حالت تاریک
Image
چهارشنبه, 04 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
کشاورزی همدان در کشاکش خشکسالی و ناترازی انرژی
مدیر تعاون روستایی همدان مطرح کرد:

کشاورزی همدان در کشاکش خشکسالی و ناترازی انرژی

مدیر تعاون روستایی همدان ضمن اشاره به کاهش عملکرد مزارع دیم ناشی از خشکسالی، از چالش ناترازی انرژی در تأمین کود سخن گفت.

مسعود اکبری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با ابراز نگرانی از وضعیت مزارع استان، به‌ویژه مزارع دیم، گفت: گزارشاتی که بنده و همکاران بنده از سطح مزارع استان پایش کردیم، متاسفانه به دلیل عدم بارش به موقع در پاییز و همچنین بهار امسال، مزارع دیم آن عملکردی که باید و شاید را ندارند و قطعا عملکرد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه از کشاورزان می‌خواهیم با توجه ویژه به مزارع خود در روزهای باقی‌مانده تا برداشت، از خسارت بیشتر جلوگیری کنند، گفت: تقاضایمان از کشاورزان این است که در این مقدار روز باقی‌مانده تا برداشت، توجه ویژه‌ای به مزارع داشته باشند جایی که نیاز به مبارزه با آفت هست، آن عملیات را به موقع انجام دهند که محصول بیش از این دچار خسارت و افت نشود.

مدیر تعاون روستایی همدان تأکید کرد: اگر همکاران جهاد کشاورزی و تعاون روستایی به‌موقع و روزانه مزارع را پایش و رسیدگی کنند، شاهد کاهش عملکرد نخواهیم بود و محصولی با کیفیت برداشت و تحویل مراکز خواهیم داد. 

وی به همکاری این سازمان با جهاد کشاورزی در مبارزه با آفت سن نیز اشاره کرد و افزود: در خصوص مبارزه با سن، همکاران ما هم در سطح تعاونی‌های تولید و روستایی با جهاد کشاورزی همکاری می‌کنند و در محدوده خودشان عملیات ردیابی، پایش، اطلاع‌رسانی و احیانا کمک در مبارزه با سن را از لحاظ تأمین سموم مورد نیاز و همچنین ادوات مورد نیاز جهت سمپاشی در مناطق حوزه عمل خودشان انجام می‌دهند و به نوعی کمک جهاد کشاورزی هستند.

اکبری در خصوص تأمین کود مورد نیاز کشاورزان، به چالش‌های زمستان گذشته اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کود به اندازه کافی وجود دارد و متاسفانه این ناترازی انرژی در زمستان، به ویژه، باعث شد که بسیاری از کارخانجات پتروشیمی کشور تعطیل شوند، چون گاز به آن‌ها نمی‌رسید و این‌ها نتوانستند به موقع تولید داشته باشند بنابراین ما در فصل‌های زمستان و تأمین کود، یک مقدار دچار اختلال شدیم که با آغاز فصل بهار، این رفع شد و کود مورد نیاز استان تأمین شده و در دسترس کشاورزان قرار گرفت.

وی افزود: کشاورزانی که هنوز کود دریافت نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی سهمیه لازم را اخذ کنند.

اکبری به برنامه‌های این سازمان در کنار خرید گندم اشاره کرد و گفت: در کنار خرید گندم، بحث خرید دانه‌های روغنی شامل کلزا، گلرنگ و کاملینا را هم در دست اجرا داریم که با برداشت این محصولات، آن‌ها را انجام بدهیم.

 وی همچنین از توسعه روستا بازارها به منظور کاهش فاصله «مزرعه تا سفره» خبر داد و گفت: امسال قصد داریم که با توسعه روستا بازارها، مقداری در کم کردن فاصله مزرعه تا سفره نقش داشته باشیم. برنامه داریم که اگر خدا کمک کند، حداقل ۱۱ روستا بازار تا پایان سال در سطح شهرهای استان ایجاد کنیم و بتوانیم در این مراکز، محصولات کشاورزی را مستقیماً با قیمت مناسب در اختیار مصرف‌کنندگان و بازار هدف قرار دهیم.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!