سید مجتبی حسینییمین در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ در خصوص مسئله خودکشی و عوامل افزایش آن در بین نوجوانها و جوانها اظهار کرد: برای اسلام، قطعاً هیچچیزی بهاندازه حفظ جان انسان، دارای اهمیّت نیست.
وی افزود: حفظ جان و تمامیت انسان از دیرباز مورد توجه اسلام بوده که خداوند در قرآنکریم میفرماید: مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا
هر کس انسانی را جز برای حق، [قصاص] یا بدون آنکه فسادی در زمین کرده باشد، بکشد، چنان است که همه انسانها را کشته است.
این مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در ادامه ابراز کرد؛ آیه دیگری هم هست که در آن تاکید شده است که انسانها نباید خودشان را بکشند، چرا که این عمل، از گناهان کبیره حساب میشود.
حسینییمین با بیان اینکه حل این مسئله باید مورد توجه خانوادهها و حاکمیت باشد، عنوان کرد: برای حل این معضل اجتماعی چندین مسئله وجود دارد، یکی اینکه در ابتدا باید خانوادهها در جریان باشند، خانوداهها برای حل این موضوع، باید به آن تخصصی نگاه کنند که متاسفانه در جامعه به این معضل اجتماعی خیلی تخصصی نگاه نمیشود.
این مشاور خانواده و مدرس دانشگاه با اشاره به وجود مشاوران، روانشناسان و روانشناسان سه علمی که امروزه در این زمینه میتوانند به ما کمک کند، خاطرنشان کرد: اگر خانوادهای در فرزند خودش علائم افسردگی میبیند که دائم حرف از خودکشی و مرگ میزند و یا علائمی دارد که نشاندهنده خلق ناپایدار این فرزند است، حتما در درجه اول به یک روانشناس و بعد هم در صورت لزوم به یک روانپزشک مراجعه کنند.
حسینی یمین با تاکید بر اهمیّت نقش روانشناسان در حل آسیبهای اجتماعی، بیان کرد: اگر به روانشناسی و روانپزشکی با دیدگاه غلط نگاه کنیم، در جامعه دچار مشکل خواهیم شد.
وی ادامه داد: در مرحله بعدی برای حل این مسئله باید به نقش حاکمیت و اجتماع، اشاره کنیم، که حاکمیّت با انجام تدابیری میتواند تا حدودی از پدید آمدن این مسئله اجتماعی ممانعت کند.
انتهای خبر/ سا