• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
2

شهرداری در راستای توسعه شهرمنطبق با ضوابط و مقررات، پیش رود

  • کد خبر : 38664
  • 02 دی 1398 - 12:18
شهرداری در راستای توسعه شهرمنطبق با ضوابط و مقررات، پیش رود

حسین قراباغی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان گفت: انتظار می‌رود شهرداری در راستای توسعه شهر، تمامی امور شهری به‌ویژه گردشگری و سرمایه‌گذاری را با کمی انعطاف و ملایمت منطبق با ضوابط و مقررات، پیش ببرد. به گزارش عصر همدان، رئیس کمیسیون اقتصاد در کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا، اظهار کرد: اعتقادم بر این […]

حسین قراباغی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان گفت: انتظار می‌رود شهرداری در راستای توسعه شهر، تمامی امور شهری به‌ویژه گردشگری و سرمایه‌گذاری را با کمی انعطاف و ملایمت منطبق با ضوابط و مقررات، پیش ببرد.

به گزارش عصر همدان، رئیس کمیسیون اقتصاد در کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا، اظهار کرد: اعتقادم بر این است که پروژه‌های سرمایه‌گذاری بدون پیگیری به نتیجه نمی‌رسد.

وی با تأکید بر اینکه متأسفانه تعدادی از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در شهرداری همدان علی‌رغم تمام تلاش های این حوزه، روی زمین مانده است که همت و پیگیری بیشتری را می‌طلبد؛ اعلام کرد: سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری باید تمامی مشکلات حوزه سرمایه‌گذاری را احصا کند تا موانع موجود هرچه سریع‌تر در جلسه‌ای با حضور معاونان استاندارد حل‌وفصل شود.

قراباغی همچنین با تأکید بر اینکه مناطق شهرداری را باید درگیر مباحث سرمایه‌گذاری کنیم تا پای کار بیایند؛ گفت: انتظار می‌رود در بودجه پیشنهادی ۹۹ شهرداری درصدی به مناطق ۴گانه در حوزه سرمایه‌گذاری با هماهنگی سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری، اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه برخی مسئولان امر در استان، فرش قرمز برای سرمایه‌گذار به منظور حمایت از آنان را در حد حرف اعلام می‌کنند؛ عنوان کرد: خوشبختانه روند ادامه کار سرمایه‌گذار میلیاردی پروژه عصر طلایی که علاوه بر رونق گردشگری، ۱۸۰۰ شغل ایجاد خواهد کرد، در حال اتمام است و هیچ‌گونه مشکلی در حوزه شهرداری ندارد؛ اما باید این مهم ضمن مدیریت برای ادای حق سرمایه‌گذار، هر چه سریع‌تر تعیین‌تکلیف شود تا شاهد عواید آن به شهر باشیم.

قراباغی افزود: محل مورد نظر پروژه سرمایه‌گذار عصر طلایی، بر اساس گفته میراث فرهنگی در منطقه نمونه گردشگری واقع شده که ضوابط اجرایی آن کاملاًًً مشخص است.

عوارض شهرداری برای مردم هزینه شود

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان در ادامه گفت: با توجه به مشکلات معیشتی جامعه، ایام خوشی چون شب یلدا می‌تواند بهانه‌ای باشد تا روحیه شادی و نشاط را در جامعه بسط دهیم؛ از این رو شهرداری در این زمینه، برنامه‌هایی را در سطح شهر اجرا کرد که باید این مهم بر اساس سیاست‌های شورا پررنگ‌تر دیده شود.

قراباغی ادامه داد: بر اساس خواسته مردم، باید عوارض شهرداری برای مردم در حوزه اجرای پروژه‌های عمرانی و مباحث فرهنگی اجتماعی، هزینه شود.

وی تأکید کرد: شهرداری نباید بر روی یک موضوع خاص قدم برادرد؛ بلکه تمام مباحث مرتبط به حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی از جمله نشاط اجتماعی، ترویج فرهنگ اسلام، ایثار و شهادت و… را دربرگیرد.

شهر همدان در حوزه پارکینگ دارای مشکلات جدی است

قراباغی همچنین با توجه به اینکه زیرساخت‌های گردشگری شهر همدان در حوزه پارکینگ دارای مشکلات جدی است؛ گفت: گردشگران در مراکز گردشگری از جمله تپه هگمتانه، عباس‌آباد و گنجنامه، بلاتکلیف هستند و شاهد ترافیک سنگین و ازدحام جمعیتی در این مناطق هستیم که در این زمینه، کوتاهی شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت تقویت گردشگری و رفع موانع موجود برای کسب رضایتمندی گردشگران، یکی از سرمایه‌گذاران همدانی برای احداث پارکینگ طبقاتی در منطقه گردشگری گنجنامه همراه با رعایت اصول و ضوابط شهری برای ساماندهی زیرساخت‌های ترافیکی، اعلام آمادگی کرده است که باید این مهم مورد بررسی قرار گیرد.

تمام  پروژه‌های شهری ارزیابی اجتماعی شوند

در ادامه رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان نیز در این جلسه با توجه به مطرح شدن پیشنهاد احداث پارکینگ طبقاتی در منطقه گردشگری گنج‌نامه توسط یکی از سرمایه‌گذاران همدانی، معتقد است: ارزیابی اجتماعی باید اولویت اصلی تمامی پروژه‌های شهرداری، سایر دستگاه ها و سازمان‌ها و حتی پروژه‌های سرمایه‌گذاری و گردشگری باشد؛ به‌طوری‌که بر اساس نتایج آن، اجرای یک پروژه تأیید یا رد شود.

