حالت تاریک
شنبه, 30 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
شناسایی بیش از ۲۰۰ زمینه فساد در کشور
هشدار اژه‌ای: هنوز کار تمام نشده

شناسایی بیش از ۲۰۰ زمینه فساد در کشور

رئیس قوه قضائیه گفت: بیش از 200 مورد از زمینه‌های فساد شناسایی و به دستگاه‌های مربوطه اعلام شده است و اما این پایان کار نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، غلامحسین محسنی اژه‌ای در جمع خبرنگاران پس از دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاه در استان همدان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع جوانان، گفت: بسیار بسیار خدا را شاکرم که توفیقی حاصل شد درجمع دانشجویان عزیز، جوان و نوجوان و اساتید بعضاً حضور پیدا بکنم.

 حقیقتاً شیرین است، نحوه حرف زدن، نحوه انتقاد کردن وقتی که از طریق جوان است، انسان خیلی خوشحال می‌شود، خیلی مسرور می‌شود، خدا را سپاسگزار هستم از این بابت.

  وی با اشاره به مسائل منطقه و جهان، به ویژه جنایات غزه، گفت: واژه‌ها امروز کم می‌آورند که ما بگوئیم چه جنایت‌هایی در طول این بیش از یک سال و نیم دارد در غزه و لبنان انجام می‌شود و مخصوصاً در غزه و فلسطین.

واقعاً واژه‌ها کم می‌آورند، بگوئیم جنایت، بگوئیم جنایت جنگی، بگوئیم آدم‌کشی، بگوئیم نسل‌کشی، بگوئیم که هر چه بگوئیم، بگوئیم که بدتر از حیوان، نه بابا، هیچ وقت حیوان این کار را نمی‌کند.

 رئیس قوه قضائیه در ادامه به مسئله مبارزه با فساد و علنی‌سازی دادگاه‌ها پرداخت و گفت: خودم طرفدار شدید دادگاه علنی هستم و دنبال کردم، پیگیری کردم. یک مقدار این اتفاق افتاد، اتفاق نیفتاده بیشتر از این من نتوانستم بروم جلو. اگر دادگاه، دادگاه چه مفاسد اقتصادی، چه آن‌هایی که به اصطلاح امنیتی، هر چیزی که قانون اساسی گفته، اگر ما طبق قانون اساسی انجام بدهیم، به نظر من اثرش خیلی بیشتر از بعضی از مجازات‌ها حتی اعدام ماست. اثرش بعضی وقت‌ها بیشتر از آن مجازات‌های طولانی مدت است.

 وی با اشاره به موانع قانونی در علنی‌سازی برخی دادگاه‌ها، افزود: قانون الان اجازه نمی‌دهد که ما خیلی از دادگاه‌ها که علنی است، حتی علنی برگزار می‌شود، اما اجازه انتشارش را نمی‌دهد. قانون می‌گوید آقا دادگاه را علنی برگزار بکنید، اما حق انتشار ندارید، حق اسم بردن هم ندارید، حق نشان دادن عکسش را ندارید.

محسنی‌اژه‌ای در خصوص جذب قضات نیز گفت: ما اتفاقاً آمدیم برعکس آن چیزی که شما می‌گوئید، به کیفیت بیشتر توجه کردیم. از اول، از همین الان، مثلاً فرض کنید ما می‌رویم  دانشگاه‌های حقوق، هنوز اصلاً دانشجو تمام نشده، به بعضی از اساتید چه در حوزه، چه در آنجا می‌گوئیم آقا شما یک مقدار روی این مواد حقوقی بیشتر کار کنید. هنوز تبدیل به قانون نشده. با ارتباطات این کار را می‌کنیم. می‌گوئیم آقا شما بچه‌های با استعداد خودت را شناسایی کن، به ما معرفی کن. از کانال‌های دیگر، از همان زمان تحصیلش تو حوزه و تو دانشگاه می‌رویم شناسایی بکنیم، اصلاً قبل از اینکه گزینشی شروع بشود، آموزشی برگزار بشود.

 رئیس قوه قضائیه در ادامه، ضمن استقبال از همکاری دانشگاه‌ها با قوه قضائیه، گفت: رئیس محترم دانشگاه فرمودند که ما آمادگی داریم به قوه قضائیه کمک کنیم. من با تمام وجود استقبال می‌کنم.

 تأکید بر استفاده از ظرفیت‌های همدان در قوه قضائیه

رئیس قوه قضاییه در ابتدای سخنان خود با اشاره به حضور برخی مسئولان قضایی از استان همدان در سطوح عالی دستگاه قضا، گفت: «الان عرض می‌کنم رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه همدانی است. همدانی هم که دیگه معروفند به بعضی چیزها.»

وی همچنین به حضور رئیس کل دادگستری تهران و مسئولان منابع انسانی قوه قضائیه در این جلسه اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که از ظرفیت‌های علمی و تخصصی استان همدان در پیشبرد اهداف قوه قضائیه بهره‌برداری شود.

 دعوت به همکاری دانشگاهیان برای حل مسائل قضایی

آقای محسنی اژه‌ای با تأکید بر لزوم تعامل نزدیک‌تر دستگاه قضا با دانشگاه‌ها، از دانشجویان و اساتید خواست تا با ارائه پیشنهادات و راهکارهای عملی، به حل مشکلات و چالش‌های موجود در حوزه قضایی کمک کنند.

وی خطاب به دانشجویان گفت: «بشینید با رئیس دانشگاه، نه این دانشگاه حتی هر دانشگاه دیگه می‌شه ولی حالا فعلاً همین دانشگاه که بحثش هست، ببینید واقعاً شما چه کمک‌هایی می‌تونید بکنید تو اون علومی که اشاره کردن، تو هر مورد دیگه که بتونید کمک بکنید و ما چه کمکی می‌تونیم به شما بکنیم.»

