• امروز : پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
1

علامه مصباح یزدی، مطهری زمان

  • کد خبر : 98684
  • 12 دی 1399 - 20:59
علامه مصباح یزدی، مطهری زمان

آیت الله محمدتقی مصباح یزدی عصر روز جمعه ۱۲ دی ماه، در شب شهادت سردار دل ها، حاج قاسم سلیمانی دعوت حق را لبیک گفت. به گزارش عصر همدان، آیت الله شهید مطهری و مصباح یزدی از جمله شاگردان علامه طباطبایی به شمار می روند؛ علامه طباطبایی با جامعیت خود و توجه و افرشان به […]

آیت الله محمدتقی مصباح یزدی عصر روز جمعه ۱۲ دی ماه، در شب شهادت سردار دل ها، حاج قاسم سلیمانی دعوت حق را لبیک گفت.

به گزارش عصر همدان، آیت الله شهید مطهری و مصباح یزدی از جمله شاگردان علامه طباطبایی به شمار می روند؛ علامه طباطبایی با جامعیت خود و توجه و افرشان به مباحث عقلی و فلسفی و نیز اهتمام ایشان به تفسیر قرآن و ارائه تصویری عقلانی و خرد پذیر از دین برای مقابله با هجوم اندیشه های غربی و احیانا انحرافی ، به عنوان دین شناسی آگاه به زمان و نیازهای قشر تحصیل کرده و روشن فکر شناخته می شوند.

در واقع ، ایشان با جامعیت خود و عرضه جهان بینی و بینش دینی در زمینه های کاربردی و متناسب با نیازهای جامعه ، دورنمایی از نظام فکری و سیاسی و اجتماعی اسلامی را فرا روی جامعه خود و نسل پس از آن قرار داد ، و با تلاش فکری چنین افرادی بود که قیام و نهضت مردم به رهبری امام خمینی (ره) بر پایه و شالوده ای محکم و استوار بنا گردید.

خلاصه باید گفت که علامه طباطبایی تغذیه کننده نیازهای فکری و اعتقادی و معرفتی نسل خود و نسل های پس از آن است او تئوریسین قیام انسانها علیه ظلم و هجوم اندیشه های شیطانی است.

شاید یکی از ویژگی های قابل توجه علامه توجه وی به تربیت شاگردانی فاضل و توانا بود که پس از او چراغی فروزان فرا روی حرکت انقلابی و اسلامی نسل جوان و تحصیل کرده خود باشند. از شمار شاگردان او می توان به آیت الله شهید مطهری و مصباح یزدی اشاره کرد.

شهید مطهری در زمانی وارد صحنه مبارزه شد که افکار انحرافی و دین ستیزی بر اندیشه جوانان بویژه دانشجویان و نسل جوان سایه افکنده بود و نظریات کمونیستی و التقاطی در صدد از بین بردن دین و اعتقادات مذهبی افراد جامعه بود.

وی که از دریای علمی واخلاقی استاد خود -علامه طباطبایی- بهره مند گشته بود و دارای ویژگی های منحصر به فرد ی بود توانستند سدی محکم در برابر انحرافات باشد و دژی استوار را بنا نهند تا نسل خود و آیندگان در آن با اطمینان خاطر و ایمنی کافی به حرکت و حیات دینی- اسلامی خویش ادامه دهند. جامعیت و آگاهی ایشان به نیازهای زمانه را می توان با مراجعه به آثار وی دریافت.

در زمانی دست به تالیف کتاب داستان و راستان می زند که بسیاری این کار او را کم ارزش و تلف کردن توانایی هایش می دانستند اما او چون دید و بصیرتی عمیق داشت و آینده فرا روی خود را می دید و با نیاز عصر خود آشنا بود بخوبی دریافت که چنین کاری لازم و ضروری است.

البته دیگر تالیفات و سخنرانی های علمی و فلسفی وی جای خود را دارد و تا امروز نیز گفته ها و نوشته های ایشان زنده و بروز ند و توان پاسخ گویی به بسیاری از نیازهای جامعه را دارا می باشند.

او همواره حرکت فکری و اندیشه های موجود در جامعه را تحت نظر داشت و در مقابل کوچکترین انحراف قد علم می کرد و همچون استادش وارد صحنه می شد.

مثلا وقتی مطالبی را در نشریه زن روز آن زمان می بیند بدون توجه به دیگران وارد میدان می گردد و با ارائه مقالات و نوشته هایی در آن از اندیشه های و آموزه های اسلام دفاع می کند.

در وقت دیگر چون نیاز جامعه را در ارائه مطالبی از قرآن می بیند به مدد آموخته هایش از محضر استادش در زمینه تفسیر قرآن دست به نوشتن و ایراد سخنرانی هایی در تفسیر قرآن می زند.

شاگرد دیگر علامه که او نیز همچون شهید مطهری دارای ویژگی ها و امتیازات برجسته ای است استاد مصباح یزدی بود . وی نیز همچون استاد خود و نیز شهید مطهری فردی با جامعیت علمی و آگاه به زمان و نیازهای روز خود بودند.

وی با توان علمی و فلسفی خود همواره بنیان گذار پایگاهی بود که رسالت آن پاسداری از عقاید و باورهای راستین دینی بوده است.

وی فیلسوف، مفسر، و از نظریه پردازان شیعه در ایران، بنیانگذار و مدیر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، عضو مجلس خبرگان رهبری در جمهوری اسلامی ایران، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‎بیت و یکی از اساتید حوزهٔ علمیهٔ قم بود.

پس از پیروزی انقلاب ایران او در تأسیس دفتر همکاری حوزه و دانشگاه و در جهت اصلاح و بازسازی نظام حوزه نقش فعالی ایفا کرد.

او بنیاد علمی پژوهشی باقرالعلوم و سپس مؤسسهٔ آموزشی پژوهشی امام خمینی را در قم پایه‎گذاری کرد. وی رئیس مؤسسهٔ علمی پژوهشی امام خمینی و همچنین رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‎بیت و عضو جامعهٔ مدرسین حوزهٔ علمیهٔ قم بود.

خلاصه ایشان همواره خود را در جایگاهی قرار داده بودند تا از بتواند برآورده ساز نیازهای علمی و اعتقادی نسل متدین و روشنفکر گردد و نیز او همواره یورش دشمنان بر اعتقادات و باورهای دینی جوانان و متدیان را زیر نظر دراد و به موقع در برابرشان واکنش نشان می دهد.

صدق این مطلب را می توان بررسی آثار و نوشته های ایشان دریافت؛ از کتاب آموزش فلسفه اش گرفته تا مباحثی در زمینه قرآن و سیاست و اخلاق. در یک کلام می توان گفت وی مردی است که امروزه حیات نظام فکری انقلاب مردم ایران را تئوریزه و صیانت می کند. چراکه هر حرکتی اگر بخواهد برای مدتهای مدیدی به حیات خود ادامه دهد نیازمند پشتوانه ای فکری و نظری قویی است.

از این روست که رهبر معظم انقلاب وی را مطهری و علامه زمان می خوانند.

عصر همدان رحلت این عالم و اندیشمند بزرگ را به محضر امام زمان عج ، رهبر معظم انقلاب ، شاگردان و علاقمندان ایشان و همه مردم ملت بزرگ ایران اسلامی تسلیت می گوید.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=98684

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

چهارده − دو =