حالت تاریک
دوشنبه, 29 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
پیگیری مطالبات مردمی در حوزه شهری همدان
عصر همدان گزارش می‌دهد؛

پیگیری مطالبات مردمی در حوزه شهری همدان

مشکلات شهر همدان، از ترافیک تا کمبود امکانات، نیازمند پیگیری جدی و مستمر مطالبات مردمی است و بررسی چالش‌ها و مطالبات مردم در مسیر توسعه شهری، چراغ راهی برای مدیریت شهری کارآمدتر و همدانی پیشرفته است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» شهر همدان، به عنوان یکی از کلان‌شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران، نیازمند مدیریت هوشمند و کارآمد در حوزه‌های مختلف شهری است. در این راستا، شهرداری‌ها در کنار شورای شهر، نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه پایدار، ارائه خدمات و بهبود کیفیت زندگی شهروندان دارند. 

شهرداری‌ها به عنوان نهادهای اصلی مدیریت شهری، نقش حیاتی در ارائه خدمات متنوع و ضروری به شهروندان دارند، این خدمات شامل موارد گوناگونی از جمله مدیریت ترافیک، بهبود زیرساخت‌های شهری، حفظ نظافت و بهداشت محیط، توسعه فضاهای سبز و امثالهم است.

در این گزارش تلاش شده تا برخی از مطالبات مردم در حوزه شهری از جمله ترافیک منطقه‌ای خاص از شهر، وضعیت مکانیزه شدن پل‌های عابر پیاده و وضعیت نبود امکانات رفاهی در شهرک بهشتی همدان از مسئولان مربوطه مورد پیگیری قرار گیرد.

 ترافیک تقاطع پیشاهنگی در دست بررسی است

حجت کریمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه مشکل ترافیک در تقاطع پیشاهنگی همدان در جلسات مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: با همفکری و بررسی، به راه‌حل‌هایی برای مشکلات ترافیکی شهر دست می‌یابیم که البته هر راه‌حل، مزایا و معایب خود را دارد اما در حال حاضر مشغول بررسی دقیق آن‌ها هستیم.

شهردار منطقه ۲ همدان در پاسخ به این سوال که با توجه به موضوع ترافیک، مشخصاً در مورد میدان رسالت و میدان پیشاهنگی چه برنامه‌هایی در دست اجرا است، افزود: دلیل اصلی ترافیک در این محدوده، اختلاف سطح هندسی و موقعیت دسترسی‌های مختلف در زمان اوج ترافیک است.

وی ادامه داد: در حال بررسی طرح‌هایی هستیم که شامل همسطح‌سازی، اصلاح ورودی و خروجی‌های بلوار خرمرودی، محدود کردن گردش به چپ و راست، استفاده از ظرفیت بلوار ۷۵ متری ولایت برای خروج ترافیک و انتقال تقاضای سفر به راست‌گردها و چپ‌گردهای خیابان‌های مجاور است، البته تأیید نهایی این طرح‌ها نیازمند طی مراحل قانونی و تأیید کارگروه ترافیک استانداری است.

کریمی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود که تأیید و تصویب این طرح‌ها حدود ۲ تا ۳ ماه به طول انجامد، گفت: امیدواریم تا نیمه اول امسال بتوانیم این طرح‌ها را نهایی و وارد فاز اجرایی کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که  آیا برنامه‌ای برای بازگشت وضعیت فعلی تقاطع پیشاهنگی به طرح میدان که در گذشته بود، وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: حتی بازگشت به طرح میدان هم جزو گزینه‌های مورد بررسی بود اما بر اساس آمار و بررسی‌های مشاوران ترافیکی، گزینه تقاطع نسبت به میدان کارایی بیشتری دارد.

شهردار منطقه ۲ همدان خاطرنشان کرد: هم به لحاظ آماری و هم به لحاظ پایش تصویری، وضعیت تقاطع نسبت به افزایش ترافیک سالیانه بهتر بوده است، همچنین پلیس راهور نیز تعداد تصادفات کمتری را در تقاطع نسبت به میدان گزارش کرده است.

کریمی در ادامه با بیان اینکه مکانیزه کردن پل‌های عابر پیاده از اهمیت بالایی برخوردار است و در برنامه شهرداری قرار دارد، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای، نمی‌توانیم به یکباره تمام پل‌ها را مکانیزه کنیم.

وی با اشاره به اینکه سعی براین است تا در بودجه‌های سالیانه، این موضوع را پیش‌بینی کرده و سالانه چند پل مکانیزه شود، گفت: البته در حال بررسی جذب سرمایه‌گذار برای سرعت بخشیدن به این روند نیز هستیم.

ایجاد امکانات رفاهی در شهرک‌ها، وظیفه راه ‌و شهرسازی است

شهردار منطقه ۲ همدان در خصوص کمبود امکانات رفاهی در شهرک بهشتی، خاطرنشان کرد: متأسفانه در شهرک بهشتی و سایر سایت‌های مسکن مهر و مسکن ملی، صرفاً به ساخت واحدهای مسکونی بسنده شده و به امکانات رفاهی، تجاری، اداری و حتی پیاده‌روها توجهی نشده است.

