• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
3

منبت گلریز تویسرکان حرف اول را در جهان می زند/ شهر ملی منبت گلریز برای جهانی شدن و برندسازی نیازمند همیاری مسئولان

  • کد خبر : 71173
  • 26 خرداد 1399 - 8:35
منبت گلریز تویسرکان حرف اول را در جهان می زند/ شهر ملی منبت گلریز برای جهانی شدن و برندسازی نیازمند همیاری مسئولان

منبت گلریز تویسرکان در کشورهای آسیای میانه، روسیه و استرالیایی جلوه گری می کند و حرف اول را در جهان می زند، با این وجود هنوز نه دستگاه های اجرایی و نه تعاونی های مرتبط شهرستانی آن گونه که باید به منظور برپایی نمایشگاه ها، بازارچه های دائمی، تبلیغات و در یک کلام برای برند […]

منبت گلریز تویسرکان در کشورهای آسیای میانه، روسیه و استرالیایی جلوه گری می کند و حرف اول را در جهان می زند، با این وجود هنوز نه دستگاه های اجرایی و نه تعاونی های مرتبط شهرستانی آن گونه که باید به منظور برپایی نمایشگاه ها، بازارچه های دائمی، تبلیغات و در یک کلام برای برند سازی منبت شهرستان وارد میدان نشده اند.

به گزارش خبرنگار عصر همدان؛ بیستم تا بیست و هفتم خرداد ماه در تقویم ایران اسلامی به عنوان هفته صنایع دستی نامگذاری شده است.

هستند بسیاری از مردمان مشرق زمین در جای جای ایران اسلامی از گذشته های دور تاکنون که نان خود را با توانمندی دستان و بازوانشان خورده اند و اگر به هر شهری در این کشور کهن قدم بگذاریم صنایع دستی خاص و ویژه آنان را نظاره می شویم.

فعالیت ۸۵۰۰ تویسرکانی در حوزه صنایع دستی

هنرمندان شهرستان تویسرکان، پایتخت طلای سبز ایران، حرف های بسیار در صنایع دستی به ویژه در صنعت چوب برای گفتن دارند و در کشور و حتی در جهان درخصوص منبت گلریز حرف اول را می زنند.

به گفته سیدرسول حسینی، فرماندار تویسرکان بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ هنرمند در این شهرستان فعال هستند، این بدان معناست که ۲۳ درصد اشتغال مردمان این دیار بر پایه صنایع دستی می چرخد و هنرمندان بسیاری در ۴ هزار و ۷۵۱ کارگاه در حوزه مبل و منبت فعالیت می کنند.

حسینی از پرداخت ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات در قالب اشتغال روستایی به هنرمندان حوزه صنایع دستی از سال ۹۶ تاکنون خبر داده است و این مهم را راهکاری برای رشد اقتصادی شهرستان می داند.

خانه صنایع دستی تویسرکان در قلب بنای تاریخی اقتداری جای دارد

اسحاق ترکاشوند، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان اظهار کرد: هنرمندان صنایع دستی در این شهرستان در حوزه های مبل و منبت، معرق، مینا کاری، نقاشی زیر لعابی، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، چرم دوزی و مرورار بافی فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه همگان تویسرکان را در حوزه صنایع دستی به طور عمده به نام منبت گلریزش می شناسند، گفت: خانه صنایع دستی شهرستان با برخورداری از ۶ کارگاه فعال در قلب خانه تاریخی اقتداری واقع شده است.

منبت گلریز تویسرکان حرف اول را در جهان می زند

و اما هنر دست هنرمندان تویسرکانی بر روی تکه های بی جان چوب مشق عشقی است که به آن تکه ها جان می بخشد، هر طرح و نگاری بر روی چوب ها که نقش می بندد برای هر فردی تفسیری متفاوت از روح زندگی دارد.

منبت گلریز تویسرکان زبانزد خاص و عام است، چرا که هیچ دستگاهی حتی سی.ان.سی(C.N.C) قادر به شبیه سازی این سبک از منبت کاری نیست و مردمان شهرستان های دیگر از جمله ملایر به طور عمده فوت و فن منبت و منبت کاری را از هنرمندان تویسرکانی آموخته اند.

امروز حتی منبت گلریز تویسرکان در کشورهای آسیای میانه، روسیه و استرالیایی جلوه گری می کند، با این وجود مسیر جهانی شدن برای منبت گلریز تویسرکان هموار نیست.

شهر ملی منبت گلریز برای جهانی شدن نیازمند همیاری مسئولان و برندسازی

هنوز نه دستگاه های اجرایی و متولی و نه تعاونی های مرتبط شهرستان برای ایجا کارگاه های تولید مبل و مبنت با چرخه کامل تولید از ضربه های نخستین مغار و تراشیدن چوب گرفته تا رنگ کاری و رویه کوبی آن چنان که باید به میدان عمل نیامده اند و در خصوص برگزاری نمایشگاه های مستمر، بازاریابی، تبلیغات مناسب و بازارچه فروش دائمی اقدام در خور توجهی که باید انجام نداده اند.

به گزارش عصر همدان؛ بی تردید تویسرکان به عنوان خاستگاه منبت ایران زمین پس از کسب عنوان ملی شهر منبت گلریز، برای برند شدن این سبک از منبت در جهان، هم سویی همه فعالان عرصه مبل و مبنت و به ویژه همیاری و پیگیری های مسئولان را می خواهد.

زنگنه

انتهای پیام/ز

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=71173

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

سه × یک =