حالت تاریک
شنبه, 13 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
تحریم‌ناپذیری؛ هدف ایران از مذاکرات با آمریکا
عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان عنوان کرد:

تحریم‌ناپذیری؛ هدف ایران از مذاکرات با آمریکا

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان با بیان اینکه مذاکرات با آمریکا با مذاکرات دوره‌های قبل متفاوت است، گفت: در فضای فعلی، ایران با برگه امنیتی وارد شده است و می‌گوید ما باید در زنجیره ارزش دنیا شریک و تحریم‌ناپذیر شویم.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» بعدازظهر امروز حسن قره‌باغی در مناظره سیاسی با عنوان «دیپلماسی مین‌گذاری» در دانشکده مهندسی بوعلی‌سینا همدان با بیان اینکه در پوستر این مناظره از او با نام مخالف مذاکره یاد شده است، گفت: من مخالف نیستم و الان با این پوستر تنها کسی که در جمهوری اسلامی ایران مخالف مذاکره شده است من اعلام شدم.

وی با اشاره به اینکه نه تنها مخالف مذاکره نیست بلکه در این جلسه گروه مخالفان را هم معرفی می‌کند، افزود: نکته بعدی این است که من از متن مذاکرات اطلاع ندارم و فقط بر اساس مطالعات خود و تحلیل‌های شخصی مطالبی را ارائه می‌دهم.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان ادامه داد: در روح بحث با آقای ابراهیمی موافق هستیم اما در عینت خیر؛ آمریکا تحقیق‌گر است و گلوبالیست‌ها در هر فضایی دخیل هستند.

قره‌باغی با بیان اینکه اگر توجه کنید ترامپ در شرایطی رئیس‌جمهور شد که تا روزهای آخر امیدی به پیروزی نداشت، تصریح کرد: در روزهای آخر سه تغییر اساسی رخ داد تا ترامپ رئیس جمهور شد که یکی از عوامل مؤثر در موفقیت او حمایت از صهیونیست‌ها و لابی صهیونیستی است.

وی با اشاره به اینکه ملی‌گراها در آمریکا از او حمایت کردند، گفت: شعار ملی گرایانه او باعث شد حول ترامپ حلقه زدند و از سوی دیگر نیز حمایت غول‌های نفتی و فناوری سنتی در آمریکا به رأی آوردن ترامپ کمک کرد و حالا او خود را مدیون این سه گروه می‌داند.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: ترامپ به دنبال پیاده کردن برنامه‌ها و پروژه‌های این سه گروه است و آمریکا با درگیری اقتصادی که دارد تلاش می‌کند خود را از بستر بدهی‌های داخلی و خارجی خارج کند وگرنه ورشکست شده به قول تحلیلگران با این اتفاق فرعون سقوط خواهد کرد.

قره‌باغی با بیان اینکه ترامپ همزمان با مباحث مذاکرات، جنگ تعرفه‌ها را آغاز کرد، تصریح کرد: در مجموع میز مذاکره برای این است که مقدمتاً نظم‌های جهانی با هم توافق اولیه داشته باشند.

 دست برنده‌ی ایران در مذاکرات

وی با تشریح تفاوت‌های رویکرد دولت ترامپ با دولت بایدن در قبال مسائل بین‌المللی، گفت: جمهوری اسلامی کارت‌های برنده‌ متعددی در مذاکرات دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان ادامه داد: آمریکا برای حفظ سلطه دلار از طریق تعریف نظم نوین جهانی تلاش کرد اما چین به تنهایی این نظم را برهم زد.

قره‌باغی با بیان اینکه البته چین به تنهایی این کار را نکرده و متحدانی دارد، عنوان کرد: ایران نیز در این میان نقش مهمی ایفا می‌کند.

وی در ادامه به جبهه مقاومت به عنوان یکی از مهم‌ترین برگ‌های برنده‌ ایران اشاره کرد و افزود: جبهه مقاومت را فقط محدود به کشورهای منطقه نکنید، جبهه مقاومت در فضای غربی و آفریقایی نیز فعال است.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: خروج ایران از سوریه یک تصمیم تاکتیکی و محاسباتی بود که نباید آن را ضعف عنوان کرد.

