روز جهانی استاندارد د امسال با شعار “حفاظت از زمین با استاندارد دها” نام گذاری شده است که اجرای قوانین برای حفظ زمین درسراسرجهان بسیار تأثیرگذار خواهد بود و در حفظ این امانت الهی با استفاده از استاندارد دها باید کوشا باشیم.
به گزارش عصر همدان، روز جهانی استاندارد د امسال با شعار “حفاظت از زمین با استاندارد دها” نام گذاری شده است که اجرای قوانین برای حفظ زمین درسراسرجهان بسیار تأثیرگذار خواهد بود و در حفظ این امانت الهی با استفاده از استاندارد دها باید کوشا باشیم.
پیام استاندارد و رئیس شورای استاندارد د استان همدان به مناسبت روز جهانی استاندارد د منتشر شد.
رعایت استاندارد دها میتواند تأمین کننده ایمنی،امنیت و سلامت جامعه بشریت باشد. استاندارد دها میتوانند رفتار انسان را نسبت به پیرامون خود منطقی،علمی و اصولی نمایند.
در حال حاضر، عدم توجه به تأثیر فعالیتهای انسانی در محیط زیست به عنوان بستر حیات اجتماعی انسانها،محافظت ازتنوع زیستی و بازسازی طبیعت به بحرانی جهانی و فراگیر مبدل شده است و در صورتیکه چارهای اندیشیده نشود، بشر با فاجعه عظیمی روبرو میشود که حیات او را بر روی زمین، ناممکن خواهد ساخت.
زمین با همه نعمت های پیدا و پنهانش به صورت یک امانت الهی در دستان ماست. بدون تردید استفاده از استاندارد دها بهعنوان نقشه راه اجرای قوانین برای حفظ زمین در سراسر جهان بسیار تأثیرگذار خواهد بود پس در حفظ این امانت الهی با استفاده از استاندارد دها کوشا باشیم.
روز جهانی استاندارد د امسال با شعار “حفاظت از زمین با استاندارد دها” نام گذاری شده است.
به همین بهانه با مدیر کل منابع طبیعی استان به گفتگو پرداختیم.
خزائی با اشاره به فرمایشات پیامبر اسلام که می فرمایند زمین را حفظ کنید که به منزله مادر شماست و سخنی از این فراتر نیست گفت: برخورد ما با زمین برای نسل های آینده بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر با چالش هایی دربهره برادری از زمین مواجه هستیم که اگر اصلاح نشود بازگشت به عقب غیرممکن است.
خزائی عنوان کرد: تخریب و بهره برادری بی رویه از زمین است که به جای اثر بخشی و بهره وری بیایم مساحت بیشتری مورد استفاده قرار دهیم چرا که همیشه باید قسمتی از آن به صورت بکر باقی بماند هم برای منابع طبیعی و همچنین جنگل و مرتع.
وی با بیان اینکه ارزش زمین فراتر از همه چیز است گفت: تعدیل آب و هوایی و جذب آب سرزمینی برای سفره های زیرزمینی نیاز است هر چند با افزایش جمعیت و نیاز به غذا سطح کمتری بکر می ماند و خوشبختانه در کشاورزی حفاظت شده روی این موضوعات به جد کار می شود.
مدیر کل منابع طبیعی استان چالش دوم را کمبود آب های زیر زمینی دانست و گفت: سفره و آب های شیرین در بستری از کانی ها قراردارند و در استان همدان رسوبات و کانی ها را داریم که تمام آب های زیر زمینی در عمق آن ها قرار دارد و اگر برداشت بی رویه داشته باشیم خاک و آب شور وارد سفره های زیرزمینی می شود.
وی با بیان اینکه باید تعادل بخشی در آب زیرزمینی رعایت شود گفت: فروچاله هایی در شهرستان کبودرآهنگ ایجاد شده بود که آنها را بستیم و آب فاضلاب به آنجا گسیل داده شد.
خزائی چالش سوم را حفظ تنوع زیستی بیان کرد و گفت: در همدان ۱۶۵۸ گونه گیاهی دارد که از آن به عنوان داروخانه گیاهی می توان نام برد که ۳۰۰ نمونه آن داروئی و ۲۶ گونه مختص استان همدان است.
وی تاکید کرد: چرای دام باید به اندازه صورت گیرد و روی غنی سازی جنگل ها کار شود که در این خصوص اقدامات خوبی صورت گرفته است.
۱۰۰۰ هکتار جنگل کاری در سطح استان
خزائی افزود: ۱۰۰۰هکتار جنگل کاری و ۷۰ هکتار بذر و ۳۰۰هکتار صنوبر کاری با همکاری مردم داشته ایم.
وی ادامه داد: کار ویژه ای که در این خصوص باید انجام شود باید یک مدیریت جامع از حوزه های آبخیز را در نظر بگیریم و گونه های سازگار با کم آبی را پرورش دهیم.
خزائی با بیان اینکه پوشش گیاهی همدان بالاست گفت: خوشبختانه امسال حریق هایی که در استان اتفاق افتاد فقط در قسمت های بحرانی بود که نشان دهنده پوشش قوی گیاهی منطقه است.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان چالش ها را زخم هایی بی صدا دانست که به مرور زمان زمین را فرسوده می کنند.
انتهای پیام/آ