
مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله عنوان کرد:
مجموعه ثارالله همدان پیشران حرکتهای جهادی و تربیتی
مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله همدان، با تاکید بر ضرورت ایجاد مجموعهای جریانساز و کارآمد در عرصه فرهنگ دینی، عنوان کرد: مجموعه ثارالله بر پایه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و با هدف تربیت نیروهای تراز انقلاب فعالیت دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان، مصطفی میرزایی، پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص نقش هیئتها در جامعه، اظهار کرد: احساس کردیم هیأتها عمدتاً با یک کارکرد، آن هم تعظیم شعائر و برگزاری مراسمات، مشغول به فعالیت هستند و به دیگر کارکردهای مهم هیأت توجهی ندارند. رهبر معظم انقلاب سالانه با هیئتیها دیدار دارند و این نسبت اهمیت ویژهای دارد، چرا که ایشان دغدغه دارند هر سال اجتماعی برای هیئتیها، به ویژه در حوزه راهبری، برگزار شود؛ چرا که هیئتها کارکرد بسیار مهمی در جامعه دارند و ما در انقلاب اسلامی نیز شاهد بودیم بسیاری از حرکتهای جریانساز، از جمله در ایام کرونا و حتی در شرایط کنونی جنگ، از هیأتها آغاز شده است.
وی با بیان اینکه موکبهای اربعین مثال بارز این موضوع است که در ظاهر تنها پذیرایی میکنند، اما در حوزه تزریق امید به جامعه بسیار اثربخش هستند، عنوان کرد: مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله در سال ۱۴۰۰ راهاندازی شد.
الهام از بیانیه گام دوم و نگاه راهبردی به فعالیتهای فرهنگی
مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله در ادامه به رویکرد مجموعه ثارالله اشاره کرد و گفت: ما به این فکر افتادیم که چرا در همدان یک مجموعه همهفنحریف نداریم که هر کسی با هر سلیقهای بتواند در آن بستری برای فعالیت پیدا کند لذا مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله بر اساس منشور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و با تکیه بر فرمایشات رهبری راهاندازی شد. اعتقاد بنده این است که اگر مجموعهای بر اساس سلیقه شخصی کار نکند و فعالیتهایش بر مبنای راهبرد امام و انقلاب باشد، میتواند پیشران و جریانساز باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما در مجموعه ثارالله هرگز سلیقهای عمل نکردهایم و تمام فعالیتهایمان بر اساس دغدغههای مقام معظم رهبری و آنچه در منشور فرهنگی ایشان آمده، برنامهریزی شده است، بیان کرد: اگر امروز موفقیتی در مجموعه ثارالله رقم خورده، به دلیل همین نگاه راهبردی و عدم فعالیت سلیقهای است.
میرزایی از چهار حوزه موفقیت این مجموعه بر اساس هفت ماموریتی که رهبر انقلاب به جوانان دادهاند، خبر داد و افزود: ما حتی عناوین مأموریتها را نیز از فرمایشات مقام معظم رهبری استخراج کردهایم.
وی با اشاره به اینکه میفرمایند که در حوزه اخلاق در جامعه کار کنید، ما برای تحقق این مهم، فضای هیأت را تقویت کردیم؛ چرا که تنها جایی که میتوان به صورت عمیق در حوزه اخلاق جامعه کار کرد، هیئت است، تصریخ کرد: چهار حوزه اصلی که با جدیت در حال کار کردن روی آنها هستیم، شامل هیأت، تربیت، خدمت و تشکیلات است. حوزه پنجم نیز در حوزه اقتصاد و رسانه است که هنوز به طور جدی فعال نشده است.
مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله در تشریح فعالیتهای حوزه هیئت گفت: ما در حال حاضر هفت هیأت فعال داریم که برخی مجموعهها یا هیأتها حتی در برگزاری جلسه هفتگی خودشان هم موفق نیستند، اما ما با برنامهریزی دقیق، هفت هیأت را به صورت همزمان یا با فاصله کم فعال کردهایم؛ موفقیت ما در این حوزه تا جایی بود که در اردیبهشت امسال، تنها هیأتی بودیم که از غرب کشور در همایش بینالمللی هیأتها در سالن صدا و سیما حضور داشتیم این در حالی بود که سه هیأت از کشورهای آسیایی و چهار هیأت از کشور خودمان حضور داشتند که یکی از آنها ما بودیم.
وی افزود: روضهای که در آن همایش خوانده شد، به زبان انگلیسی بود و آن جمع، یک جمع نخبگانی بود و متاسفانه از طرف سازمان تبلیغات اسلامی انعکاس رسانهای نداشت.
میرزایی در ادامه به تفکیک هیئاتها بر اساس گروههای سنی و جنسیتی اشاره و ابراز کرد: ما به این نتیجه رسیدهایم که امروز مخاطب باید برنامهای متناسب با جنس خودش دریافت کند لذا در مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله، علاوه بر هیأت خانوادهمحور، هیئتهای قشرمحور نیز تعریف شده است.
وی با بیان اینکه این هیأتها شامل هیئت دختران، هیئت پسران نوجوان، هیئت دختران نوجوان، هیأت کودکان، هیأت معصومانه، هیأت خدام و هیأت مادرانه است، تصریح کرد: در هیأت خانوادهمحور، در دهه اول محرم، خانمها و بچهها در فضایی جداگانه اما در کنار آقایان حضور دارند و چالشهای خانوادگی نیز در کنار برنامهها برگزار میشود تا خانوادهها فعالانه در کنار هیأت قرار گیرند. نکته مهم این است که این هفت هیأت، پویا و جریانساز هستند و بلافاصله پس از راهاندازی، الگوی بسیاری از مجموعهها در همدان قرار میگیرند و حتی از کپشنها و تصاویر ما الهام میگیرند.
مسئول مجموعه ثارالله در خصوص اهمیت کار تشکیلاتی تصریح کرد: ما بسیار جدی به حوزه تشکیلات ورود کردهایم و مقام معظم رهبری نیز تاکید دارند که حتماً باید کار تشکیلاتی انجام شود و در تشکیلات نیز زیاد متوقف نشویم و بعید میدانم کسی بتواند بدون کار تشکیلاتی موفق شود.
وی با تأکید بر اینکه امروز کار فرهنگی، یک کار علمی است و نمیتوان صرفاً با ذوق و سلیقه برنامهها را اجرا کرد، بسیاری از هیأتها و مجموعهها که بعد از کرونا تعطیل شدند، به دلیل جدی نگرفتن حوزه تشکیلات بود، بیان کرد: ما در حوزه تشکیلات تا جایی پیش رفتهایم که اخیراً از سند راهبردی مجموعه رونمایی کردهایم. اعتقاد بنده این است که حتی اگر جمعی ده نفره هم داشته باشیم، برای یک پایگاه و موکب هم سند راهبردی نیاز است تا افق را ببینیم و اهداف مجموعه را به دیگران نیز منتقل کنیم.
میرزایی از استقبال مجموعههای دیگر برای انتقال تجربه در حوزه تشکیلات خبر داد و گفت: تا کنون ۱۶ مجموعه از سراسر کشور برای بازدید از مجموعه ما و انتقال تجربه حضور پیدا کردهاند.
وی با بیان اینکه ما در حوزه تشکیلات، دورهمیهای هیئتپژوهی داریم و چالشهایی را برای مجموعهها تعریف کردهایم. به عنوان مثال، در چالش موکب، هر ساله یک روز از ایام قربان تا غدیر، خود مجموعهها موکب خود را اجرا میکنند و خودشان پذیرایی و نیروی انسانی لازم را تأمین میکنند تا مشخص شود آیا تشکیلات آنها راهاندازی شده و قدرت خودکفایی و بسیج کردن نیروها را دارند یا خیر، ادامه داد: چالش دیگر، چالش خانوادهمحور است که در غدیر امسال اجرا شد ما از خانوادهها خواستیم تا غذا تهیه کنند و در محلی که اعلام کردیم، تحویل دهند. در عرض دو روز، دو هزار پرس غذا جمعآوری شد. این نشان میدهد که با برنامهریزی میتوان به بسیاری از اهداف رسید.
مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله با افتخار از فعالیتهای مجموعه در حوزه خدمت خبر داد و اظهار کرد: ادعای ما این است که برگزیده ملی خدمت در کشور هستیم. در سال ۱۴۰۱، گروه جهادی شهید سلگی ما در کشور برگزیده شد.
وی با اشاره به اینکه بعد از کرونا، ما میاندارن خدمت را در کشور راهاندازی کردیم، مطرح کرد: اولین روزی که در همدان اعلام شد مدارس باید تعطیل شوند، قبل از اینکه ستاد مردمی کرونا راهاندازی شود، ما با مجموعههای مختلف شیفتبندی کردیم.
میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر، گروه جهادی ما پنج منزل مسکونی برای نیازمندان ساخته است و در دو روستا نیز در حال ساخت مسکن برای نیازمندان هستیم، عنوان کرد: دو گروه جهادی بسیار فعال داریم؛ یک گروه جهادی با نام «شکوه بیرق» که در حوزه عمرانی، بهداشتی و بستههای معیشتی فعال است.
وی افزود: نکته حائز اهمیت این است که انتخاب گروه جهادی ما به عنوان برگزیده ملی، نتیجه زحمات خبرگزاریهای همدان بود؛ چرا که یکی از آیتمهای امتیازدهی، انتشار اخبار فعالیتهای گروه جهادی توسط خبرگزاریها بود.
مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله در ادامه به فعالیت گروه جهادی مختص خانمها مطرح کرد: گروه جهادی دوم ما که مختص خانمهاست، با نام «شینا» در حوزه تولید حجاب، عفاف و پوشش فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در همدان مجموعه فعال در این حوزه بسیار کم است که بستری آماده شود تا خواهران و مادران به راحتی بتوانند البسه مورد نیاز خود در حوزه حجاب را با قیمت کم و کیفیت بسیار خوب تهیه کنند، گفت: این گروه پنج سال است که فعال است یک فروشگاه بسیار موفق راهاندازی کردهاند و سود حاصل از این تولیدی صرف فعالیتهای مجموعه میشود.
میرزایی در ادامه به فعالیتهای مجموعه در حوزه تربیت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تمرکز ما بر تربیت نیروهای کارآمد است.
وی با ییان اینکه هدف ما تربیت نیروهایی است که خودشان بتوانند کارها را پیش ببرند، نگاهمان به نوجوانان است و آنها را به عنوان پیشران در حوزههای مختلف به کار میگیریم تا هیأتها را خودشان اداره کنند، عنوان کرد: در آینده نیز قصد داریم به کارهای دیگر از جمله اقتصاد هیأت و ساخت مجموعه و مدارسی که مورد نظرمان است و نیاز مجموعه ما محسوب میشوند، ورود کنیم.
مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله با بیان اینکه مجموعه ثارالله هم در جشنواره ملی جهادی برگزیده شده و هم در رویداد ملی «هوای نو»، تا سه دوره برگزار شده است، مطرح کرد: این رویداد با حضور تقریباً ۴۰ تا ۵۰ هزار هیأت همراه است که آثار خود را ارائه میدهند و توسط ۱۰۰ داور بررسی میشود. ما در سال دوم جزء برگزیدهها بودیم و در سال سوم نیز در بخش آقایان و بانوان برگزیده شدیم و در همایش بینالمللی نیز شرکت کردیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه برگزار شده و قریب ۴۰ تا ۵۰ هزار هیأت آثار خود را ارسال میکنند که توسط صد داور بررسی میشود. ما در سال دوم جزو برگزیدهها بودیم و در سال سوم نیز در بخش بانوان و آقایان برگزیده شدیم و در همایش بینالمللی نیز شرکت کردیم.
