حالت تاریک
Image
پنج‌شنبه, 09 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
قطب تولید آلبالو در محاصره دلالان
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

قطب تولید آلبالو در محاصره دلالان

سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی آلبالو در ملایر یک ضرورت است و اگر سرمایه‌گذاران در بخش فراوری آلبالو وارد شوند، می‌توان زنجیره ارزش این محصول را تکمیل کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، شهرستان ملایر در استان همدان به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید آلبالو شناخته می‌شود.

  باوجود ظرفیت‌های بی‌نظیر این منطقه در تولید آلبالوی باکیفیت، فقدان صنایع تبدیلی مناسب باعث شده سود اصلی این چرخه اقتصادی به جیب دلالان و واسطه‌ها برود.  

در ملایر بیش از ۸۰۰ هکتار باغات آلبالو وجود دارد که سالانه حدود ۵ هزار تن از این محصول را تولید می‌کند که بیشترین سطح زیر کشت در استان همدان محسوب می‌شود.   بخش زند ملایر به دلیل شرایط خاص اقلیمی و خاک مناسب، اصلی‌ترین منطقه تولید آلبالو در این شهرستان است و بی شک یکی از اصلی‌ترین نیازهای این منطقه بحث فراوری آلبالو است.

  در سال‌های گذشته ثمره تلاش باغداران بخش زند بیشتر توسط دلالان خریداری می‌شد که معمولاً این محصول باقیمت پایین از باغداران خریداری می‌شد؛ اما با پیگیری مسئولان شهرستان و ورود کارخانه سحر همدان قیمت محصول برای کشاورزان بالا رفت.  

علی‌رغم بالارفتن قیمت خرید محصول اما نیاز به یک کارخانه فراوری محصولات باغی در شهرستان ملایر به‌خوبی حس می‌شود.

  در کنار آلبالو، انگور یکی دیگر از محصولات ملایر است که کارخانه فراوری می‌تواند از محصولات آن استفاده کند.  

پیش‌بینی برداشت ۵ هزار تن آلبالو در ملایر  

رئیس اداره جهاد کشاورزی ملایر در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت تولید آلبالو در این شهرستان، گفت: شهرستان ملایر یکی از مهم‌ترین مناطق تولید آلبالو در استان همدان است.

  علیرضا زنگنه با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ هکتار از باغات ملایر زیر کشت آلبالو است، تصریح کرد ملایر رتبه اول استان در تولید آلبالو را دارد.

  وی بیان کرد: فصل برداشت آلبالو مدتی است در ملایر آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۵ هزار تن آلبالو از باغات شهرستان برداشت شود.  

رئیس اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه بیشترین آلبالو ملایر در بخش زند برداشت می‌شود، عنوان کرد: بخش زند به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و خاک حاصلخیز، اصلی‌ترین منطقه تولید آلبالو در ملایر است و کیفیت محصول این منطقه بسیار بالا است.  

صنایع تبدیلی زنجیره ارزش را تکمیل می‌کند   وی با اشاره به چالش‌های موجود در زمینه تولید آلبالو در ملایر اشاره کرد و گفت: متأسفانه در استان همدان تنها یک کارخانه فراوری آلبالو یعنی کارخانه سحر فعال است که سالانه بین هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تن آلبالو خریداری می‌کند.

  زنگنه بیان کرد: عمده محصول تولیدی آلبالو ملایر به استان‌های هم‌جوار مانند تهران و مرکزی فرستاده می‌شود.

  وی افزود: وجود واسطه‌های متعدد نیز باعث شده سود اصلی این محصول به جیب دلالان برود، درحالی‌که باغداران با قیمت‌های ناپایدار دست‌وپنجه نرم می‌کنند.  

رئیس اداره جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به لزوم استفاده از صنایع تبدیلی در شهرستان ملایر بیان کرد: یکی از نیازهای مبرم شهرستان بخصوص در بخش زند حضور صنایع تبدیلی است.

  وی تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی گفت: اگر سرمایه‌گذاران در بخش فراوری آلبالو وارد شوند، می‌توان زنجیره ارزش این محصول را تکمیل کرد.  

