حالت تاریک
Image
شنبه, 21 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
بوروکراسی، مانع تحکیم خانواده و جوانی جمعیت
یک فعال حوزه خانواده عنوان کرد:

بوروکراسی، مانع تحکیم خانواده و جوانی جمعیت

فعال حوزه خانواده، با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد بوروکراسی اداری را مانعی جدی در مسیر تحقق اهداف مهمی چون جوانی جمعیت دانست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، شهریار عبدالملکی ظهر امروز در مجمع ملی خانواده، ضمن اشاره به ظرفیت‌ها و کنشگران متعدد در حوزه خانواده در استان همدان، از تشکیل کارگروه تحکیم خانواده در دفتر آیت‌الله شعبانی خبر داد.

وی هدف این کارگروه را پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و با نگرانی به معضل خودکشی به عنوان یکی از پنج آسیب عمده استان اشاره کرد که نیازمند بررسی جدی است.

این فعال حوزه خانواده، از تدوین و آماده‌سازی نقشه مهندسی فرهنگی استان، شامل راهبردها، برنامه‌ها و عملیات اجرایی، ابراز خرسندی کرد و تصریح کرد: دخالت صرفاً حاکمیتی در فعالیت‌های مرتبط با تحکیم خانواده، موجب زمین ماندن کارها می‌شود.

وی بیان کرد: به قدری بوروکراسی زیاد است که تنها در چارچوب بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها باقی می‌ماند و عملیاتی نمی‌شود.

عبدالملکی با انتقاد از وضعیت فعلی جوانی جمعیت در استان همدان، عنوان کرد: با وجود مهلت سه ساله برای رسیدن به یک برنامه قابل قبول، امکان دستیابی به حتی یک درصد از اهداف تعریف شده نیز محقق نخواهد شد. 

وی این وضعیت را نتیجه «جنگ فرسایشی فرهنگی» دانست که از دوران پس از جنگ تحمیلی آغاز شده و «غفلت‌های زیادی» در مواجهه با آن صورت گرفته است.

 این فعال حوزه خانواده، با یادآوری سخنان مرداک در حدود ۲۲ سال پیش مبنی بر اینکه «اگر می‌خواهید جامعه ایران را از هم بپاشید، وارد خانواده‌هایشان شوید و اگر می‌خواهید سامان خانواده را از هم بپاشید، زنانشان را سیب انتخاب کنید»، به غفلت مسئولان در طراحی برنامه برای مقابله با این تهاجم فرهنگی اشاره کرد. 

وی تأکید کرد: با وجود تأکید مکرر مقام معظم رهبری بر اهمیت خانواده، تحکیم خانواده و جوانی جمعیت، رویکرد غالب همچنان بخشنامه‌ای و دستوری است که در مسائل ظریف خانواده کارایی ندارد.

عبدالملکی با بیان اینکه در حال حاضر حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر در همدان در صف دریافت وام ازدواج هستند، این آمار را دلیلی بر ناکارآمدی رویکردهای دستوری دانست. 

وی به فعالیت‌های مجمع تحکیم خانواده اشاره کرد که به این نتیجه رسیده‌اند که باید از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های اجتماع استفاده شود.

این فعال حوزه خانواده، بر شناسایی ظرفیت‌های NGOها، محلات و پایگاه‌ها و همچنین آسیب‌های مرتبط با خانواده‌ها تاکید کرد و از نبود داده‌های صحیح و غربالگری شده در حوزه خانواده انتقاد کرد. 

وی خواستار ایجاد بانک اطلاعات تحقیقات در حوزه خانواده شد تا وضعیت موجود به درستی شناسایی و برنامه‌ریزی‌ها بر اساس آن صورت گیرد.

عبدالملکی به اهمیت هم‌افزایی در حوزه خانواده اشاره کرد و از طرح‌هایی مانند «جمعیت نفس» در پیشگیری از سقط جنین حمایت کرد. 

وی اصلی‌ترین دغدغه را چگونگی ترغیب افراد برای تشکیل خانواده دانست، و مطرح کرد: ضریب شوق به زندگی و تشکیل خانواده در جوانان به شدت پایین آمده است.

 این فعال حوزه خانواده، همچنین بر پنج سال اول زندگی مشترک به عنوان پیش‌بینی کننده بقای زندگی تأکید کرد و خاطرنشان کرد که جنگ فرهنگی و روانی، به خصوص در ساختار خانواده، از هر جنگ دیگری خطرناک‌تر است و نیازمند توجه ویژه است.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!