مسجد جامع شهر اسدآباد با وجود ۵ کتیبه از دوران صفویه هنوز در فهرست آثار ملی ثبت نشده و نیاز به پیگیری و تلاش بیشتری برای به ثبت رساندن این اثر تاریخی است.
به گزارش عصرهمدان؛ امروز ۳۰ مردادماه، با به آتش کشیدن مسجدالاقصی، قبله اول مسلمین جهان از سوی صهیونیستها به نام “روز جهانی مساجد” در تقویم نامگذاری شد؛
رهبر انقلاب در دیدگاهی مسجد را محلی برای «انسانسازی، عمران دل و دنیا، مقابله با دشمن، بصیرتافزایی و زمینهسازی برای ایجاد تمدن اسلامی» دانستند.حال به همین مناسبت یکی از مساجد شهر اسدآباد که مرکز اجتماع نمازگزاران در روز جمعه و البته مناسبتهای مختلف است و قدیمیترین مسجد این شهر معرفی می کنیم.
مسجد جامع اسدآباد که در دل و قلب این شهر واقع شده، قدمتش طولانی و به دوران صفویه برمیگردد و آنگونه که میگویند در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی برای توسعه فضای مسجد تخریب شده و مسجدی جدید با طرحی مستطیل شکل بهجای آن ساخته شد.
این مسجد با نقش هنرهای اسلامی و وجود چندین کتیبه تاریخی و البته تجلی دستان هنرمندانه ایرانیان در قدیمالایام نمایی دیگر به خود گرفته است؛
در آن ۵ سنگنوشته و یک سنگقبر بر دیوار طاقنمایی در سمت چپ راهروی ورودی به حیاط مسجد نصب شده که سنگنوشتهها با عنوان سلطانی معروف است و با مضامینی نگاشته شده؛
۱- فرمان شاه طهماسب اول صفوی«۹۸۴-۹۳۰» درباره بخشودگی مالیات خانه شمار قریه اسدآباد.
۲- فرمان شاه طهماسب اول صفوی «۹۸۴-۹۳۰» درباره تخفیف مالیات چهارپا که عبارت از مواشی و …و بیوت النحل النکا ، اسدآباد که از ابتدای پیچی ئیل به علیت شیعه بودن ساکنان آنجا.
۳- فرمان شاه عباس صفوی«۱۰۳۸-۹۹۶» درباره تخفیف رسدی یکماهه شهر رمضان المبارک از ابتدای توشقان ئیل سوای جهاتی که به اجاره میدهند فقط به شیعیان ساکن الکاء اسدآباد.
۴- فرمان شاه صفی «۱۰۵۲-۱۰۳۸» درباره مال و حقوق دیوانی جماعت کاولیان و جماعت لولیان و جماعت هندویان مشهور به خطیران و جماعت حسن ارانلو که در نواحی نهاوند و اسدآباد و هرسین و دینور و سنقر و گوراب و ملایر ساکن هستند.
۵- کتیبه تعمیر بنای مسجد جامعه قصبه اسدآباد به فرمان شاه سلیمان صفوی«۱۱۰۵-۱۰۷۷»
و اما متأسفانه علیرغم قدمت طولانی و وجود کتیبه های زیبا و قدیمی در آن هنوز به فهرست آثار تاریخی ملی به ثبت نرسیده است و همچنان میراث فرهنگی اعلام می کند که در حال پیگیری ثبت آنها در فهرست آثار ملی ایران هستند.
شهرستان اسدآباد با قدمتی کهن و پرآوازه ۱۵۰ اثر تاریخی دارد که ۵۰ تپه تاریخی و باستانی آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت رسیده و انتظار میرود مسئولان متولی این امر تلاش بیشتری برای به ثبت رساندن نام این مسجد قدیمی در آثار ملی داشته باشند.
انتهای پیام/ن