حالت تاریک
شنبه, 27 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
تغییر نام دانشکده مهندسی بوعلی‌سینا به اعتماد
رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خبر داد:

تغییر نام دانشکده مهندسی بوعلی‌سینا به اعتماد

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا همدان از تغییر نام دانشکده‌ مهندسی این دانشگاه به نام ایشان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، غلامحسین مجذوبی در ابتدای سخنان خود، با ابراز امتنان از حضور گرم و صمیمانه‌حاضران، به ویژه سرکار خانم دکتر اعتماد، دختر گرامی ایشان و سایر بستگان و میهمانانی که از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از مرزها برای شرکت در این مراسم پرفیض گرد هم آمده بودند، خیر مقدم گفت.

وی همچنین از حضور ارزشمند دکتر ملا نوری، استاندار محترم همدان، دکتر شعبانی، نماینده‌ ولی فقیه و امام جمعه‌ معزز همدان، نمایندگان محترم سازمان انرژی اتمی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، روسای محترم ادارات و سایر شخصیت‌های حاضر در این مجلس تقدیر و تشکر نمود.

 رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا درگذشت جانگداز دکتر اکبر اعتماد، این شخصیت علمی و ملی برجسته را ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای دانشگاه بوعلی‌سینا و جامعه‌ علمی کشور دانست.

وی با اشاره به تلاش‌های دانشگاه در زمان حیات وی برای ساخت تندیس این بزرگمرد، ابراز امیدواری کرد که این تندیس در زمان حیات وی و با حضور پر برکتشان رونمایی شود، اما مشیت الهی بر آن قرار گرفت که خبر فقدان او همگان را در غم و اندوه فرو برد.

 با این حال، مجذوبی با تأکید بر عزم راسخ دانشگاه بوعلی‌سینا برای پاسداشت یاد و خاطره‌ بنیانگذار خود، اعلام کرد که با همتی مضاعف، پروژه‌ ساخت تندیس با سرعت بیشتری به اتمام خواهد رسید و در چهلمین روز درگذشت دکتر اعتماد، این یادبود ارزشمند در ورودی دانشگاه نصب خواهد شد تا برای همیشه، تلاش‌های بی‌وقفه‌ او در راه بنیان‌گذاری یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و پژوهشی کشور، دانشگاه بوعلی‌سینا، را یادآوری نماید.

 رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا در ادامه، به تبیین ابعاد شخصیتی دکتر اعتماد پرداخت و وی را نه فقط یک دانشمند برجسته، بلکه فردی از تبار دانایی و عمل معرفی نمود.

وی افزود که دکتر اعتماد با بینشی عمیق و اراده‌ای پولادین، شالوده‌ یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های ایران را بنا نهاد و خدمتی ماندگار به زادگاه خود، همدان، ارزانی داشت، شهری که همواره در قلب ایشان جای داشت.

مجذوبی یقین ابراز کرد که نام و یاد این فرهیخته‌ فقید همواره بر تارک تاریخ دانشگاه بوعلی‌سینا خواهد درخشید و مسیر پرافتخار زندگی ایشان، چراغ راه نسل‌های آینده خواهد بود.  برای آشنایی بیشتر حاضران با این شخصیت علمی و میهن‌پرست، مجذوبی به برخی از فعالیت‌های ارزشمند دکتر اعتماد در سطح ملی اشاره نمود.

وی یادآور شد که دکتر اعتماد در سال ۱۳۰۹ در همدان متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در زادگاه خود و دبیرستان البرز تهران، مدارج عالی علمی را در رشته‌های مهندسی برق و هسته‌ای از دانشگاه‌های لوزان سوئیس و مؤسسه علوم و فنون هسته‌ای فرانسه با موفقیت طی نمود و در نهایت در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ دکترای فیزیک هسته‌ای از دانشگاه لوزان گردید.

 رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا افزود که دکتر اعتماد پس از پانزده سال تحصیل و فعالیت‌های پژوهشی ارزشمند، در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و در سازمان برنامه و بودجه مشغول به خدمت شد و مسئولیت طرح ساخت راکتور اتمی دانشگاه تهران را بر عهده گرفت.

وی خاطرنشان کرد که ساخت این راکتور در سال ۱۳۴۷ به اتمام رسید و به دانشگاه تهران تحویل داده شد.

مجذوبی همچنین به نقش فعال و مؤثر دکتر اعتماد در برنامه‌ریزی تأسیس دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۵ و انتصاب وی به عنوان معاون علمی و تحقیقاتی وزارت علوم و آموزش عالی در سال ۱۳۴۶ اشاره نمود و تصریح کرد که دکتر اعتماد نه تنها در بنیان‌گذاری سازمان انرژی اتمی و دانشگاه بوعلی‌سینا نقشی بی‌بدیل ایفا نمود، بلکه در تأسیس و راه‌اندازی وزارت علوم نیز تأثیر بسزایی داشت.

