• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
1

« آیت الله بهاری» سرچشمه «معرفت ناب»/ شهر آنجاست که شیخ «محمد بهاری» در آن آرمیده است

  • کد خبر : 63636
  • 14 اردیبهشت 1399 - 15:38
« آیت الله بهاری» سرچشمه «معرفت ناب»/ شهر آنجاست که شیخ «محمد بهاری» در آن آرمیده است

شیخ محمد بهاری عارف نامی و فقیهی نامدار است که در نهم ماه مبارک رمضان رحلت کرد و مقبره این مجتهد عادل در شهر بهار زیارتگاه بزرگان است. به گزارش عصر همدان؛ نهم ماه مبارک رمضان سالروز وفات عارف نامی، شیخ محمد بهاری است. مقبره این حکیم فرزانه در شهر بهار و در میان قبور […]

شیخ محمد بهاری عارف نامی و فقیهی نامدار است که در نهم ماه مبارک رمضان رحلت کرد و مقبره این مجتهد عادل در شهر بهار زیارتگاه بزرگان است.

به گزارش عصر همدان؛ نهم ماه مبارک رمضان سالروز وفات عارف نامی، شیخ محمد بهاری است. مقبره این حکیم فرزانه در شهر بهار و در میان قبور شهدای گرانقدر انقلاب و دفاع مقدس، ملجا و پناهگاه بسیاری از درماندگان است.

شیخ محمد بهاری در سال ۱۲۶۵ هجری قمری در شهر بهار و در خانواده ای مذهبی متولد شد. پدر او حاج میرزا محمد بهاری و از پیشروان علم و عرفان بود.

 شیخ محمد بهاری هم دوره و هم درس شیخ محمد باقر بهاری بود

شیخ محمد بهاری با شیخ محمد باقر بهاری هم دوره و هم درس بوده و در مکتب خانه بهار نزد ملاعباس علی خواندن و نوشتن و قرائت قرآن و احکام شرعی را فراگرفتند.

شیخ محمد بهاری پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در همدان، برای ادامه تحصیل به بروجرد سفر می کند و نزد آیت الله حاج میرزا محمود بروجردی، پدر آیت الله العظمی آقا حسین بروجردی (ره) به فراگرفتن درس و علم می پردازد. او در سن ۳۲ سالگی پس از اخذ درجه اجتهاد، به زادگاه خود برمی‌گردد. وی مدت کوتاهی در بهار به ارشاد مردم می‌پردازد تا اینکه در سال ۱۲۹۷ هـ . ق، برای ادامه تحصیلات وارد حوزه علمیّه نجف اشرف می شود.

 شیح محمد بهاری از شاگردان ممتاز ملا حسینقلی همدانی بود

وی در نجف از شاگردان ممتاز آخوند ملا حسینقلی همدانی بود. شیخ محمد بهاری در درس آخوند ملا حسینقلی شوندی درجزینی همدانی (متوفا: ۱۳۱۱ هـ . ق.) شرکت می‌کرد و تا زمان وفات آن مرد وارسته از محضر پرفیضش بهره‌مند می‌شود.

حاج شیخ محمّد بهاری در نجف دچار بیماری مزمن می‌شود و به سفارش پزشکان، به ایران بازمی‌گردد. مدتی در مشهد ماندگار می‌شود؛ امّا بدترشدن وضعیت جسمانی‌اش سبب بازگشت او به بهار می‌شود و تا پایان عمر در این شهر اقامت می‌گزیند و در نهم ماه مبارک رمضان ۱۳۲۵ هجری قمری روحش به لقاءالله می پیوندند.

مرقد منور این عارف نامی هم اکنون در شهر بهار و در میان بیش از ۱۶۰ تن از شهیدان گلگون کفن انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مدافع حریم اهل بیت زیارتگاه مردم است.

