا باعث شد از تعداد زندانیان و به طبع خانواده های آنها کاسته شود چرا که معمولا حبس در این شرایط شیوع کرونا به سختی صورت می گیرو به برخی زندانیان که صلاحیت داشته باشند مرخصی داده شده است.
عبدالملکی با اشاره به تورم روزانه گفت: سطح مخارج بسیار بالا رفته چرا که هر روز شاهد تورم در سطح جامعه هستیم، اما خوشبختانه علیرغم تمام مشکلات بیش از سال گذشته به خانواده ها و مددجویان کمک کردیم و پوشش بهتری داشتیم.
وی عنوان کرد: برخی خانواده ها هستند که تحت نظر کمیته امداد هم هستند اما چون وضعیت حادتری دارند از طرف انجمن هم حمایت می شوند چرا که سطح نیاز مندی آنها بیشتر و فرزند زیادی دارند بنابراین کمیته کفاف نمی دهد و انجمن حمایت می کند.
۲۱ آزادی زندانی با حمایت از انجمن حمایت از زندانیان
عبدالملکی با بیان اینکه یک شعبه شورای حل اختلاف هم داریم گفت: برخی از موارد حقوقی و مسائل مالی، پرونده هاشان گرفته شده و تا بحال ۲۱ مورد آزادی زندانی داشتیم که ۴ مورد آنها پرونده قتل بوده است.
مدیر انجمن حمایت از زندانیان گفت: بیشتر افرادی که به شورای حل اختلاف معرفی شدند جرم های مالی داشتند که به مناسبت دهه فجر و هفته زن دو نفر از بانوانی که بدهی مالی داشتند آزاد شدند.
وی افزود: تلاش داریم با کمک خیرین به خانواده ها کمک کنیم تا سرپرست خانواده حضور داشته باشد و دخترای که نیاز به جهیزیه داشته اند مقدمات آنها را فراهم کرده ایم تا از آسیب های اجتماعی بیشتر جلوگیری کنیم.
فعالیت انجمن حمایت از زندانیان در ۴ شهرستان همدان
عبدالملکی با بیان اینکه هر شهرستانی که دارای زندان باشد به طبع انجمن هم دارد گفت: چهار انجمن در شهرستان های همدان، ملایر،تویسرکان و نهاوند فعال هستند که این انجمن ها متشکل از یک هیات رئیسه از جمله فرماندار، دادستان، رئیس امور زندانها و معمتمدین شهر هستند که کار نظارت را انجام می دهند.
وی افزود: علاوه بر شهرستان های بالا، اسد آباد نیز بنا به تعداد زندانیان دارای انجمن حمایت از زندانیان است.
مدیر انجمن حمایت از زندانیان گفت: خانواده ها توسط مددکاران شناسایی می شوند و مهمترین مشکل خانواده های زندانیان علاوه بر مشکلات معیشتی این است که جامعه پذیرای آنها نیست.
وی ادامه داد: با کمک معاونت اجتماعی استاندارد ی و اداره کل زندانها کارگاه های برای پیشگیری آسیب های زندانی و کانون های اصلاح و تربیت راه اندازی کردیم تا آموزش و مهارت های لازم ارائه شود.
عبدالملکی گفت: زندانیان بعد از آزادی می توانند وام های خود اشتغالی را دریافت و مشغول کار شوند که باید از قسمت تعاون دریافت کنند.
مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان گفت: برخی زندانیان به صورت رای باز مشغول فعالیت هستند که با بنیاد تعاون فعالیت می کنند و مراکزی چون آموزش راهنمایی و رانندگی و یک سالن پذیرایی داشتیم که در حال حاضر به خاطر شیوع کرونا تعطیل هستند.
وی افزود: از خیرین و موسسات خیریه مثل حضرت رقیه و آبشار عاطفه ها و بسیج و فرمان حضرت امام تقدیر می کنم که کمک رسان ما بوده اند و با وجود مشکلات معیشتی کمک های فراوانی کردند.
عبدالملکی ادامه داد: ۵ نفر از دخترانی که نیاز به جهیزیه داشتند و چندین سال بوده که زندگی مشترک آنها به تعویق افتاده بود راهی خانه های بخت شدند.
مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان گفت: خیرینی را داریم که به محض ورود با یک نیت خاصی حضور پیدا می کنند و در همان زمان پرونده ای که مطابق با نیت خیر است پیدا می شود و این همزمانی جالب است.
انتهای پیام/ آ