قره‌باغی با بیان اینکه انصارالله یمن همچنان برگ برنده‌ ایران است، عنوان کرد: هرچند ایران اعلام کرده که این گروه مستقل عمل می‌کند اما هرکس از ما کمک خواسته باشد ما به او کمک هم کردیم و یمن به زودی قدرتمندتر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه حملات آمریکا به یمن را در راستای نمایش قدرت و ارسال پیام به ایران است، گفت: البته انصارالله یمن به زودی پدافند منسجمی خواهد داشت و آمریکا با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد.

انرژی هسته‌ای برگ برنده ایران در مذاکرات 

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: ظرفیت انرژی هسته‌ای ایران به عنوان یک برگ برنده‌ دیگر محسوب می‌شود، این انرژی می‌تواند امنیت و انرژی کشور را تأمین کند.

قره‌باغی تأکید کرد: سایه قدرت بازدارندگی و عدم قطعیت در مورد سلاح هسته‌ای نیز به عنوان یک مزیت برای ایران مطرح است.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان ادامه داد: سفر اخیر وزیر خارجه سعودی به ایران در راستای تضمین امنیت نفت و توافق بر سر نسل جدیدی از مناسبات در خاورمیانه است.

وی با اشاره به افشای برخی اسناد در رسانه‌های آمریکا و نقش چهار مقام ارشد دولت ترامپ در هدایت سیاست‌های این کشور، گفت: البته بعید است که این اسناد افشا شده باشند و احتمالاً عمدتاً منتشر شدند.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: اسناد محرمانه‌ای که اخیراً فاش شده‌اند، نقش مقامات ارشد دولت ترامپ در تصمیم‌گیری برای حمله به یمن و همچنین نگاه دقیق آمریکا به انصارالله را روشن می‌کنند، این اسناد نشان می‌دهند که چهار نفر در دولت آمریکا، شامل معاون اول رئیس‌جمهور، مشاور امنیت ملی، وزیر جنگ و مشاور ارشد ترامپ، نقش کلیدی در این تصمیم‌گیری داشته‌اند.

قره‌باغی با بیان اینکه بر اساس این اسناد، هدف از حمله به یمن، ارسال پیام به ایران بوده است، گفت: با این حال، محدودیت‌هایی نیز وجود داشته است، از جمله عدم همراهی افکار عمومی آمریکا و جهان با این اقدام.

وی با اشاره به اینکه یکی از نکات مهمی که در این اسناد به آن اشاره شده، این است که آمریکا، خود را تنها کشوری می‌داند که توانایی حمله به یمن را دارد، تصریح کرد: این موضوع نشان می‌دهد که آمریکا، یمن را فراتر از یک هدف آسان و بی‌دفاع تلقی می‌کند، این اسناد تأکید می‌کنند که علی‌رغم تصور عمومی، حمله به یمن یک اقدام یک‌طرفه نبوده و انصارالله ابزارهای پاسخگویی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان ادامه داد: انصارالله یک نیروی نیابتی برای ایران نیست، بلکه برای خود، جبهه مقاومت و جهان اسلام می‌جنگد با این حال، این به معنای عدم حمایت ایران از این گروه نیست و این موضوع را در همان اسناد می‌توان دید.

تایید نقش محوری انصارالله از سوی وزیر جنگ آمریکا

قره‌باغی با بیان اینکه نکته قابل توجه این است که وزیر جنگ آمریکا نیز اهمیت انصارالله را تایید کرده است، گفت: این موضوع نشان می‌دهد که یمن از دیدگاه آمریکا یک بازیگر مهم در منطقه است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس این اسناد، غزه فرامتن مذاکرات آینده خواهد بود، افزود: حمایت از فلسطین همواره در دستور کار جمهوری اسلامی ایران بوده و در آینده هم خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: در مذاکرات، دو گزاره مطرح شده که یکی از آن‌ها در ظاهر شوخی است اما باید آن را جدی گرفت.

قره‌باغی با بیان اینکه ارائه تضمین سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری در ازای توقف غنی‌سازی اورانیوم یک شوخی نیست، گفت: اگر قرار باشد مذاکره‌ای صورت بگیرد و قراردادی امضا شود که بر اساس آن اورانیوم از کشور خارج شود، بدانید این قرارداد قطعاً شک برانگیز است مگر اینکه در برابر آن، ما به‌ ازای عملیاتی دریافت شود که این مابه‌ازا، مفهوم یک تریلیون دلار یا دو تریلیون دلار سرمایه‌گذاری است.

