• امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
4

علت خاموشی ها؛ ننگ نامه پاریس، استفاده از فناروی توتال و یا تدبیرهای سوخته دولت؟

  • کد خبر : 99898
  • 24 دی 1399 - 8:12
علت خاموشی ها؛ ننگ نامه پاریس، استفاده از فناروی توتال و یا تدبیرهای سوخته دولت؟

برخی علت خاموشی های اخیر را عدم صرفه جویی در مصرف گاز و برق می دانند، برخی دیگر معاهده پاریس و یا استفاده از فناروی توتال در پارس جنوبی می دانند، چنانچه عضو کمیسیون انرژی مجلس گفته هر چند افت تولید گاز در این میدان قابل توجه نیست، اما این کاهش به زودی و به […]

برخی علت خاموشی های اخیر را عدم صرفه جویی در مصرف گاز و برق می دانند، برخی دیگر معاهده پاریس و یا استفاده از فناروی توتال در پارس جنوبی می دانند، چنانچه عضو کمیسیون انرژی مجلس گفته هر چند افت تولید گاز در این میدان قابل توجه نیست، اما این کاهش به زودی و به ویژه از سال ۱۴۰۱ به بعد خطرساز بوده و تهدیدی برای امنیت انرژی محسوب می شود و همچنان سوال بی جواب مردم؛ آیا سهم نیروگاه ها در ایجاد آلودگی به آن حد رسیده که باید تعطیل شوند و یا بهانه ای است برای عدم شفاف سازی دولت درباره تعهدنامه هایی که بر کشور از سوی دولت های استعمارگر تحمیل شده؟

به گزارش خبرنگار عصز همدان؛ قطعی مکرر برق در روزهای اخیر در سایر نقاط کشور و به تبع در استان همدان گلایه های مردمی را به وجود آورده است. متولیان امر می گویند که علت این قطعی ها نرسیدن گاز به نیروگاه ها است که تولید برق را با مشکل مواجه کرده است.

مسئله افزایش مصرف گاز با توجه به تعطیلی مدارس، سالن های ورزشی و عدم برگزاری بسیاری از مراسم های عمومی در اماکن عمومی و سالن ها به دلیل شیوع کرونا چندان قابل قبول نیست، هر چند که باید در مصرف انرژی از هر نوعی صرفه جویی کرد.

قطع گاز ۴۰ ساختمان اداری در همدان به دلیل کم توجهی به شیوه نامه های مصرفی

مسئولان توزیع گاز استان همدان می گویند مصرف گاز بالا رفته هم از سوی مردم هم از سوی ادارات، به طور مثال وسایل گرم کننده گازی در برخی مدارس به جای آن که تنها در دفتر مدیر مورد استفاده قرار گیرد، در سایر کلاس ها هم روشن است، حتی بدون حضور دانش آموزان!

در خبرگزاری ها آمده که «عبدالله فیاض» مدیرعامل شرکت گاز استان همدان با اشاره به بیش از ۶ هزار مورد بازرسی از ساختمان‌های اداری در این استان به‌منظور اجرای طرح مدیریت انرژی، از قطع گاز ۴۰ ساختمان اداری خبر داده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس: سال ها در زمستان با خاموشی برق مواجه نبودیم

در این باره «هادی بیگی نژاد» عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سال ها بود که زمستان با خاموشی برق مواجه نبودیم و آخرین مرتبه ای که خاموشی در این فصل از سال را داشته باشیم، به یاد ندارم.

وی اظهار کرد: هر سال با فرا رسیدن زمستان درصد قابل توجهی از گاز مربوط به صنایع را قطع می کردند تا برای توزیع گاز خانگی دچار مشکل نشوند، برخی اوقات نیز گاز به نیروگاه ها نمی دادند و نیروگاه های تولید کننده برق از سوخت هایی همچون مازوت استفاده می کردند تا برای تأمین برق مصرفی کشور دچار مشکل نشود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: آن گونه که می گویند در سال جاری مصرف گاز خانگی بیشتر شده و این مسئله شرایطی را فراهم کرده تا به نیروگاه ها گاز ندهند و نیروگاه ها نیز از مازوت برای تأمین سوخت خود استفاده کردند و از آنجا که استفاده از مازوت آلودگی هوا را به دنبال داشته، دست به تعطیلی این بخش از صنعت زده اند و در نتیجه با توجه به کاهش تولید برق، شاهد خاموشی های مقطعی در نقاط مختلف کشور هستیم.

البته سوال خبرنگار ما اینجا همچنان بدون پاسخ مانده؛ اینکه مگر سهم نیروگاه ها در تولید آلودگی به چه میزان است که باید تعطیل شوند؟

افت فشار و تولید در پارس جنوبی، به زودی تهدیدی برای امنیت انرژی می شود

بیگی نژاد در پاسخ به این سوال که آیا افت گاز تولیدی از میدان گازی پارس جنوبی زمینه ساز کمبود گاز شده یا خیر؟ اظهار کرد: روزانه در حدود یک میلیارد مترمکعب برداشت گاز داریم که در مصارف خانگی، صنعت و نیروگاه ها از آن استفاده می شود و اما هنوز مسئله افت تولید گاز در پارس جنوبی آن چنان که باید، شدت پیدا نکرده و نیاز به مصاحبه ای مفصل دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر افت تولید گاز از پارس جنوبی قابل توجه نیست، اما این کاهش در سال های آتی به ویژه از سال ۱۴۰۱ به بعد خطرساز می شود که باید از هم اینک به فکر چاره ای باشیم.