درخواست کمک از دانشگاهیان در حل مسائل پیچیده حقوقی

آقای محسنی اژه‌ای در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به پیچیدگی برخی مسائل حقوقی و قضایی، از دانشگاهیان خواست تا با ارائه پژوهش‌ها و راهکارهای علمی، به دستگاه قضا در حل این مسائل کمک کنند. 

وی به عنوان نمونه به موضوع مهریه و مشکلات ناشی از تعیین مهریه‌های سنگین و همچنین موضوع نحوه برخورد با سارقان و استیفای حقوق مالباختگان اشاره کرد و خواستار ارائه راهکارهای عملی از سوی دانشجویان و اساتید در این زمینه شد.  

واکنش به انتقادات درباره چهره‌های انقلابی و تبعیض رئیس قوه قضائیه 

در بخش دیگری از سخنان خود به انتقاداتی که در خصوص برخورد با افراد منتسب به جریان انقلاب مطرح می‌شود، پاسخ داد و گفت: «می‌فرمودند که بعضی‌ها با چهره انقلابی حالا به تعبیری بالاخره که فرمودند پاک مثلاً چهره انقلاب می‌پاشم خب بسیار خب من که دارم عرض می‌کنم واقعاً می‌گم که صرف نظر از این مسئله بالاخره ببینید ما اگر می‌گیم بدون تبعیض خودمون یه کاری بکنیم که خودمون تبعیض قائل نشیم دیگه توقع نباشه که من حرف درشت بزنم به هرکی می‌خوام بد بگم ببخشید با ادبیات بد بگم گاه فحش بدم هیچ کس کار نداشته باشه با یکی دیگه اینطور برخورد نمی‌شه خب اگر بدون تبعیضه اینجا با همه باید یکسان باشه و خود افراد هم باید بیشتر رعایت بکنن.» 

 وی با تأکید بر لزوم رعایت ادب و اخلاق در بیان انتقادات، افزود: «من حالا صرف نظر از این قسمتش اصلاً من می‌خوام بگم این برادری که مثلاً یه حرفی رو می‌زنه می‌خواد اثر بکنه یا نه؟ اگر با ادبیات خوب بگه بیشتر اثر داره یا با فحش بگه؟ من به نظرم حتماً با ادبیات خوب بگه بیشتر اثر داره.»

 تشریح اقدامات قوه قضائیه در زمینه مبارزه با فساد

 آقای محسنی اژه‌ای در ادامه سخنان خود به تشریح اقدامات دستگاه قضا در زمینه مبارزه با فساد پرداخت و گفت: «شما ببینید دادستان کل مثلاً فرض کنید دادستان تهران ما داره خودش رصد رو جدا می‌کنیم.

 وی با اشاره به اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در شناسایی بسترهای فساد، گفت: «بازرسی کل کشور ببینید مخصوصاً تو این دوره چکار کرد یک گفتم آقای بازرسی کل کشور قبلشم البته گفتم بعد این دوره هم باز تاکید کردم یک رو این چند جا شما باید متمرکز بشید درآمدهای ما عمدتاً یه مقدار ریالیست مقدار ارزی این دو تا هم خیلی مشخصه از کجا می‌آد منابع ما این دوتا که بیشتر نیست یک بخشش ریالی ریالیش یه بخش ارزیه هم ریالی‌هاش مشخصه از کجا می‌آد هم ارزی‌هاش رو اینجا متمرکز شد دو سه تا دستگاه دیگه وزارتخانه گفتم تو اینجا داره موضوعات مربوطه به خودمون می‌شه گفتم شما رو اینجاها متمرکز بشید بعد گفتیم آسیب شناسی کن چون ممکنه همه مصداق‌ها رو شما نرسید ده تا مصداق برسید صد تا مصداق اصلاح بشه.»

 رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بیش از دویست مورد از زمینه‌های فساد شناسایی و به دستگاه‌های مربوطه اعلام شده است، افزود: «بیشترین آسیب شناسی بیشترین زمینه‌هایی که موجب فساد می‌شه بیشترین گزارشات را در این دوره دادند اما آیا شما می‌گید تمام نه من می‌گم تمام نیست.»

 پاسخ به دغدغه‌ها درباره تسهیلات بانکی و کرسی‌های آزاداندیشی

 محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره تسهیلات بانکی، گفت: «آقا این تسهیلات بانکی را شما بله من قبول دارم شما توقع دارید معذرت می‌خوام آقا همه آنچه اصلا بانک دست من باشه اگر این توقع رو دارید این توقع معذرت توام این شدنی نیست قانونی هم نیست اگر توقع دارید که همه تسهیلات من برم یکی یکی بررسی بکنم بعد ببینم که کجا انجام اما در قانون جمعیت می‌گفتند در بعضی از قوانینی که وظیفه بانک‌ها بوده که عمل بکنه یا عمل نکنه اونجایش که تذکر باید می‌داده تخلف بوده اعلام کرده به دولت یه ممکنه اصلاح شده شاید ممکنه اصلاح نشده باشه الان هم به شدت دنبالش هستیم.»  

وی همچنین در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها، با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و تعیین مسئول برای پیگیری این موضوع، از دانشجویان خواست تا در این زمینه فعالانه مشارکت کنند.

 تشریح برنامه‌های آتی قوه قضائیه

 رئیس قوه قضائیه در ادامه به تشریح برخی از برنامه‌های آتی دستگاه قضا پرداخت و بر جداسازی فساد از خطا و برخورد قاطع و بدون تبعیض با مصادیق فساد تأکید کرد.

وی همچنین به موضوع اطاله دادرسی و لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها اشاره کرد.

 

انتهای خبر/حا

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!