
سخنگوی دوسالانه مدافعان حرم مطرح کرد:
استقبال جهانی از دوسالانه مدافعان حرم
سخنگوی چهارمین دوسالانه انتخاب برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت از دریافت بیش از ۲۰۰ اثر در حوزه مقاومت از کشورهای مختلف جهان در دوره پیشین خبر داد و بر اهمیت این رویداد فرهنگی در تجلیل از آثار برتر این حوزه تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، محسن صیفیکار بعد ازظهر امروز در نشست خبری فراخوان چهارمین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم و جبهه مقاومت که در سالن جلسات کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید همدانی، غافل سالار شهدای حرم، اظهار کرد: یاد و خاطره شهید همدانی همواره در دل ما زنده است. ایشان در همه شرایط سخت و در کوران حوادث سیاسی، همواره در همدان حضور داشتند و هر جا که مأموریت داشتند، با علاقه و ارادت مثالزدنی حاضر میشدند. تواضع و کمتوقعی ایشان زبانزد بود و ما همواره قدردان زحمات ایشان برای استان همدان در دوران دفاع مقدس و پس از آن هستیم.
وی افزود: با پیگیریهای صورت گرفته، جایزهای به نام شهید همدانی در حوزه مدافعان حرم به تصویب رسید و خوشبختانه اکنون در چهارمین دوره برگزاری آن هستیم. دبیرخانه اصلی این دوسالانه در تهران و در مرکز تحقیقات سپاه واقع شده و با پشتیبانی سپاه این کار به پیش میرود. ما در همدان نیز متولی امور مربوط به این استان هستیم و امیدواریم که همدان در این دوره خوش بدرخشد.
سخنگوی دوسالانه با اشاره به پیشینه برگزاری این جایزه گفت: اولین دوره این جایزه در سال ۱۳۹۸ در تهران و به مدیریت حوزه هنری تهران برگزار شد و آقای مومنیشریف مسئولیت دبیرخانه آن را بر عهده داشتند. جالب است بدانید که در آن زمان، شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی که هنوز به شهادت نرسیده بودند، با اصرار و تاکید فراوان خواستار برگزاری این جایزه به نام شهید همدانی شدند. این نشان میدهد که این حرکت دو پشتیبان معنوی بزرگ، شهید سلیمانی و شهید همدانی، را به همراه داشته است و امروز شهید سلیمانی خود محافظ شهدای حرم هستند.
وی در ادامه به برگزاری موفق دورههای دوم و سوم اشاره کرد و گفت: دوره دوم در مهرماه ۱۴۰۰ توسط مرکز تحقیقات سپاه با آثار فاخر و گستردهای برگزار شد.
صیفیکار ادامه داد: دوره سوم نیز در مهرماه ۱۴۰۲ در باغ موزه دفاع مقدس تهران برگزار گردید و در همین دوره، بیش از ۲۰۰ اثر در حوزه مقاومت از کشورهای مختلف به دبیرخانه رسید که آمار قابل توجهی بود.
وی در خصوص محورهای این دوسالانه توضیح داد: این جشنواره حوزههای متنوع فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، بینالملل و نظامی و هر حوزه مرتبط دیگری را شامل میشود. به طور کلی، آثار مرتبط با شهدای محور مقاومت و مدافعین حرم، خانواده شهدا، عملکرد و پیامهای شهدا و آثار هنری تولید شده در این حوزه در قالبهای خاطرهنگاری، داستان، رمان، پژوهش، مستندنگاری، ترجمه و حوزه کودک و نوجوان مورد ارزیابی قرار میگیرند و در دوره چهارم، بخش مقاله نیز اضافه شده که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سخنگوی دوسالانه با دعوت از پژوهشگران و فعالان این حوزه برای ارسال مقالات گفت: برخلاف بخش کتاب که به آثار منتشر شده در بازه زمانی مشخص میپردازد، بخش مقاله محدودیت زمانی ندارد و محققین، دانشگاهیان، حوزویان و هر فرد علاقهمند میتواند در محورهای موضوعی مدافعین حرم و محور مقاومت، به ویژه موضوعات روز مانند غزه و یمن، به تحقیق و نگارش مقاله بپردازد و آثار خود را ارسال نماید. این کار، یک اقدام فرهنگی و مبارک است و امیدواریم دوستان بتوانند در این بخش فعالیت چشمگیری داشته باشند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به درخشش استان همدان در این دوره افزود: متاسفانه آنچنان که باید، آثار خوبی در حوزه فرهنگی کشور و حتی در سطح دانشآموزی در استان همدان تولید نشده است. امیدواریم آثاری که تولید میشوند در تهران مورد بررسی دقیق قرار گیرند.
صیفیکار در خصوص روند داوری آثار گفت: آقای گلعلی بابایی، استاد برجسته، دبیر علمی این مجموعه هستند و داوران متخصص در تهران کار ارزیابی آثار را انجام خواهند داد. ما نیز در همدان به عنوان خدمتگزاران، پیگیر تولید و ارسال آثار خواهیم بود تا اختتامیه و پایانی شایسته برای این دوره رقم بخورد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص محل برگزاری اختتامیه گفت: با توجه به گستردگی کار، به ویژه در حوزه محور مقاومت و ارتباطات موجود در تهران، تمرکز اصلی دبیرخانه در تهران است اما تعامل جدی بین همدان و تهران وجود دارد و امیدواریم بتوانیم برنامههایی نیز در همدان برگزار کنیم، زمان اختتامیه نیز احتمالاً مهرماه ۱۴۰۴ در تهران و در باغ موزه دفاع مقدس خواهد بود.
سخنگوی دوسالانه با اشاره به اهمیت حمایت از این رویداد فرهنگی گفت: نفس برگزاری این دوسالانه یک کار ارزشمند است و آثار ارسالی در سطوح مختلف مورد ارزیابی قرار میگیرند. به ویژه در حوزه کتاب، با توجه به فرآیند تولید آن، معمولاً آثار قابل قبولی به دبیرخانه میرسد. اگر این حرکت به خوبی پشتیبانی فکری و فرهنگی شود، میتواند به جایگاهی همتراز جوایز معتبر فرهنگی دست یابد.
وی ادامه داد: با توجه به استقبال خوب از دورههای گذشته و ارسال بیش از دویست عنوان کتاب در حوزه مقاومت در دوره سوم، این رویداد مبارک هر سال قویتر میشود و امیدواریم در این دوره نیز شاهد آثار بیشتری، به ویژه با توجه به تحولات اخیر در منطقه، باشیم.
صیفیکار در پاسخ به پیشنهادی مبنی بر برگزاری دوسالانه بعدی در همدان گفت: برگزاری دوسالانه حرم ملی پیشنهاد خوبی است و در فرصت مناسب مورد بررسی قرار خواهد گرفت، علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت انتشارات ۲۷ مراجعه فرمایند و با دبیرخانه به شماره تلفنهای ۰۲۱_۶۶۹۶۴۰۶۸ تماس بگیرند. آقای کلاته دبیر اجرایی این دوره و آقای گلعلیبابایی دبیر علمی آن هستند و جمعی از فعالان فرهنگی نیز در این امر همکاری دارند.
وی در پایان تأکید کرد: بستر اصلی برای تولید هرگونه اثر هنری، کتاب است، تا کتاب نوشته نشود، نمیتوان انتظار تولید فیلم، مستند و سایر آثار را داشت، بنابراین، نباید حوزه کتاب مغفول واقع شود و نیازمند حمایت جدی است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!