حالت تاریک
Image
چهارشنبه, 18 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
پمپاژ امید راهبرد روانی و الهی برای پیروزی
عضو سازمان مشاوران هشدار داد:

پمپاژ امید راهبرد روانی و الهی برای پیروزی

عضو سازمان مشاوران و متخصصان ملل اسلامی INSCO گفت: در کوران بحران‌ها، آنچه بیش از گلوله‌ها، دل‌ها را می‌شکند، یأس و ترس است و آنچه ملتی را پیروز یا شکست‌خورده می‌سازد، نه فقط قدرت نظامی، که توان روانی و امید جمعی است.

حجت‌الاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ اظهار کرد: تاریخ ما، به‌ویژه در دوران دفاع مقدس، مملو از لحظاتی است که امید، چون خونی تازه در رگ‌های جامعه جریان یافت و ملت را از دل ناامیدی بیرون کشید.اما چرا پمپاژ امید در مواقع جنگی، هم ضروری و هم مقدس است؟ پاسخ را باید در پیوند روان‌شناسی و دین جستجو کرد.

وی با بیان اینکه امید؛ بزرگ‌ترین سلاح روحی در میدان نبرد است، عنوان کرد: روان‌شناسی مدرن بر این نکته تأکید دارد که انسان در شرایط تهدید، اگر به آینده امیدوار باشد، توان مقاومت، سازگاری و خلاقیت بیشتری از خود نشان می‌دهد.

 عضو سازمان مشاوران و متخصصان ملل اسلامی INSCO ادامه داد: جنگ، فضای ناامنی و ابهام است و ذهن انسان به‌طور طبیعی گرایش به پیش‌بینی منفی دارد. اما وقتی پیام‌های امیدبخش به‌صورت هدفمند و مداوم پمپاژ شود، «تصویر ذهنی جمعی» تغییر می‌کند. افراد، خود را بخشی از یک پیروزی آینده می‌بینند، نه قربانی شکست حتمی.

صالحی خاطرنشان کرد: در نگاه دینی، امید تنها یک حالت روانی نیست، بلکه یک تکلیف الهی است. قرآن کریم، امید به گشایش را به‌عنوان یک حقیقت قطعی معرفی می‌کند: «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا * إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا» (سوره شرح، ۵ و ۶)
یعنی همراه با سختی، آسانی است؛ یقیناً همراه با سختی، آسانی است.

وی با اشاره به فرا رسید ایام پر برکت محرم و مظلومیت امام  حسین علیه‌السلام بیان کرد: در جنگ‌ها، پیامبران و اولیای الهی همیشه امیدآفرین بودند، حتی در سخت‌ترین شرایط و اوضاع و احوال،نمونه برجسته آن، امام حسین علیه‌السلام در ظهر عاشوراست که در اوج مظلومیت، به یاران خود وعده فوز عظیم می‌دهد یا پیامبر اکرم«صلی‌الله‌علیه‌وآله» در جنگ احزاب، هنگامی‌که دشمن در دروازه‌های مدینه است، به یارانش نوید فتح روم و ایران می‌دهد. این یعنی امید الهی، نادیده‌ها را هم ممکن می‌بیند.

عضو سازمان مشاوران و متخصصان ملل اسلامی INSCO با تاکید بر اینکه ناامیدی؛ ابزار روانی دشمن است، گفت؛ از منظر روان‌شناسی جنگ، دشمنان همیشه تلاش می‌کنند با ایجاد فضای ترس، تردید و شایعه، روحیه‌ی جمعی را تضعیف کنند. آنان می‌دانند جامعه‌ی ناامید، تسلیم‌پذیرتر، بی‌تحرک‌تر و خودویرانگر است. به همین دلیل است که رسانه‌های دشمن، بیش از سلاح نظامی، به‌دنبال جنگ شناختی و تضعیف باور مردم هستند. در مقابل، پمپاژ امید یک اقدام دفاعی و بازدارنده است.

صالحی با اشاره به مسئولیت اجتماعی و دینی نخبگان و رسانه‌ها؛ خاطرنشان کرد: نخبگان، علما، روان‌شناسان، هنرمندان، معلمان و فعالان رسانه‌ای، در میدان جنگ روانی، نقش فرماندهان امید را دارند. هر پیامی که از دهان یا قلم آنان خارج می‌شود، یا می‌تواند دل را روشن کند یا بر نگرانی‌ها بیفزاید. دین از ما می‌خواهد که «یُحِبُّ الْمُتَوَكِّلینَ»، «إِنَّ اللّهَ مَعَ الصابِرینَ»، و «وَ لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ» را در روح مردم بدمد. این یعنی ساختن فضای روانی جامعه، بخشی از جهاد مقدس ماست.

وی با بیان اینکه امروز نیز در خط مقدم جنگ روانی هستیم، یادآور شد: با وجود فشارهای اقتصادی، تحریم‌ها، تهدیدهای امنیتی و عملیات روانی دشمن، امروز نیز درگیر یک جنگ هستیم؛ جنگی که نقطه هدف آن، قلب‌ها و امیدها است. اگر امید به آینده‌ روشن ایران اسلامی و ظهور امام عصر (عج) در دل‌ها زنده بماند، هیچ تهدیدی نمی‌تواند این ملت را از پای درآورد.

عضو سازمان مشاوران و متخصصان ملل اسلامی INSCO گفت: امید را باید پمپاژ کرد، درست مثل خون در رگ‌های یک پیکر جنگی.این پمپاژ، هم هنری است روان‌شناختی، هم وظیفه‌ای است ایمانی. در هر جمع و رسانه و منبر، یک جمله‌ی امیدبخش، می‌تواند دلی را نجات دهد، مسیری را روشن کند و جامعه‌ای را سر پا نگه دارد. بیایید هم‌قسم شویم که در روزهای سخت، «مُبَشِّر» باشیم نه «مُنَفِّر».
انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!