• امروز : یکشنبه, ۱۵ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 6 October - 2024
3
کارشناس خانواده و جوانی جمعیت تاکید کرد:

لزوم وجود منبع معتبر و بروز سرشماری در کشور

  • کد خبر : 222212
  • 01 شهریور 1403 - 10:32
لزوم وجود منبع معتبر و بروز سرشماری در کشور
کارشناس خانواده و جوانی جمعیت گفت: باید افسوس خورد که در برهه‌ای که جوانی جمعیت در ایران رنگ باخته است، منبع معتبر و بروز سرشماری در اختیار فعالان، کارشناسان و نخبگان وجود ندارد و این کمبود باعث شده است که مردم حتی در فضای مجازی، به دنبال استخراج و مشاهده آمار از هموطنان خود باشند.

حجت‌الاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»، اظهار کرد: در چند روز گذشته خبری مبنی بر افزایش جمعیت ایران منتشر گردید، در ابتدا لازم است بدانیم که سایت Worldometer یک رسانه مستقل است و تحت نظارت یا مدیریت هیچ نهاد دولتی یا بین‌المللی قرار ندارد.

وی افزود: این سایت از تبلیغات و خدمات مرتبط برای تأمین هزینه‌های خود استفاده کرده و تلاش می‌کند که اطلاعات دقیق و بی‌طرفانه ارائه دهد.

کارشناس خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه این سایت، به‌دلیل دقت و بروز سریع اطلاعات، به‌عنوان یک منبع معتبر برای محققان، دانشجویان، رسانه‌ها و حتی سازمان‌های بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد، عنوان کرد: این سایت به خصوص در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ بسیار مورد توجه قرار گرفت.

حجت‌الاسلام صالحی خاطرنشان کرد: داده‌های اینگونه سایت‌های آماری معمولا با تحلیل همراه نبوده و حتی آمارهایشان با داخل ایران نیز تضاد دارد!

وی ادامه داد: به‌هرحال در خبری که اول تیر ۱۴۰۱ از سوی مرکز آمار ارائه شده بود، نرخ رشد جمعیت حدود درصد عنوان شده و رو به کاهش بود و قرار بود در بهترین حالت تا سال ۱۴۱۵ فقط ۶میلیون‌‌و ۷۴۶ هزار نفر به جمعیت کشور افزوده شود که «از خطر ریزش سنگین جمعیت ایران حکایت داشته باشد».

کارشناس خانواده و جوانی جمعیت بیان کرد: البته پیش‌بینی شده بود ۷۳ میلیون‌و ۲۴۳ هزار نفر از جمعیت کشور در سال ۱۴۱۵ در شهر‌ها و ۱۸‌میلیون‌و ۲۰۳ هزار نفر در روستا‌ها زندگی کنند که این اتفاق به‌طور تقریبی اکنون رخ داده است.

حجت‌الاسلام صالحی همچنین افزود: در گزارشی که در سال ۱۳۹۴ از سازمان ملل ارائه داده شد، پیش‌بینی شده بود جمعیت ایران در سال ۲۰۳۰ میلادی به ۹۱.۳ میلیون نفر برسد و ایران در این سال همچنان به‌عنوان هفدهمین کشور پرجمعیت جهان باقی بماند.

وی ادامه داد: با فرض در نظر گرفتن درست‌بودن آمار می‌توان تحلیل کرد تعداد مهاجرانی که به ایران آمده‌اند، می‌توانند دلیل افزایش جمعیت خارج از پیش‌بینی باشند.
جمعیت ایران به سرعت در حال افزایش است؛ این نیز به دلیل مهاجرت مردم از کشور‌های اطراف (افغانستان و عراق) به دلایل امنیتی است.

این کارشناس خانواده و جوانی جمعیت با اشاره به اینکه بیش از ۵ میلیون مهاجر در ایران اقامت نموده‌اند، گفت: حدود۴ میلیون‌ و ۵۰۰ هزار ایرانی نیز در خارج از کشور زندگی می‌کنند.

حجت‌الاسلام صالحی تاکید کرد: از سوی دیگر، امید به زندگی در ایران ۷۷.۸۵سال عنوان شده است. البته امید به زندگی برای زنان ۷۶ سال است. مرگ‌و‌میر نوزادان در هر هزار تولد زنده ۹/۱درصد و مرگ‌و‌میر زیر پنج سال ۱۰.۹ است.

وی اضافه کرد: انتظار می‌رود ایران در پایان سال ۲۰۶۱ به اوج جمعیت ۱۰۵.۲۳ میلیون نفری خود برسد. این انتظار است که پس از اوج خود، جمعیت به آرامی کاهش یابد و تا پایان قرن به ۹۸.۸۳ میلیون نفر برسد. بر اساس این پیش‌بینی‌ها، جمعیت ایران تا پایان سال ۲۰۴۳ به ۱۰۰میلیون نفر خواهد رسید و نرخ رشد جمعیت ایران حدود ۱.۱ درصد خواهد شد؛ نرخی که در دهه‌های اخیر کند شده است.

این کارشناس خانواده و جوانی جمعیت در پایان یادآور شد: باید افسوس خورد که در برهه‌ای که جوانی جمعیت در ایران رنگ باخته است، منبع معتبر و بروز سرشماری در اختیار فعالان، کارشناسان و نخبگان وجود ندارد و این کمبود باعث شده است که مردم حتی در فضای مجازی، به دنبال استخراج و مشاهده آمار از هموطنان خود باشند. قطعا کسانی که در طی سالیان گذشته با ترک فعل و انجام فعالیت های ویترینی و نمایشی درصدد تثبیت جایگاه خود بودند، بازنشر این‌گونه خبرها جزو دستاوردسازی آنها محسوب می‌شود.

 

انتهای خبر/ سا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=222212
  • دیدگاه‌ها برای لزوم وجود منبع معتبر و بروز سرشماری در کشور بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.