
یک روانشناس عنوان کرد:
راهکارهایی برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان
یک روانشناس با بیان اینکه دادن نقش مؤثر به سالمندان و موجب افزایش روحیه آنها میشود، گفت: باید برای بهبود زندگی سالمندان به نکاتی همچون ارتباط داشتن با جامعه توجه کرد.
بهروز قلایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه با افزایش جمعیت سالمندان در کشور، نحوه تعامل با این قشر به چالشی اجتماعی تبدیل شده است، گفت: باید از راهکارهای علمی برای ارتقای کیفیت زندگی سالمندان استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از سالمندان خود را ناتوان تصور میکنند، افزود: همراهی با این نگرش اشتباهی ویرانگر است و باید تلاش شود تا به فرد سالمند امید بخشید.
این روانشناس ادامه داد: مهمترین اقدام، دادن «نقش مؤثر» به آنها است، احساس مفید بودن، سوخت امید به زندگی است.
قلایی با بیان اینکه اگر سالمند حس کند کارایی ندارد، بهسرعت به سمت افسردگی و کاهش عمر حرکت میکند، عنوان کرد: این درحالی است که حتی در ظاهر هم که شده باید در کنار فرد سالمند باشیم و طوری رفتار کنیم که اگر کمک او نباشد، کار ما راه نمیافتد.
وی با اشاره به اینکه احساس مثبت دادن به سالمندان، سالها به عمر آنها میافزاید، افزود: از سوی دیگر باید دقت داشت که با مراقبت افراطی باعث کاهش روحیه آنها نشویم.
این روانشناس خاطرنشان کرد: برخی با دلسوزی مفرط، تمام کارها را از سالمند میگیرند که همین موجب قطع ارتباط آنها از جامعه میشود.
قلایی با بیان مثلاً خرید، پیادهروی و ویزیت دکتر دریچههای ارتباط با جهان سالمندان محسوب میشوند، گفت: برای. اجازه داد تا فرد سالمند برخی از فعالیتهای شخصی خود را انجام دهد و در جامعه حضور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه سلب استقلال باعث کاهش عزت نفس و افزایش ناامیدی فرد میشود، تصریح کرد: سالمند باید فعالیتهای روزمره را در حد توان خود انجام دهد، حتی نانوایی رفتن هم حرکتی حیاتبخش است.
این روانشناس ادامه داد: دوران بازنشستگی برای برخی تهدید محسوب میشود و برنامهریزی برای بازنشستگی اهمیتی زیادی دارد.
قلایی با بیان اینکه آمار نشان میدهد که سالمندانی که شغل دوم یا سرگرمی دارند، بهطور میانگین ۸ سال بیشتر عمر میکنند، گفت: خانهنشینی و بیبرنامگی پس از بازنشستگی، سمّی برای جسم و روان است.
وی تأکید کرد: برنامهریزی از همین امروز برای یادگیری زبان، نقاشی، ورزش و یا انتخاب فعالیت براساس تواناییهای فرد به بازنشستگی خوب کمک میکند.
این روانشناس در پایان خاطرنشان کرد: خروج از خانه به هر بهانهای کلید افزایش عمر در سنین میانسالی و دوران بازنشستگی است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!