
رئیس مرکز بهداشت استان همدان تأکید کرد:
سواد تغذیهای نیاز جامعه امروزی
رئیس مرکز بهداشت استان همدان با بیان اینکه سواد تغذیه و آگاهی در این حوزه برای هر خانواده لازم است، گفت: باید از تمامی گروههای غذایی در تغذیه داشته باشیم و حذف هیچ ماده غذایی مدنظر نیست مگر در افرادی که بیماری خاصی دارند.
محمد بهنشان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه تغذیه و سلامتی دو عامل اساسی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر انسانها هستند، گفت: اهمیت این دو موضوع را میتوان از جنبههای مختلفی بررسی کرد که مهمترین آن تأثیر بر سلامت جسمی است.
وی با اشاره به اینکه تغذیه مناسب میتواند به پیشگیری از بسیاری از بیماریها، از جمله بیماریهای قلبی، دیابت، و چاقی کمک کند، افزود: مواد مغذی مورد نیاز بدن شامل ویتامینها، مواد معدنی، پروتئینها، چربیها و کربوهیدراتها هستند که هر یک نقش مهمی در عملکرد صحیح بدن ایفا میکنند.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان ادامه داد: تغذیه نه تنها بر سلامت جسمی بلکه بر سلامت روانی نیز تأثیر دارد و تحقیقات نشان دادهاند که مصرف مواد غذایی سالم میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
بهنشان با بیان اینکه انرژی و عملکرد بدن به تغذیه ما وابسته است، عنوان کرد: مواد غذایی به عنوان منبع انرژی برای بدن عمل میکنند و یک رژیم غذایی متعادل و متنوع میتواند به افزایش انرژی و بهبود عملکرد در فعالیتهای روزانه، ورزش و کار کمک کند.
وی با اشاره به اینکه تغذیه از دوران کودکی تا بزرگسالی اهمیت دارد، افزود: دوران رشد و تکامل نیاز به مواد مغذی خاصی دارد که در صورت کمبود آنها ممکن است مشکلات جدی به وجود آید.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان خاطرنشان کرد: تغذیه از دو بعد قابل بررسی است، یکی امنیت غذایی و دیگری غذای ایمن؛ امنیت غذایی نقش حاکمیتی دارد و امیدواریم گشایشها انجام شود و همه نوع مواد غذایی در دسترس قشر بیشتری از جامعه قرار گیرد.
بهنشان با بیان اینکه در سوی دیگر خود فرد با هر شرایطی که دارد انتخاب میکند کدام مواد غذایی را مصرف کند، گفت: سواد تغذیه و علم و آگاهی در این حوزه برای هر خانواده ایرانی لازم است تا بتواند تغذیه و برنامه غذایی مناسب برای خود تدوین کند.
وی با اشاره به اینکه تغذیه سلولی در علم امروز مطرح میشود، تصریح کرد: یعنی تغذیه را به این دید نگاه کنیم که ماده غذایی مورد استفاده به آستانه مصرف سلولها برسد و با این هدف غذا را انتخاب و روش مصرف و تهیه آن را متناسب با این هدف تنظیم کنیم.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان ادامه داد: از تمامی گروههای غذایی باید در تغذیه خود داشته باشیم و حذف هیچ ماده غذایی مدنظر ما نیست مگر در افراد با شرایط خاص.
بهنشان با بیان اینکه میزان استفاده از هر مواد غذایی مورد تأکید است، عنوان کرد: باید از مواد غذایی آسیبرسان دوری کنیم و از مواد غذایی که برای بدن مفید و در کنترل و پیشگیری و گاهاً درمان بیماریها مؤثر است استفاده بیشتری کنیم.
وی با اشاره به اینکه مصرف فیبر، پروتئین و غذاهایی که آب بدن را تأمین میکنند توصیه میشود، گفت: در مقابل مصرف غذاهای دارای نمک، چربیها، کربوهیدراتهای خالص، فستفود و نوشابههای گازدار ممنوعیت استفاده دارند و باعث کاهش سلامتی میشوند.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان در پایان تصریح کرد: مصرف میوه، سبزیجات و حبوبات که ترکیب آنها هرم تغذیهای است باعث فراهم شدن تغذیه سلولی است که صرفاً موجب ساختار و کارکرد بدنی نمیشود بلکه ایمنی بدن را تأمین و بیماریها را به خوبی کنترل میکند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!