 مجذوبی با تأکید بر اندیشه‌ بلند و خلاق دکتر اعتماد، به اعتقاد ایشان مبنی بر ضرورت تأسیس یک مؤسسه‌علمی و پژوهشی در کنار وزارت علوم برای برنامه‌ریزی آموزشی و توسعه‌ فعالیت‌های علمی کشور اشاره کرد.

وی یادآور شد که دکتر اعتماد خود، طرح تأسیس مؤسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی را تهیه و پس از تصویب مجلس شورای ملی، ریاست آن را عهده‌دار گردید و طرح‌ریزی دو دانشگاه مهم، دانشگاه بوعلی‌سینا و دانشگاه آزاد ایران، از ارکان اصلی این مؤسسه بود.

 رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا در بخش دیگری از سخنان خود، بر دغدغه‌ همیشگی دکتر اعتماد برای گسترش نقش دانشگاه در آموزش‌های کاربردی و کاهش فاصله‌ میان مناطق توسعه‌یافته و کمتر توسعه‌یافته‌ی کشور تأکید کرد.

وی با اشاره به علاقه‌ وافر دکتر اعتماد به زادگاه خود، همدان، تصریح کرد که تصمیم ایشان برای بنیان‌گذاری دانشگاه بوعلی‌سینا در این شهر و نامگذاری آن به یاد حکیم فرزانه، بوعلی‌سینا، ناشی از همین دلبستگی بوده است.

 مجذوبی افزود که دکتر اعتماد با پیگیری‌های مجدانه، نظر خود را به دولت وقت عرضه نمود و در سال ۱۳۵۲ ریاست اولین دوره‌ این دانشگاه را بر عهده گرفت و در طرح اولیه‌ دانشگاه، دو شاخه‌ آموزشی، شامل آموزش علوم به روش‌های نوین و آموزش و توسعه‌ منطقه‌ای با تمرکز بر نیازهای غرب ایران، پیش‌بینی شده بود.

وی همچنین یادآور شد که دکتر اعتماد، ریاست دانشگاه آزاد ایران را نیز بر عهده داشت.

 مجذوبی در ادامه به مأموریت خطیر تأسیس سازمان انرژی اتمی که در اسفندماه سال ۱۳۵۲ به دکتر اعتماد سپرده شد اشاره کرد و افزود که ایشان در سال ۱۳۵۳ به ریاست این سازمان منصوب گردید و در سال ۱۳۵۶ به ریاست مجمع عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتخاب شد.

وی با نقل قولی از دکتر اعتماد مبنی بر رد پیشنهاد دبیرکلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلیل تعهد به خدمت در کشور، بر حس وطن‌پرستی و تعهد ایشان به میهن تأکید نمود.

 رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا در پایان سخنان خود، با اشاره به مسئولیت‌های متعدد دکتر اعتماد در نهادها و ارگان‌های علمی و آموزشی کشور، بار دیگر فقدان این خدمتگزار صدیق را تسلیت گفت و تأکید کرد که وظیفه‌ همگان است تا یاد و خاطره‌ ایشان را گرامی بدارند و به نسل‌های آینده منتقل نمایند تا بدانند که ملت قدرشناس ایران، خادمان راستین خود را هرگز فراموش نخواهد کرد.

 وی در ادامه‌ سخنان خود، ضمن اشاره به تأکیدات مؤکد دکتر سیمایی، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، مبنی بر ساخت بنای یادبود در دانشگاه و بر سر مزار ایشان در باغ بهشت و نامگذاری یکی از مراکز مهم دانشگاهی به نام دکتر اعتماد، از مصوبه‌ هیات رئیسه‌ دانشگاه خبر داد.

مجذوبی اعلام کرد که علاوه بر پیگیری جدی پروژه‌ ساخت تندیس که تلاش می‌شود تا چهلمین روز درگذشت ایشان به اتمام برسد، در جلسه‌ روز گذشته‌ هیات رئیسه، نام دانشکده‌ مهندسی دانشگاه بوعلی‌سینا به دانشکده‌ فنی و مهندسی دکتر اعتماد تغییر یافت.

 رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا ابراز امیدواری کرد که با همراهی و حمایت مسئولان استان، به ویژه دکتر ملا نوری، استاندار محترم همدان، اقدامات لازم برای ساخت بنای یادبود شایسته در مزار ایشان نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی در خاتمه، بار دیگر به خانواده‌ معزز دکتر اعتماد، جامعه‌ی علمی کشور و تمامی دوستداران و همفکران آن فقید سعید تسلیت گفت و از خداوند متعال برای روح بلند ایشان علو درجات و رحمت واسعه مسئلت نمود.

 این مراسم با قرائت پیام تسلیت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توسط نماینده‌ ایشان و ذکر مصیبت و قرائت فاتحه به پایان رسید.

حضور پررنگ دانشگاهیان و مسئولین در این مراسم، نشان از جایگاه والای دکتر اکبر اعتماد در قلب جامعه‌ علمی و مردم قدرشناس ایران داشت.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!