حالت تاریک
Image
سه‌شنبه, 24 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
تاکید بر مشارکت مردمی در تحقق سیاست‌های جمعیتی
مدیرکل امور بانوان استانداری همدان تأکید کرد:

تاکید بر مشارکت مردمی در تحقق سیاست‌های جمعیتی

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان، با اشاره به اهمیت جمعیت در پیشرفت کشور بر لزوم مشارکت گروه‌های مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد در کنار اقدامات دولتی برای تحقق اهداف جمعیتی و رفع چالش‌های موجود تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، معصومه باقری در مجمع ملی خانواده که در همدان برگزار شد، با بیان اینکه مسئله جمعیت همواره از موضوعات مورد بحث بوده و مختص امروز و دیروز نیست، اظهار کرد: تحول جمعیت در هر کشوری حائز اهمیت است و بدون وجود جمعیت کافی، هیچ کشوری نمی‌تواند سیاست‌های خود را آنگونه که باید پیش ببرد. 

وی به وجود اسناد بالادستی متعدد در این زمینه، از جمله ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری و برنامه هفتم پیشرفت اشاره کرد و گفت: قانون جمعیت یک قانون فصل‌الخطاب است که چه بخواهیم و چه نخواهیم باید اجرا شود و ۳۲ دستگاه متولی در این زمینه مسئولیت دارند که نظارت بر کم و کیف آن نیز بر عهده دستگاه‌های نظارتی است.

باقری با تأکید بر اینکه برخی مسائل را نمی‌توان تنها با دستورالعمل‌های دولتی حل کرد، تصریح کرد: مشارکت مردم، به ویژه در بحث تحول جمعیت و حتی کاهش آسیب‌های اجتماعی، یک طرف اصلی قضیه است. دغدغه‌مندی مردم بسیار مهم است و ما نباید همه انتظارات را از دولت داشته باشیم. 

وی افزود: دستورالعمل‌ها، مشوق‌ها و طرح‌ها خوب هستند، اما نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق در زمینه تحول جمعیت هستیم که به نظر می‌رسد آن‌گونه که باید و شاید اتفاق نیفتاده است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان، گروه‌های مردمی، سمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد را واسطه بین دولت و مردم خواند و عنوان کرد: این گروه‌ها با شناخت نیازهای جامعه می‌توانند برنامه‌ریزی کرده و با انتقال دغدغه‌ها، به پیشبرد بهتر امور کمک کنند. 

وی همچنین به عدم امکان حل برخی مسائل مانند کنترل خودکشی یا افزایش دستوری جمعیت اشاره کرد و گفت: "مسائل فرهنگی و اجتماعی هر خانواده باید بر اساس شرایط خودشان برنامه‌ریزی شود و نمی‌توان در این بخش‌ها به صورت دستوری عمل کرد.

ضرورت شبکه سازی و انسجام تشکل ها

باقری بر لزوم همکاری گروه‌های مردمی و دولتی برای دستیابی به توسعه واقعی جامعه تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: "اگر دولت و گروه‌های مردمی به صورت جزیره‌ای عمل کنند، به اجماع مورد نظر نخواهیم رسید. 

وی با اشاره به توانمندی تشکل‌های فعال در همدان، گفت: تشکل‌های قوی و خوبی در همدان داریم که برخی از آنها حتی به صورت خودجوش فعالیت‌های حمایتی گسترده‌ای دارند، اما باید از حالت جزیره‌ای خارج شده و انسجام بیشتری داشته باشند.

وی افزود: شبکه‌سازی می‌تواند به ما کمک کند. در حال حاضر بیست کنشگر و بیست سمن در حوزه زنان و خانواده در حال فعالیت هستند که می‌توانند به عنوان ناظر، بازوهای اجرایی و کمک‌حال ما باشند. نظارت تنها مچ‌گیری نیست؛ بلکه به معنای کمک، رصد و اطلاع‌رسانی است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های زیرساختی در اجرای برخی مشوق‌ها اشاره کرد و گفت: وام‌ها و تسهیلات باید مشوق باشند، اما گاهی به دلیل مسائل زیرساختی و عدم ثبات، آن‌طور که باید عمل نمی‌کنند.

وی با ارائه آماری از تسهیلات فرزندآوری در سال ۱۴۰۲، بیان کرد که با وجود افزایش مبلغ وام نسبت به سال ۱۴۰۱، تعداد افراد دریافت‌کننده کمتر بوده است.

باقری همچنین به پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه مسکن برای خانواده‌ها تا سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: با این حال، مشکلاتی مانند عدم آمادگی زیرساخت‌ها و تمایل افراد به زندگی در شهر خودشان همچنان وجود دارد.

 باقری ضمن تشکر از حضور گروه‌های مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد، بر آمادگی اداره کل زنان و خانواده استانداری همدان برای همکاری با تمامی مجموعه‌هایی که در جهت حمایت از بانوان و تحکیم بنیان خانواده تلاش می‌کنند، تاکید کرد و گفت: ما باید به دنبال نیازهای کشور، مردم و اقشار نیازمند باشیم و در این راستا قدم برداریم، چه در بحث‌های حمایتی، چه فرزندآوری و چه سایر زمینه‌ها.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!