• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2

مجازات شهادت دروغ

  • کد خبر : 204005
  • 22 آبان 1402 - 11:08
مجازات شهادت دروغ
مطابق قانون شخصی که شهادت دروغ می‌دهد مجرم است و قانون‌گذار در قانون برای چنین اشخاصی حبس و جزای نقدی پیش‌بینی کرده است.

به گزارش «عصر همدان»؛ مطابق با قانون، فردی که شهادت دروغ می‌دهد مجرم و به مجازات آن محکوم می‌شود.

در قانون برای شهادت دروغ مجازات در نظر گرفته شده است و کسانی که در محاکم دادگستری شهادت می‌دهند مشخصات آنها در سامانه شهود قوه قضائیه درج می‌شود.

اگر کسی به‌دروغ شهادت بدهد این حق را برای فردی که در اثر شهادت متضرر شده ایجاد می‌کند که با طرح دعوا در محاکم دادگستری و اثبات اینکه آن شهادت دروغ بوده حکمی که صادر شده را باطل کند.

اما همان‌طور که اشاره شد مطابق قانون شخصی که شهادت دروغ می‌دهد مجرم است و قانون‌گذار در قانون برای چنین اشخاصی حبس و جزای نقدی پیش‌بینی کرده است.

قانون‌گذار در مورد شهادت دروغ در ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی اشعار می‌دارد هرکس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به ۲۵ میلیون تا ۱۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

برای شکایت علیه شخص یا اشخاصی که شهادت دروغ داده است شخصی که مدعی این جرم است و شهادت بر علیه او صادر شده است، بایستی ابتدا با داشتن دلایل محکمه‌پسند شکوائیه‌ای تنظیم کند و سپس با ارجاع این شکوائیه به محاکم دادگستری پرونده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اگر بر اثر شهادت دروغ هر گونه خسارت مالی به بار آید، باید ارزش خسارت وارد شده توسط فردی که شهادت دروغ داده، جبران شود و اگر خسارت جانی و بدنی باشد باید قصاص شود یا دیه بپردازد.

احسان غفاری – نویسنده و حقوق‌دان

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=204005

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

شانزده + سه =