حالت تاریک
پنج‌شنبه, 14 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
کانون مرکز ترویج کتاب‌خوانی در مناطق کم‌برخوردار
مدیر‌کل کانون فکری پرورشی کودکان تاکید کرد:

کانون مرکز ترویج کتاب‌خوانی در مناطق کم‌برخوردار

مدیرکل کانون فکری پرورشی کودکان و نوجوانان، گفت: یکی از اهداف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در مناطق محروم و کم‌برخوردار است.

معصومه ابراهیمی‌هژیر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۴۴ در زمان رژیم پهلوی پایه‌گذاری شده است، با شروع انقلاب بنابراین شد که کانون پرورش فکری تعطیل شود اما با بررسی فعّالیّت‌های این مرکز توسط رهبر معظم انقلاب و آیت‌الله بهشتی، تصمیم بر ادامه فعّالیّت‌ این مجموعه در راستای اهداف انقلاب اسلامی می‌شود. که این امر باعث رونق مجدد فعّالیّت‌های کانون پرورش فکری در سراسر کشور می‌شود.

وی افزود: در استان همدان اولین مرکز کانون پرورش فکری سال ۱۳۵۴ در شهر نهاوند و ملایر و سپس در شهر همدان ساخته شد، با رویکرد فرهنگی که در حوزه کودک و نوجوان داشته بعد از انقلاب این مراکز گسترش پیدا کرده است.

مدیرکل کانون فکری پرورشی کودکان و نوجوانان، همدان خاطرنشان کرد: یکی از اهداف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در مناطق محروم و کم‌برخوردار است، به همین سبب تمام مراکز کانون و پرورش فکری در مناطق محروم، کم‌برخوردار و حاشیه شهر ساخته شده است، استان همدان ۴۴ مرکز کانون و پرورش فکری دارد که ۳۱ مرکز به‌صورت ثابت، ۱۰ مرکز سیار و سه مرکز پستی هستند.کتابخانه‌های ثابت مرکز ساختمانی به‌صورت ثابت در مناطق در نظر گرفته شده و خدمات فرهنگی هنری ادبی در آنجا به کودکان و نوجوانان ارائه می‌شود.

ابراهیمی‌هژیر ادامه داد: کتابخانه‌های سیّار مرکز خودرویی هستند که راننده آن خودرو، مربی فرهنگی بوده و کتاب‌ها را داخل ماشینش می‌گذارد و در هر ماه به ۲۰ روستا سرکشی می‌کند، روستاها نیز برای دریافت این خدمات نوبت‌بندی شده و در هر ۱۵ روز یک‌بار مربی ما به آنجا مراجعه می‌کند و با قرار قبلی که با مدیر مدرسه دارند در مدرسه حضور پیدا می‌کند. اگر روستایی مدرسه نداشته باشد در مسجد روستا یا در محله روستا حضور پیدا می‌کنند و در آنجا فعّالیّت‌های فرهنگی هنری ادبی را انجام می‌دهند.

وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: از ماهیّت کتابخانه‌های سیّارمان، کتابخانه پستی است که این کتابخانه‌ها برای مناطقی است که نه مرکز ثابت دارند و نه مربی سیّار در آنجا رفت و آمد می‌کند، مراحل طوری است که یک بار مربی پستی ما به آن روستا مراجعه می‌کند که معمولاً روستاهای دورافتاده هستند، با مدیر مدرسه صحبت می‌کند و بچه‌ها را به‌صورت رایگان عضو کانون می‌کند و در دفعات بعد کتاب‌ها، برای بچه‌ها پست می‌شود. 

مدیرکل کانون فکری پرورشی کودکان و نوجوانان، همدان یادآور شد: همدان به‌عنوان سومین استانی است که بیشترین نیروی سیّار را دارد، ما تقریباً در هر سال ۲۰۰ روستا را پوشش می‌دهیم که به مدّت یک سال تحصیلی از اول مهرماه تا پایان خردادماه این روند ادامه دارد و در سال بعد ۲۰۰ روستای دیگر انتخاب می‌شود.

ابراهیمی‌هژیر ابراز کرد: استان همدان تعداد روستاهای بالایی دارد به همین دلیل کتابخانه‌های سیّار برای ارائه خدمات خیلی می‌توانند کمک کننده باشند.نکته مهم‌تر اینکه اغلب فعّالیّت‌های کانون پرورش فکری رایگان بوده و یا با هزینه بسیار کم این خدمات ارائه می‌شوند.

انتهای خبر/ سا

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!