
شهرستان بهار منتظر تحول اقتصادی است؛
صنایع تبدیلی گامی برای تحول
ظرفیت صنایع تبدیلی در شهرستان بهار چشم انتظار توسعه و گسترش است تا تحول اقتصادی را شاهد باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، هفته پیش بود که ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزیر صنعت معدن و تجارت در شهرستان بهار حضور یافت و از صنایع تبدیلی شهرستان بهار بازدید کرد.
بازدید از شهرک صنایع غذایی توسط وی و مسئولان استانی در جلسه انتهایی این سفر موجب اظهار خرسندی او و دیگر مسئولان از ظرفیت شهرستان بهار در صنایع غذایی شد.
ناگفته نماند که بازدید از یک واحد تبدیل سیبزمینی فرنچ فرایز که سالهاست بهدلیل آنچه که عدم همکاری بانک در ارائه تسهیلات توسط سرمایهگذار عنوان شد متوقف شده است، نیز جای تأمل دارد که پرداختن به این موضوع، خود مجالی دیگر را میطلبد.
شهرستان بهار را از گذشته به قطب تولید سیب زمینی، سیر و خیار یاد میکنند، اما در سالهای أخیر در حوزه صنایع مختلف تحولاتی در شهرستان بهار در حال رخ دادن است.
این تحولات آنچنان با سرعت در حال پیشروی است که محمدعلی محمدی مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان در جلسه با معاون وزیر صمت، شهرستان بهار را پیشران اقتصادی استان عنوان کرد.
یکی از عرصههای تحول آفرین صنعت در شهرستان بهار، صنایع غذایی است که در سالهای أخیر پیشرفت چشمگیری در تأسیس این واحدها رخ داده است.
آغاز حرکت صنایع تبدیلی از خیارشور بود شهرستان بهار علیرغم اینکه قطب تولید سیب زمینی و سیر است، در حوزه تولید خیار هم معروف میباشد و کشت خیار با کیفیت در این شهرستان آوازه خاص خود را دارد و این ظرفیتها موجب شده است تا صنایع تبدیلی در شهرستان بهار جای خود را پیدا کند.
آغاز حرکت صنایع تبدیلی را شاید بتوان از تولید خیارشور در این شهرستان ذکر کرد که از گذشته خیارشور در منازل و جالیز خیار انجام میشد و به مرور زمان تولید خیارشور بهروش سنتی تبدیل به ایجاد کارگاههای بزرگتر و تولید انواع ترشیجات و شوریجات شده است.
تولید چشم انتظار تسهیلات بانکی
علی خاکپور مدیر یکی از واحدهای تولید ترشیجات و شوریجات در شهرک صنایع غذایی بهار در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: ما در واحد تولیدی خود سالیانه به میزان ۶ هزار تن خیارشور و ۶ هزار تن زیتون تولید میکنیم.
وی افزود: در حوزه تولید ترشیجات روغنی گل کلم و کرفس نیز سالیانه از هر کدام بهمیزان یک هزار تن تولید داریم.
خاکپور تصریح کرد: ما ظرفیت راهاندازی تولید مربا را هم داریم که در این زمینه نیاز به تسهیلات بانکی است که محدودیتهای موجود، مانع از راه اندازی این خط تولید شده است و ما فقط توانستیم در بازدید معاون وزیر صمت از واحد تولیدی قول دریافت تسهیلات سرمایه در گردش را دریافت کنیم.
لزوم حرکت بهسمت کشتهای جایگزین و صنایع تبدیلی
فتحالله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید سیب زمینی، سیر و خیار در شهرستان بهار با پیگیریهای متعدد به جهت بازدید معاونان مختلف وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت تلاش داریم تا صنایع تبدیلی در شهرستان بهار، خصوصاً صنایع تبدیلی مرتبط با محصول سیب زمینی راه اندازی شود.
وی افزود: با توجه به اینکه منابع آبی به شدت در حال کاهش هستند حرکت به سمت کشتهای جایگزین در شهرستان بهار احساس میشود، با توجه به مرغوبیت خاک این منطقه کشت محصولات مختلف خصوصاً داروهای گیاهی بازدهی بالایی خواهند داشت.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، طبیعتاً باید کشتهای کم آببر و استفاده بهینه آب در صنایع با حدأکثر بهرهوری استفاده شود و کشاورزان در بحران آب بهسمت تولید کشت محصولات کم آببر هدایت شوند که کشت محصولات کم آببر و دارای ارزش افزوده بیشتر میتواند صنعت کشاورزی و اقتصاد آنرا بهبود بخشد.
ابراهیم لشکری آزاد فرماندار شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: ظرفیت تولید ترشیجات و شوریجات فقط در مهاجران که یکی از شهرهای شهرستان بهار است، برای تأمین مصرف ترشیجات و شوریجات بخشی از نیازهای استانهای اطراف چشمگیر است.
وی افزود: با توسعه صنعت صنایع غذایی در مهاجران و ایجاد شهرک صنایع غذایی در این شهر که با مشکلات مختلفی مواجه بود تلاش کردیم با أخذ مجوز تأسیس شهرک صنایع غذایی و در آینده با احداث آن گام بزرگی در تحول صنایع غذایی در بهار برداریم.
انتهای خبر/ع
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!