
مطالبه جزیره شادی، تجدید شد؛
جزیره شادی؛ مطالبه اهالی بهار
زخم کهنه جزیره شادی دوباره سر باز زد و تبدیل به مطالبه مجدد اهالی شهر بهار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان بهار در هفته گذشته و نماز جمعه روز گذشته با مطالبهگری امام جمعه شهرستان بهار حجتالاسلام رضا مصباح همراه بود. مصباح در حوزه مطالبات مردمی به موضوع جزیره شادی اشاره کرد و با طرح سئوال از مسئولان گفت: چرا پرونده جزیره شادی همچنان پس از سالها معطل مانده و تعیین تکلیف نمیشود؟
وی افزود: جزیره شادی یکی از مکانهایی است که سالها پیش با وعده ساخت یک مرکز بزرگ تفریحی برای ایجاد شور و نشاط در منطقه و شهرستان بهار با هزینههای هنگفتی آغاز به کار کرد اما پس از بیش از یک دهه توقف در اجرای این طرح، خواسته مردم برای تعیین تکلیف آن هنوز بهجایی نرسیده است.
شهرستان بهار به مرکزیت شهر بهار در شمال غربی شهرستان همدان واقع شده است و ورودی شهر بهار در موقعیت جاده کریدور غرب کشور کیلومتر ۵ جاده همدان به کرمانشاه یعنی محل اتصال استانهای غربی و کُرد نشین به همدان و پایتخت کشور واقع شده است.
همچنین بهار بهعنوان مسیر تردد زائران اربعین حسینی نیز شناخته میشود. سالها پیش تصمیم گرفته شد در ورودی شهر بهار با هدف تأسیس مکان تفریحی برای اهالی شهرستان و مسافران به منظور احداث بزرگترین مجموعه آبی غرب کشور برای جذب گردشگر درنظر گرفته شود و از این راه، درآمدی پایدار برای شهرستان و مکانی برای تفریح سالم در غرب کشور فراهم شود.
از همین رو بیش از ۱۵ سال قبل، زمینی در مکان میدان بهار فعلی به مساحت ۱۲۵ هزار متر مربع به سرمایهگذار اختصاص داده شد و با کمکهای مالی و پشتیبانی دولت و شهرداری از سرمایهگذار خصوصی، معین شد که مجموعهای با نام جزیره شادی با طرحهای بزرگ موجهای آبی، مرکز خرید، پارک تفریحی و چند طرح تفریحی دیگر ساخته شود.
سرمایهگذارطرح، شروع به فعالیت نمود و قرارداد کار نیز بین شهرداری و او نیز منعقد شد؛ اما پس از مدتی این طرح متوقف شد. پروژهای پر سر و صدا که همه مردم شهرستان بهار را بر این باور برانگیخت که بالاخره بعد از سالها انتظار شاهد ساخت یک مکان بزرگ تفریحی منحصر بهفرد خواهند بود.
اما این طرح متوقف شد و انتظار مردم برای اتمام آن آغاز شد یکی از شهروندان گفت: در آن برهه، سرمایهگذار این طرح وامهای سنگین میلیاردی برای احداث این طرح أخذ کرد و اگر همه این مبالغ با آورده سرمایهگذار، برای تکمیل طرح هزینه میشد، قطعاً این طرح در همان سالهای اول با موفقیت به پایان میرسید.
وی افزود: اما سرمایهگذار اهلیت سرمایهگذاری را نداشته و این طرح در هنگامی که نیاز به سرمایهگذاری اصلی برای احداث مجموعه آبی داشت متوقف شد. در آن زمان با زمزمههای توقف پروژه جزیره شادی، سرمایهگذار سعی در عادی نشان دادن روند پروژه با ساخت برجک نمادین، پیست ماشینهای بازی و برگزاری یک مراسم بزرگ تلویزیونی با مجریان کشوری را داشت؛ مراسمی که بهصورت مستقیم از شبکه تلویزیونی پخش میشد.
این مراسم نیز حواشی خاص خود را داشت؛ حواشی از اینرو بود که مکان برگزاری آن یعنی جزیره شادی در ورودی شهرستان بهار بود و تابلوی ورودی شهرستان نیز فاصله چندانی با جایگاه برگزاری مراسم نداشت.