علت خاموشی ها، ننگ نامه پاریس!

سید یاسر جبرائیلی از کارشناسان کشورمان هم در یک برنامه زنده تلویزیونی علت اصلی خاموشی ها را ننگ نامه پاریس دانسته و گفته که؛ کشورهای استعماری مانع استفاده کشورهای جهان سومی از مسیرها و روش هایی می شوند که خودشان به پیشرفت رسیده اند.

وی عنوان کرد: زمانی استعمار با اشغال نظامی کشورهای دیگر و زمانی هم با حمایت از یک دیکتاتور بومی برنامه های منفعت طلبانه خود را پیش می بردند، اما در سال های اخیر در استعمار فرانو، آنان با شیوه هایی به ظاهر علمی و سازماندهی شده به سمت تحمیل نامحسوس قراردادها و عهدنامه های متعدد بر کشورهای هدف می روند تا کشورهای جهان سومی را عقب نگه دارند.

جبرائیلی اظهار کرده که خاموشی‌های شبانه تنها بخش کوچکی از ثمرات پیوستن به توافقنامه پاریس است! در حالی که کشورهای پیشرفته خودشان بیش از ۷۵ درصد گازهای گلخانه ای را تولید می کنند.

او تأکید دارد که کشورهای استعماری می خواهند به هر بهانه ای سازماندهی شده با بهره گیری از توافقنامه‌ ها صنایع کشورهای جهان سومی را تعطیل کنند تا مردم این کشورها تنها به مصرف کننده تولیدات آنان باشند و توافقنامه‌ پاریس از جمله مواردی است که مشکلات جدی برای صنایع فولاد، آلومینیوم، سیمان، شیشه به وجود آورده است.

سخنگوی شرکت گاز: قطعی برق ربطی به گاز ندارد!

موضوع وقتی قابل تأمل تر می شود که در خبرگزاری ها آمده، محمد عسگری سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، با اشاره به تاکید مسئولان وزارت نیرو مبنی بر کمبود گاز در نیروگاه ها و قطعی برق به این علت گفته که؛ “قطع برق به دلیل کمبود یا قطعی گاز صحت ندارد.”

او عنوان کرده مسئول گازرسانی ما نیز این موضوع را اطلاع رسانی کرده که قطعی گاز نیروگاه های برق، ناشی از مسائل دیگری است و ارتباطی با شرکت گاز ندارد، شرکت ملی گاز ایران یک تعهدی دارد که طبق تعهدش در حال انجام گازرسانی است.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران حتی تأکید کرده؛ “این گازرسانی نسبت به سال گذشته بیشتر شده و کمتر نشده است.”

تضارب آراء در شفاف سازی چرایی قطع برق!

هضم این تضارب آراء در این سطح برای مردم دشوار است.

با این وجود اگر مصرف گاز خانگی و ادارات افزایش داشته، به دولت و دستگاه های متولی باز می گردد که چرا زودتر از این و در ماه های گذشته به گونه ای اطلاع رسانی نکرده اند و برنامه هایی مناسب برای فرهنگ سازی درباره نحوه درست مصرف کردن گاز ارائه نداده اند.

آیا فناوری توتال زمینه ساز افت تولید گاز در پارس جنوبی شده؟

اگر مربوط به افت گاز پارس جنوبی است، چرا با وجود هشدار کارشناسان برخی متولیان امر در دستگاه های دولتی به سراغ کنسرسیوم شرکت های توتال، سی ان پی سی و پتروپارس رفتند و امروز عده ای می گویند استفاده از فناوری توتال زمینه ساز افت فشار و تولید گاز در این میدان شده و خطرات تأمین انرژی در سال های آتی را افزایش می دهد.

تدبیرهای سوخته ای که امیدها را به باد داد

به گزارش عصر همدان؛ تمامی موارد گفته شده نشانگر ضعف مدیریتی از سوی دستگاه های دولتی است که در سالیان اخیر تدبیرهای سوخته آنان امید را از مردم گرفته است.

به راستی سهم نیروگاه ها در ایجاد آلودگی به آن حد رسیده که باید تعطیل شوند و یا بهانه ای است برای عدم شفاف سازی درباره تعهدنامه هایی که بر کشور از سوی دولت های استعمارگر تحمیل شده؟

حتی اگر نیروگاه ها هم سهم بالایی در آلودگی هوا داشته باشند، آیا باید تنها راهکار، تعطیلی آن و قطع برق در نقاط مختلف کشور باشد؟ قطعی برقی که مشکلات بسیاری را بر مردم و صنایع به وجود می آورد.

آیا تعطیلی نیروگاه ها نشانگر ضعف مدیریتی و نداشتن راهکارهای اساسی از سوی متولیان امر نیست؟ آیا نمی توان برای تولید برق از راه حل هایی دیگر که آلودگی ایجاد نکنند بهره گرفت؟

انتهای پیام/ز

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=99898

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

2 × 2 =