رضوان سلماسی افزود: باید تأثیرات مثبت یا منفی هر پروژه بر زندگی شهروندان بررسی شود، زیرا هر پروژه‌ای می‌تواند اثرات بسیار زیاد مثبت یا منفی فرهنگی، اجتماعی، زیست‌محیطی، اقتصادی و حتی ترافیکی بر روند زندگی مردم داشته باشد و موجب رضایت یا عدم رضایت بخش کثیری از شهروندان شود.

سلماسی تأکید کرد: همه ما بدون استثنا همیشه نسبت به وجود کوهستان الوند و طبیعت گنج‌نامه در همدان افتخار می‌کنیم؛ اما باید توجه داشته باشیم این منطقه هم به لحاظ طبیعت و هم به لحاظ وجود آثار تاریخی آن است که مورد توجه قرار دارد و باید این مهم را در نظر گرفت که حفظ محیط زیست کوهستان و توجه به وجود آثار تاریخی موجود منطقه، جاذب گردشگر در منطقه است و اگر آنها نباشند وجود گردشگر در منطقه معنایی پیدا نمی‌کند.

وی ادامه داد: نمی‌توانیم ادعای حفظ محیط زیست و یا حتی حفظ تاریخ و گذشته شهرمان و دغدغه معرفی آنها به گردشگران را داشته باشیم؛ اما الزامات حفظ آن مثل توجه به حرائم تعریف شده برای آنها را نادیده بگیریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با بیان اینکه تلاش کشورهای توسعه یافته تبدیل شهرهای «خودرو محور» به شهرهای «انسان محور» است؛ گفت: گنج‌نامه به دلیل وجود جاذبه‌های مختلف طبیعی و احداث شده در محیط آن، گردشگران زیادی را به خود جذب کرده و مثل همه مناطق گردشگری، ظرفیت بُرد مشخصی را برای حضور آنان دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؛ در غیر این‌صورت با عدم توجه به ظرفیت برد آن و افزایش پروژه‌های مختلف در آنجا، طبیعت بکر و منحصر به فرد آن را نابود خواهیم کرد.

سلماسی با تأکید بر اینکه مخالف اجرای هر گونه طرح در طبیعت گنج‌نامه هستم؛ بیان کرد: احداث هر گونه پروژه جدید در منطقه گنج نامه، آسیب‌زا خواهد بود و مشکل دیگری از جمله افزایش ترافیک را به آن تحمیل می‌کند.

وی اظهار کرد: لزوما برای کاهش ترافیک یک منطقه، تعریض جاده یا خیابان و یا ایجاد محور جدید، جوابگو نیست و حتی می‌تواند تقاضای سفر را افزایش دهد.

سلماسی معتقد است: کاهش ترافیک گنج نامه نیز نیاز به مطالعات جامع ترافیکی دارد و باید به صورت ویژه در دستور کار شهرداری قرار گیرد و در این مطالعه سایر الزامات زیست‌محیطی، فرهنگی، اجتماعی و…. بررسی و بهترین راه‌حل برای این کار در نظر گرفته شود.

احداث پارکینگ با رعایت  نکات زیست‌محیطی در گنج‌نامه الزامی است

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان نیز در این جلسه اظهار کرد: چه بخواهیم، چه نخواهیم پای انسان و خودرو به طبیعت باز شده که متأسفانه زیان‌کاری و زیان‌باری هم به دنبال داشته است؛ از این‌رو باید تلاش کنیم این مهم را به کمترین حد ممکن برسانیم.

ابراهیم مولوی با اشاره به اعلام آمادگی یکی از سرمایه‌گذاران همدانی مبنی بر احداث پارکینگ طبقاتی در منطقه گردشگری گنجنامه؛ گفت: با توجه به حجم بالای ورود خودروها به این منطقه گردشگری، احداث پارکینگ طبقانی نیاز ویژه منطقه محسوب می‌شود؛ زیرا به‌رغم کمک به حفاظت محیط زیست منطقه گنج‌نامه، قطعاً کمترین سطح اشغال را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه دیدگاه همه انسان‌ها متفاوت بوده معتقد است: اگر پارکینگ طبقاتی مورد نظر با رعایت مباحث زیست‌محیطی در گنج‌نامه احداث شود، به فرآیند کمتر آسیب زدن به منطقه، کمک می‌کند.

هم‌افزایی استان برای رفع موانع پروژه‌های سرمایه‌گذاری

معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان با تأکید بر اینکه بخشی زیادی از مشکلات پروژه‌های سرمایه‌گذاری شهرداری در حوزه استانی مطرح است؛ گفت: اگر طرح‌های اثربخش شهری در حوزه سرمایه‌گذاری از سوی مسئولان استان مورد حمایت قرار گیرد، به‌طور قطع اعتبارات مناسبی هم تزریق خواهد شد که شاهد توسعه محسوسی در شهر همدان خواهیم بود.

امیر فتحیان‌نسب؛ تنها مسیر راهگشای پروژه‌های سرمایه‌گذاری شهرداری را هم‌افزایی مسئولان استان با محوریت استاندارد اعلام کرد.

وی در ادامه با توجه به اعلام آمادگی یکی از سرمایه‌گذاران همدانی مبنی بر احداث پارکینگ طبقاتی در منطقه گردشگری گنجنامه، این پیشنهاد را مناسب ارزیابی کرد و افزود: این مهم باید از سه منظر میراث فرهنگی، ترافیکی و سیما‌ومنظر مورد بررسی قرار گیرد.

فتحیان‌نسب همچنین با اشاره به ایجاد شهرک سلامت در همدان، اظهار کرد: در این خصوص ساخت مجتمع درمانی، اقامتی و تفریحی با در نظر گرفتن نسبت مناسب سرانه خدماتی به سرانه پزشکی مورد نظر شهرداری همدان است که در صورت اعلام سایت پیشنهادی، طرح‌های شناور ارائه خواهیم شد.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=38664

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

نه − 5 =