زنگنه بیان کرد: ایجاد واحدهای تولید آب‌میوه، کمپوت، مربا و خشکبار آلبالو نه‌تنها اشتغال‌زایی می‌کند، بلکه سود بیشتری به کشاورزان می‌رساند و از خام‌فروشی این محصول باکیفیت جلوگیری می‌کند.

  کارخانه فراوری درآمد کشاورزان را افزایش می‌دهد  

   کارشناس جهاد کشاورزی ملایر نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به حمایت‌های انجام شده از باغداران در راستای ارتقا محصول بیان کرد: در گذشته خرید آلبالو در منطقه بسیار محدود بود، اما با مشورت شرکت‌های مختلف و معرفی کیفیت آلبالوی ملایر به آن‌ها، رقابت بین خریداران افزایش یافت.  

علیرضا بلالیان افزود: این رقابت باعث شد قیمت آلبالو به نفع کشاورزان رشد کند؛ اما در کنار آن حضور کارخانه فراوری آلبالو در منطقه می‌تواند تحول عظیمی در تمام زنجیره ارزش این محصول ایجاد کند.  

وی بیان کرد: ثبات قیمت و کاهش وابستگی به دلالان و کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری را می‌توان از مهم‌ترین ثمرات حضور کارخانه‌های فراوری دانست.

  کارشناس جهاد کشاورزی ملایر تصریح کرد: احداث کارخانه فراوری آلبالو می‌تواند تحول اساسی در اقتصاد منطقه ایجاد کند و این کارخانه علاوه بر ثبات بخشیدن به قیمت‌ها، ضایعات محصول را از ۳۰ درصد فعلی به کمتر از ۵ درصد کاهش خواهد داد.

وی بیان کرد: آبمیوه و کنسانتره، کمپوت و میوه منجمد، آلبالوی خشک و آجیلی، مربا و مارمالاد و لواشک و پاستیل از جمله مواردی است که می‌توان از آلبالو بهره گرفت.  

بلالیان بیان کرد: تجربه نشان داده در مناطق دارای صنایع تبدیلی، درآمد باغداران حداقل ۴۰ درصد افزایش‌یافته است.

  باغدار ملایری: کارخانه فراوری بیاید، هم شغل پایدار ایجاد می‌شود هم درآمدمان بیشتر می‌شود   حسین تکلو از باغداران ملایری است که در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: بالای ۲۰ سال است که در باغ‌های آلبالو کار می‌کنم و هر سال دردسر فروش داریم.  

وی افزود: آلبالو از محصولاتی است که یکی از بحث چالش‌ها برای هر کشاورز موضوع برداشت آن است که هزینه کارگر بالایی دارد.  

تکلو بیان کرد: در فصل برداشت دلالان صبح می‌آیند و قیمت را خودشان تعیین می‌کنند و چند سالی است که با حضور شرکت سحر قیمت محصول مقداری بالا رفته است؛ اما باز هم واسطه‌ها نقشی اساسی در قیمت‌گذاری دارند.  

وی بیان کرد: اگر کارخانه فراوری بیاید، هم شغل پایدار ایجاد می‌شود هم درآمدمان بیشتر می‌شود و هم اکنون بیشتر محصول ما به‌صورت خام فروخته می‌شود.      ملایر با دارابودن همه شرایط لازم برای تبدیل‌شدن به قطب فراوری آلبالو در غرب کشور، نیازمند عزم جدی مسئولان و سرمایه‌گذاران است.   توسعه صنایع تبدیلی می‌تواند درآمد باغداران را به طور قابل‌توجهی افزایش دهد، از مهاجرت روستاییان جلوگیری کند، ارزش افزوده قابل‌توجهی ایجاد کند و نام ملایر را به‌عنوان قطب آلبالوی کشور تثبیت نماید.  

   مسئولان استانی باید با اولویت‌دهی به این موضوع، زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری را فراهم آورند.

از سوی دیگر، باغداران نیز نیازمند تشکیل تعاونی‌های تخصصی برای تقویت قدرت چانه‌زنی خود هستند.    

 توسعه صنایع تبدیلی آلبالو در ملایر نه یک انتخاب که یک ضرورت انکارناپذیر برای توسعه پایدار منطقه است. با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای صحیح، می‌توان این ظرفیت عظیم را به ثروتی پایدار برای مردم منطقه تبدیل کرد.

  انتهای خبر/گ

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!