حالت تاریک
Image
دوشنبه, 02 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
الگودهی والدین، مؤثرترین روش تربیت
یک کارشناس خانواده تأکید کرد:

الگودهی والدین، مؤثرترین روش تربیت

یک کارشناس خانواده با بیان اینکه خانواده، شخصیت و هنجارهای اخلاقی فرزندان را شکل می‌دهد، گفت: جامعه سالم از خانواده‌های سالم، زاده می‌شود و در اصول تربیتی، نقش الگویی والدین، کلیدی است.

زهرا اسدی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه خانواده، سنگ‌بنای تربیت اخلاقی است، گفت: قطعاً می‌توان گفت خانواده مهم‌ترین نهاد در تربیت ارزش‌های اخلاقی، به‌ویژه عفت و حیا، است.

وی با اشاره به اینکه این موضوع هم از منظر اسلامی و هم از دیدگاه جامعه‌شناسان غربی و روان‌شناسان، غیرقابل‌انکار است، افزود: خانواده، شخصیت و هنجارهای اخلاقی فرزندان را شکل می‌دهد.

کارشناس خانواده ادامه داد: نقش الگویی والدین، کلیدی است، کودکان مانند آینه رفتار پدر و مادر را منعکس می‌کنند، به‌ویژه در هفت سال اول زندگی که پایه‌های شخصیت کودک شکل می‌گیرد و اگر والدین در گفتار و رفتار، عفت و حیا را رعایت کنند، کودکان به‌طور طبیعی این ارزش‌ها را درونی می‌کنند.

اسدی با بیان اینکه نکته حیاتی دیگر، احترام پدر به مادر است، تصریح کرد: وقتی پدر، مادر را تکریم می‌کند، پسران می‌آموزند که در آینده با همسر خود رفتاری محترمانه داشته باشند، از سوی دیگر، جایگاه مادر به‌عنوان محور تربیت، تقویت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آموزش مرزهای اخلاقی در محیط خانواده شکل می‌گیرد، گفت: اگر والدین در تعامل با نامحرم، پوشش و حریم‌ها را رعایت نکنند، قبح این موضوع برای کودک می‌ریزد و فرزندانی که از کودکی مرزهای اخلاقی را در خانواده نمی‌بینند، در آینده با چالش‌های جدی روبه‌رو می‌شوند.  

کارشناس خانواده خاطرنشان کرد: در آموزش مفاهیم نباید از اجبار استفاده شود و به جای آن باید فرزندان را تشویق کنیم، در هفت سال اول که دوره «پادشاهی کودک» نامیده می‌شود، آموزش باید با تشویق و محبت همراه باشد.

اسدی با بیان اینکه والدین می‌توانند با بیان پیامدهای عدم رعایت عفت و حیا به‌ زبان کودکانه، این ارزش‌ها را نهادینه کنند، افزود: اجبار، نتیجه معکوس دارد و باید از آن پرهیز کرد.

وی با تأکید بر اینکه ما به‌عنوان والدین، الگوی تمام‌عیار کودکان هستیم، گفت: هرگونه سهل‌انگاری در رعایت عفت و حیا، نه‌تنها به فرزندان که به کل جامعه آسیب می‌زند.

کارشناس خانواده ادامه داد: جامعه سالم از خانواده‌های سالم، زاده می‌شود و امیدوارم با الگوبرداری از فرهنگ غنی ایرانی‌اسلامی، شاهد رشد روزافزون این ارزش‌ها باشیم.  

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!