کریمی با بیان اینکه این مسئله باعث شده که ساکنان این مناطق با مشکلات عدیده‌ای روبرو شوند، افزود: تا زمانی که سازمان راه و شهرسازی این امکانات را ایجاد نکند، شهرداری به تنهایی قادر به رفع تمام نیازهای این مناطق نیست.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بودجه آسفالت سایر نقاط شهر را به شهرک بهشتی اختصاص دادند، عنوان کرد: بسیاری از معابر این منطقه را آسفالت کردیم و قرار بود راه و شهرسازی هزینه این کار را به شهرداری برگرداند تا بتوانیم دوباره در آن منطقه خدمات‌رسانی کنیم، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد.

شهردار منطقه ۲ همدان ادامه داد: همچنین در مورد فضاهای تجاری و امکانات رفاهی، مالکیت زمین‌ها با راه و شهرسازی است و شهرداری نمی‌تواند به طور مستقیم در این زمینه اقدام کند، حتی محل ایستگاه اتوبوس هم وجود نداشت که شهرداری مجبور شد خود وارد عمل شود.


شورای شهر وظیفه سیاست‌گذاری و نظارت را برعهده دارد

در ادامه رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان: در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه در مورد تخلفات ساخت‌وساز در شهر  با اختلالاتی مواجه بوده‌ایم و در حال پیگیری هستیم، گفت: مسئولیت اصلی بر عهده سازندگان است که باید از رعایت کامل موارد فنی در ساخت‌ و ساز اطمینان حاصل کنند.

مهدی حیدری با اشاره به اینکه عدم رعایت موارد فنی می‌تواند مشکلات حقوقی پیچیده‌ای ایجاد کند، افزود: شهرداری و شورای اسلامی شهر با هیچ تخلفی مماشات نمی‌کنند و با جدیت پیگیر این موضوع هستند و ما نیز بر نظارت بر عملکردهای مختلف شهرداری و شورا تأکید داریم.

وی در پاسخ به این سوال که وجود زمین‌های رها شده و ساختمان‌های نیمه کاره در سطح شهر باعث ایجاد آلودگی بصری و مزاحمت برای شهروندان شده است، شهرداری چه اقداماتی برای رفع این مشکل انجام خواهد داد، تصریح کرد: این موضوع در دستور کار شهرداری قرار دارد و به زودی برای رفع این مشکل اقدام خواهیم کرد.

حیدری با بیان اینکه شورای شهر وظیفه سیاست‌گذاری و نظارت را برعهده دارد، گفت: حوزه اجرا در اختیار شهرداری است، با این حال، ما تلاش می‌کنیم تا در حد اختیارات خود، به رفع مشکلات شهروندان کمک کنیم.

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان با اشاره به مشکلات شهروندان در شهرک شهید بهشتی همدان، عنوان کرد: شهرک شهید بهشتی به دلیل انبوه سازی مسکن با کمبود امکانات رفاهی روبرو است اما از آنجایی که بیشتر دستگاه‌ها تابع وزارتخانه‌های خود هستند، ما در تلاشیم تا با پیگیری از این دستگاه‌ها، مشکلات شهروندان را برطرف کنیم.


مطالبات همدانی‌ها، چراغ راهی برای مدیریت شهری کارآمدتر

شهرداری‌ها با ارائه خدمات متنوع و با کیفیت در حوزه‌های مختلف شهری، نقش بسزایی در بهبود کیفیت زندگی شهروندان، توسعه پایدار شهر و ایجاد محیطی سالم، زیبا و پویا دارند. برای دستیابی به این اهداف، شهرداری‌ها نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تخصیص منابع مناسب، استفاده از فناوری‌های نوین و مشارکت فعال شهروندان هستند.

شهرداری و کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان در کنار یکدیگر نقش بسزایی در ساماندهی و توسعه شهری دارند. شهرداری با وظایف عملیاتی در حوزه خدمات شهری، نقش مستقیم در بهبود فضای زندگی شهروندان را دارد و در مقابل، کمیسیون فنی عمرانی با تمرکز بر برنامه‌ریزی، نظارت و تصویب پروژه‌های عمرانی، توسعه پایدار و مدیریت فعالانه پروژه‌های شهری را تضمین می‌کند‌؛ همکاری این دو مجموعه، کلید رسیدن به شهر سالم، زیبا و توسعه‌یافته است.

البته در این میان سایر ادارات و سازمان‌ها نیز باید پای کار بوده و در راستای رفع مشکلات مردم با هم افزایی هرچه بیشتر تلاش کنند.

مشکلات شهر همدان، از ترافیک تا کمبود امکانات، نیازمند پیگیری جدی و مستمر مطالبات مردمی است و بررسی چالش‌ها و مطالبات مردم در مسیر توسعه شهری، چراغ راهی برای مدیریت شهری کارآمدتر و همدانی پیشرفته است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!