وی با اشاره به اینکه ارائه پکیج سرمایه‌گذاری مشترک یک تریلیون دلاری در ازای توقف غنی‌سازی اورانیوم، امروز شوخی به نظر می‌رسد اما یک گزاره جدی است، تصریح کرد: هدف از آن، قرار گرفتن ایران در زنجیره ارزش جهانی است که یکی از اهداف ایران در مذاکره محسوب می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان ادامه داد: توافق پکن بین چین و عربستان سعودی را مدنظر داشته باشید، کاری که چین با عربستان کرد، این بود که عربستانی‌ها چندین پالایشگاهی که از ایران نفت می‌خرید را از چین خریدند و در برابر آن، تضمین دریافت نفت از عربستان را از چین گرفتند.

قره‌باغی عنوان کرد: چین به عربستان فشار آورد که شما باید امنیت انرژی ما را تامین کنید و در این فضا، آرامکو به این نتیجه رسید که این‌گونه می‌تواند در زنجیره ارزش قرار بگیرد و منافع خود را تامین کند.

لزوم اعلام برنامه قطعی از سوی دولت

وی با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب، گفت: مهم‌ترین نکته‌ای که در این مذاکرات دست ایران را پُر خواهد کرد، این است که ایران اعلام کند برای عدم توافق، چه برنامه‌ای دارد، اگر می‌خواهیم ضعف را از خود دور کنیم، باید به این نکته توجه کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: اعلام برنامه قطعی از سوی دولت برای اداره کشور در صورت شکست مذاکرات ضروری است و دولت باید اعلام کند اگر مذاکرات به جایی نرسد و به عنوان مثال، طرف مقابل خواستار تحویل موشک‌ها و توقف غنی‌سازی شود، چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارد.

قره‌باغی  با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره آمادگی ایران برای پاسخ به هرگونه اقدام احتمالی از سوی دشمن، گفت: اگر آن‌ها فرض محال بخواهند اقدامی هم انجام دهند، پاسخی که به آن‌ها می‌دهیم فقط هم محدود به همین پایگاه‌هایی که این‌ها می‌گویند نیست، دقیقاً تعریف شده است.

وی با بیان اینکه بازی نظامی برای همه کشورها مشخص است و ایران جزو معدود کشورهایی است که مورد حمله قرار نگرفته است، افزود: به جز حوزه نظامی، ما برای سناریوهای پیش رویمان تعریف برنامه‌ای نداریم.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان ادامه داد: مذاکرات فعلی با مذاکرات قبلی کاملاً متفاوت است و کشور با رویکردی همچون رویکرد طرف مقابل وارد مذاکره شده است.

قره‌باغی با بیان اینکه نظر شخصی‌‌اش این است که مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید، گفت: ما در نهایت نتیجه‌ای مثل مک‌فارلین را شاهد خواهیم بود و در پس پرده، رعد و برق‌هایی اتفاق خواهد افتاد و توافقاتی بسته خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اگر ایران بتوانند این امتیازات سنگین را بگیرد، عملاً جمهوری اسلامی دست‌نیافتنی خواهد بود، عنوان کرد: به هر حال آمریکایی‌ها گفتند که دنبال مذاکره و توافقات هستند و چاره‌ای دیگر در فضای موجود نداریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: در فضای فعلی، ایران با برگه امنیتی وارد مذاکرات شده است که ارزش دارد، حالا الان می‌گوییم که ما در زنجیره ارزش دنیا باید شریک شویم و از سوی دیگر ما تحریم‌ناپذیری را دنبال می‌کنیم.

قره‌باغی با بیان اینکه حتی اگر آمریکایی‌ها چیز محدودی هم توافق کنند و به ایران سهمیه بدهند، به زودی زیر آن خواهند زد، تصریح کرد: بازهم می‌گویم این پیش‌بینی شخصی من از مذاکرات است.

وی در پایان عنوان کرد: درست است که ایران کارت‌های برنده‌ی متعددی دارد اما استفاده هوشمندانه از این ظرفیت‌ها در مذاکرات اهمیت دارد تا بتوانیم از این طریق منافع ملی خود را تأمین کنیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!