مرا در گورستان بهار و در میان شهدا دفن کنید

یکی از بزرگان نقل کرده است: اطرافیان بهاری در زمان حیاتش، به ایشان پیشنهاد می‌کنند بعد از رحلتش، جنازه‌اش را به نجف منتقل کنند و در آن جا به خاک بسپارند ایشان با قاطعیت می‌گوید: مرا در گورستان شهر بهار دفن کنید. چون می‌خواهم کنار شهیدان باشم.

سال ها بعد از رحلت این عارف نامی اطراف مقبره وی مملو از شهدا شد و هم اکنون آرامگاه وی زیارتگاه مردم از شهرهای مختلف کشور است. حال اشخاص گرفتار و حاجتمند برای رفع گرفتاری و برآورده شدن حاجات خویش، به آستان مبارک این بزرگ مرد مشرف می شوند.

مرحوم شیخ محمد جواد انصاری همدانی (ره) برای زیارت مزار شیخ محمد بهاری همیشه مسیر ۱۹ کیلومتری همدان تا بهار با پای پیاده طی می‌کرد و معتقد بود بعد از قبر سلمان فارسی (ره) قبری را به نورانیت قبر شیخ بهاری ندیده است.

میرزا حسین نائینی در مورد عظمت شیخ محمد بهاری جمله معروفی دارد که در ورودی شهر بهار نیز نصب شده است. وی می‌فرماید: «شهر آن جاست که شیخ محمد بهاری خفته است»

معرفت ناب شیخ محمد بهاری آداب بندگی و زندگی است

حجت الاسلام علی‌اصغر زارعی، رئیس حوزه علمیه شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه شخصیت این عارف بزرگ بسیار والا و ارزشمند است، گفت: افراد زیادی آرزوی زیارت این عارف نامی را داشتند و آرزویشان این است که بیایند و روح تشنه شان را از فیض این فقیه عالیقدر سیراب کنند.

زارعی ادامه داد: هم اکنون مقبره آیت الله بهاری زیارتگاه خیلی هاست. خیلی ها آمده اند و رفته اند و حاجات مادی و معنوی خود را از ایشان گرفته اند.

حجت الاسلام علی اصغر زارعی ادامه داد: امروز بشر به اینجا رسیده که معنویت جزء لاینفک زندگی انسان است در غرب و شرق یکسری نسخه ها برای انسان می پیچند که معنویت را برای بشر تجویز کنند در حالی که عرفان ناب را باید سر سفره شیخ محمد بهاری و تذکره المتقین دریابیم بنابراین با کتاب آداب بندگی و آداب زندگی این عالم ربانی می توانیم خودمان را به سرچشمه اصیل برسانیم.

وی با اشاره به زیارت برخی بزرگان از مقبره آیت الله بهاری گفت: مقبره آیت الله بهاری جایی است که خیلی از بزرگان مثل علامه حسن زاده آملی برای زیارت آمده‌اند و آرزو می کنند که کاش مکرر می توانستند مشرف شوند.

زارعی همچنین به روایتی از محمد جواد انصاری همدانی اشاره می‌کند و می‌گوید: این عارف ناب هر از گاهی با پای پیاده برای زیارت شیخ محمد بهاری مشرف می‌شدند.

زارعی با روایتی از محمد جواد انصاری گفت: وقتی شیخ محمد بهاری وارد حلقه شاگردان ملاحسینقلی همدانی شدند طوری دل حضرت را برده بودند که ایشان دیگر تمام وقت در اختیار این شاگرد بود. شاگردان می‌گفتند که شیخ محمد استاد را از ما ربود و این نشان دهنده ظرفیت عظیم این عارف واصل بود.

زارعی در انتها گفت: امیدواریم که خداوند به ما این توفیق را دهد که از سرچشمه معرفت ناب آن حضرت بهره‌مند شده و سر این سفره بنشینیم و بتوانیم از آن بهره مند شویم.

انتهای پیام/ک

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=63636

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

15 − دوازده =