مجری مراسم نیز چند بار از مکان جزیره شادی با نام شهرستان بهار نام برد چراکه تابلوی شهرستان بهار در نزدیکی ورودی شهر خودنمایی میکرد و فردی هر بار به مجری متذکر میشد که نام بهار را از ادبیات خود حذف کند که همینطور هم شد. واین موضوع در آن زمان اعتراض اهالی بهار را در پی داشت. تقریبا سه سال از شروع پروژه جزیره شادی گذشته بود و مردم شاهد پیشرفت آن نبودند و آرام آرام زمزمههای توقف پروژه بهعلتهای مختلف مطرح میشد.
یکی از شایعات مطروحه که به واقعیت نزدیک بود اینبود که سرمایهگذار وام دریافتی برای ساخت سازههای موجهای آبی و مرکز خرید را صرف معاملات دیگری نموده و از سرمایهگذاری در آن پروژه سر باز زده است. شورای دوره سوم اسلامی شهر بهار در سال ۱۳۹۲نیز جای خود را به دوره چهارم شورا داده بود و در این دوره اختلافات بین شورا و سرمایهگذار به اوج خود رسید و در نهایت با شکایت از سرمایهگذار پرونده مسیر تازهای را پیمود. شورای اسلامی شهر و شهرداری مدعی بودند که سرمایهگذار پروژه از قرارداد فیمابین تمکین نکرده است و وامهای دریافتی را صرف هزینههای خارج از طرح بهصورت غیرقانونی نموده است. پرونده جزیره شادی با تعویض دورههای شورای شهر و سالهای أخیر همچنان با سرنوشت نامعلوم در مقابل چشم همگان است.
شاهین فرجیفر شهردار بهار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: از حدود سه سال پیش، پرونده جزیره شادی را در محاکم قضایی پیگیری کردیم و اسناد این طرح به نام شهرداری بهار بازگشته است و حکم نهایی دادگاه در این رابطه اجرا خواهد شد و جزیره شادی به اهالی بهار باز میگردد.
وی افزود: سرمایهگذار نیز ادعاهایی دارد که چند سازه در این زمین احداث نموده است که با رأی محاکم قضایی، ارزش این سازهها تعیین شده و شهرداری بهای آنرا میپردازد؛ اما در قبال تصرف ۱۵ ساله زمین شهرداری، با توجه به ابطال اسناد قبلی توسط محاکم قضایی، سرمایهگذار بایستی اجرتالمثل ایام تصرف را به شهرداری بپردازد که با مقایسه ارزش سازههای موجود در زمین جزیره شادی، این اجرتالمثل مبلغی فراتر از آنها خواهد بود.
شهردار بهار خاطرنشان کرد: اگر شهرداری بهار این اراضی را بهعنوان زمینهای کشاورزی اجاره داده بود، در این سالها، سود بیشتری نصیب شهرداری میشد که با تصرف سرمایه گذار و عدم پایبندی به قرارداد و همچنین اشتباهات مختلف در قرارداد، در این سالها مردم بهار بهجز زیان، از این طرح چیزی عایدشان نشده است. وضعیت فعلی جزیره شادی هماکنون مکانی بلا استفاده با دریاچه جزیره است که تبدیل به چالهای خشک و خالی از آب شده و سازهای آن نیز درحال تخریب است. باید دید چهکسانی دربرابر این سهلانگاریهای صورت گرفته پاسخگو خواهند بود؟
و خسارت سالهای چشم انتظاری مردم بهار چگونه پرداخت خواهد شد؟ زمین ۱۲ و نیم هکتاری در بهترین مکان شهر بلااستفاده با هزینههای میلیاردی مسکوت مانده است و دود آن بهچشم اهالی شهرستان بهار رفت. با توجه به قرار گرفتن محل جزیره شادی در مسیر زائران اربعین حسینی، میتوان از آن برای ساخت یک مکان فرهنگی و تفریحی و گردشگری برای زائران کربلا و مسافران غرب و مرکز کشور استفاده کرد؛ اما سالهای أخیر با قرار گرفتن سرنوشت این طرح در هالهای از ابهام، فرصتهای بسیاری از بهار از دست رفتند و هر روز این فرصتها از دست میروند. این فرصت سوزیها بهقدری ادامه یافت که سال گذشته طرح ساخت پارک آبی در شهرستان همدان کلنگزنی شد و حسرت آن در دل اهالی بهار ماند.
انتهای خبر/ع
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!