چالشهای کار فرهنگی و وعدههای بی سرانجام مسئولین
میرزایی ضمن تشکر از اصحاب رسانه و بانیان جلسه، به مشکلات و چالشهای کار فرهنگی اشاره کرد: کار فرهنگی امروز، کار کیلویی نیست و واقعاً باید لمس کرد که با هزینههای عجیب و غریب و روحیه نوجوانان و جوانان امروزی، به پای کار آوردن آنها بسیار سخت است. به جرأت میتوان گفت کار فرهنگی امروز از دفاع مقدس نیز سختتر است.
وی با گلایه از عدم همکاری برخی مجموعهها و ارگانها، به وعدههای عملی نشده اشاره کرد و ابراز کرد: متاسفانه سازمان تبلیغات اسلامی استان و حتی دفتر ولی فقیه، قولها و وعدههایی به ما دادند که عملی نشد. به عنوان مثال، بعد از اغتشاشات اخیر با شعار «زن، زندگی، آزادی»، ما پیشنهاد راهاندازی کافه دخترانه را دادیم تا دختران بتوانند در فضایی مطمئن و امن، با پوشش خاص و فعالیتهای فرهنگی، حضور داشته باشند. این خبر حتی توسط خبرگزاریها نیز پوشش داده شد و آقایان شعبانی (نماینده ولی فقیه) و فرزاد (استاندار) اعلام کردند که جا برای این کار دادهاند و حتی ۵۰۰ میلیون تومان پول نیز اختصاص داده شد، اما متأسفانه نه مکان مشخص شد و نه پول به دست ما رسید. این بسیار عجیب است که با وجود اعلام رسمی و مصاحبههای مسئولین، این طرح به نتیجه نرسید و کسی هم پیگیر آن نشد. ما حتی به نمایندگان مجلس نیز نامه نوشتیم، اما بینتیجه ماند.
ضرورت فضاهای مستقل فرهنگی و چشمانداز آینده
مسئول مجموعه ثارالله با تأکید بر ضرورت وجود فضاهای مستقل برای فعالیتهای فرهنگی، افزود: ما بارها پیشنهاد دادهایم که هر هیأتی امروز اگر مدرسه نداشته باشد، نمیتواند موفق باشد، برای کادرسازی و ارتباط مستمر با نوجوانان، نمیتوان تنها به جلسات هفتگی یک ساعته اکتفا کرد؛ چرا که دشمن با رسانههای عجیب و غریب خود، شبانهروز در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: ما از مسئولین خواستهایم که مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله به یک مکان مستقل نیاز دارد که کافه، مدرسه، زمین بازی، محل تفریح و برگزاری برنامههایش همگی در کنار هم باشد. طرح آن را نیز ارائه دادهایم، اما متاسفانه با وجود زمینهای خالی فراوان، این اتفاق نیفتاد.
میرزایی در پایان، ضمن تشکر مجدد از حاضران و آستان مقدس امامزاده عبدالله که پناهگاه این مجموعه است، به چشمانداز سند راهبردی مجموعه ثارالله اشاره کرد: هدف ما این است که در همدان، موثرترین مجموعه مذهبی، خانوادهمحور و مشارکتگرا باشیم؛ یعنی مجموعهای که خانوادهها صرفاً مصرفکننده نباشند، بلکه در همه حوزهها دخیل باشند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای اقتصادی ما نیز کاملاً مردمی است و تا کنون هیچ ارگانی به ما کمک مالی نکرده است و نیازی هم نداریم. ما به حمایتهای مردمی اعتقاد داریم و بخش عظیمی از سود فعالیتهایی مانند تولیدی شینا و کمکهای خیرین، صرف پیشبرد اهداف مجموعه میشود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!