حالت تاریک
چهارشنبه, 14 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
زنگ خطر پیری جمعیت، لزوم اجرای قانون
نماینده ولی‌فقیه در همدان تأکید کرد:

زنگ خطر پیری جمعیت، لزوم اجرای قانون

نماینده ولی‌فقیه در همدان، با ابراز نگرانی از رتبه چهارم این استان در پیری جمعیت، خواستار توجه ویژه به قانون جوانی جمعیت و نظارت جدی مسئولان بر اجرای آن شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی‌موثقی، نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه همدان، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته، ضمن دعوت عمومی به تقوای الهی و اجتماعی، نسبت به بحران جمعیت و عدم اجرای کامل قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در کشور و به‌ویژه استان همدان هشدار داد.

وی با تاکید بر اهمیت تقوا در محیط‌های کاری و اجتماعی و لزوم سالم‌سازی این فضاها برای حفظ بنیان خانواده، به وضعیت بغرنج ازدواج و جمعیت در کشور اشاره کرد و گفت: اگر روابط اجتماعی کنترل نشود، به‌طور طبیعی بر ازدواج‌ها و حفظ خانواده‌ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.

نماینده ولی‌فقیه در همدان با ابراز نگرانی شدید از وضعیت پیری جمعیت در استان همدان، عنوان کرد: استان همدان تقریباً یکی از استان‌هایی است که در پیری جمعیت رتبه چهارم را دارد که در سال ۱۴۰۲، ۲۱ هزار و ۶۰۶ نوزاد در استان متولد شدند، اما این رقم در سال ۱۴۰۳ به نزدیک به ۲۰ هزار نفر کاهش یافت، یعنی حدود ۱۴۰۰ فرزند کمتر متولد شده‌اند.

وی افزود: رشد جمعیت ما در شهرهای استان با منفی ۵ درصد و در روستاها با منفی ۹ درصد مواجه است. این آمار یک هشدار جدی به همه دست‌اندرکاران و فعالان حوزه جمعیت و خانواده است.

شعبانی‌موثقی در ادامه، با اشاره به قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»، از مسئولین و نهادهای نظارتی خواستار پاسخگویی در خصوص اجرای این قانون شد و تاکید کرد: عدم اجرای آن می‌تواند منجر به مجازات متخلفین شود. 

وی به برخی از مواد این قانون اشاره کرد و از جمله خواستار توضیح درباره میزان اجرای آن توسط مسئولین مربوطه شد و ابراز کرد: ماده ۴ قانون (تخصیص زمین و مسکن) دولت را موظف می‌کند پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، یک قطعه زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری را در شهر یا روستا به صورت مشترک به پدر و مادر، با هزینه آماده‌سازی و به صورت فروش اقساطی با دو سال تنفس و هشت سال اقساط واگذار کند.

نماینده ولی‌فقیه در همدان با بیان اینکه ماده ۵ قانون (تخفیف در هزینه‌های ساخت و ساز و انشعابات) دستگاه‌های اجرایی را مکلف می‌کند برای خانواده‌های دارای سه فرزند زیر ۲۰ سال، ۵۰ درصد تخفیف و برای خانواده‌های دارای حداقل چهار فرزند زیر ۲۰ سال، ۷۰ درصد تخفیف در هزینه‌های پایان کار، عوارض ساخت و ساز، هزینه‌های تخصیص شبکه انشعابات و خدمات نظام مهندسی اعمال کنند.

وی با بیان اینکه ماده ۱۰ قانون (وام فرزندآوری) تعیین کرده وام فرزندآوری را تعیین کرده که فرزند اول ۱۰۰ میلیون تومان، فرزند دوم ۲۰۰ میلیون تومان، و فرزند سوم و بیشتر ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت شود.

شعبانی‌موثقی از بانک‌ها خواستار شفاف‌سازی در خصوص میزان پرداخت این وام‌ها شد و تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مکلفند حداقل یک سوم ظرفیت اسمی سالیانه تبلیغات محیطی خود را به موضوع ازدواج، فرزندآوری، رشد جمعیت و تعالی نهاد خانواده اختصاص دهند.

 وی در این خصوص نیز از مردم خواستار مطالبه‌گری شد که چقدر این موضوع در سطح شهرها رعایت می‌شود.

امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه نهادهای نظارتی و امنیتی مکلفند متخلفین از این قانون را شناسایی کرده و مجازات حبس یا جزای نقدی و نیز ۵ تا ۱۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی برای آنها اعمال کنند، خواستار اجرای صحیح این قانون برای حل مشکلات جمعیتی استان شد.

وی در بخش دیگری از خطبه‌های خود، با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری به استانداران، بر لزوم ارتباط مستمر و مستقیم مسئولین با مردم تاکید کرد و گفت: امروز بین مردم و مسئولین فاصله‌هایی در ادراکات و تفاوت‌های فکری وجود دارد که با حضور مسئولین در کنار مردم، این فاصله قابل حل است.

نماینده ولی‌فقیه در همدان در خصوص مشکلات کامیون‌داران نیز بیان کرد: نیاز واقعی کامیون‌داران باید لحاظ شود، زیرا برخی سهمیه‌ها در ۱۰ یا ۱۵ روز اول تمام می‌شود. کامیون‌داران قشر موثری هستند که در حل مشکلات کشور نقش بسزایی دارند و باید صدایشان شنیده شود و تصمیم‌گیری‌ها مبتنی بر واقعیات باشد.

 وی در عین حال، با اشاره به فصل برداشت محصولات کشاورزی، از کامیون‌داران خواست که از هرگونه اعتصاب که منجر به ایجاد مشکل در انتقال بار کشاورزان شود، خودداری کنند.

شعبانی‌موثقی در پایان سخنان خود، فرارسیدن ۱۵ خرداد را گرامی داشت و از پدران و مادران و بزرگترها خواست تلاش کنند تا نسل جوان با اندیشه‌های متعالی حضرت امام خمینی (ره)، چه در عرصه‌های اخلاقی و چه در عرصه‌های سیاسی، آشنا شوند.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!