حالت تاریک
شنبه, 20 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
۴۸ هزار هکتار همدان، منشاء گرد و غبار
مدیرکل محیط زیست همدان عنوان کرد:

۴۸ هزار هکتار همدان، منشاء گرد و غبار

مدیرکل محیط زیست همدان از شناسایی ۴۸ هزار هکتار کانون تولید گرد و غبار در همدان خبر داد و برداشت بی‌رویه از منابع آبی را عامل اصلی این فاجعه زیست‌محیطی دانست.

شهرام احمدی درگفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان با بیان اینکه مهم‌ترین عامل ایجاد گرد و غبار در همدان، منشاء خارجی دارد، اظهار کرد: کشورهایی مانند عراق و عربستان، به دلیل شرایط اقلیمی و بیابانی بودن، مقادیر زیادی گرد و غبار تولید می‌کنند که این ذرات معلق از طریق باد به ایران منتقل شده و استان‌های غربی و مرکزی، از جمله همدان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از منشاء داخلی گرد و غبار استان‌های مجاور همدان مانند خوزستان هستند که به دلیل وجود کانون‌های مولد گرد و غبار، سهمی در افزایش آلودگی هوای همدان دارند،گفت: کانون‌های داخلی استان همدان هستند که اگرچه سهم کمتری در مقایسه با عوامل خارجی دارند، اما نباید از آن‌ها غافل شد.

وی با اشاره به شناسایی ۴۸ هزار هکتار کانون مولد گرد و غبار در استان همدان، علل ایجاد این کانون‌ها را تغییر اقلیم، کاهش بارندگی‌ها و بهره‌برداری ناپایدار از منابع آب عنوان کرد. 

 احمدی با بیان اینکه برداشت بی‌رویه از منابع آبی، باعث کاهش سطح ایستایی آب و تخریب پوشش گیاهی شده که این امر، زمینه را برای ایجاد کانون‌های گرد و غبار فراهم می‌کند، افزود: آسیب به تنوع زیستی و پوشش گیاهی نیز از دیگر عوامل مؤثر در تولید گرد و غبار است.

وی با تأکید بر اهمیت پوشش گیاهی در جلوگیری از فرسایش خاک، تصریح کرد: پوشش گیاهی به عنوان یک سد طبیعی در برابر انواع فرسایش‌های خاکی عمل می‌کند و از بین رفتن آن، می‌تواند منجر به ایجاد کانون‌های مولد گرد و غبار شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست همدان، راهکارهای مقابله با گرد و غبار را در دو بخش بین‌المللی و داخلی مورد توجه قرار داد و در بخش بین‌المللی بر لزوم پیگیری‌های دیپلماتیک و همکاری با کشورهای همسایه برای کنترل کانون‌های گرد و غبار تأکید کرد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در سال‌های اخیر پیگیری‌های خوبی در این زمینه داشته و برنامه‌ریزی‌هایی با کشورهای همسایه در سطح جهانی انجام شده تا بتوانند به طور مشترک برای کنترل این معضل اقدام کنند.

وی در بخش داخلی بر ضرورت جلوگیری از تخریب اکوسیستم‌ها، به ویژه تالاب‌ها تأکید کرد و مطرح کرد: تالاب‌ها نقش مهمی در جلوگیری از تولید گرد و غبار دارند و خشک شدن آن‌ها می‌تواند به افزایش این پدیده منجر شود.

 احمدی همچنین حفاظت از پوشش گیاهی، افزایش سرانه فضای سبز متناسب با اقلیم هر منطقه، ارتقای فرهنگ زیست‌محیطی و آموزش‌های زیست‌محیطی را از دیگر راهکارهای مؤثر در مقابله با گرد و غبار دانست.

وی در پایان با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از گرد و غبار ناشی از کانون‌های داخلی، ناشی از رفتار ما با محیط زیست است، گفت: برای تغییر رفتار و جلوگیری از تخریب محیط زیست، باید سطح دانش و آگاهی مردم را بالا ببریم تا با مشارکت همگانی، از افزایش کانون‌های مولد گرد و غبار در استان و کشور جلوگیری کنیم.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!