محمود فتحی گفت: درسال زراعی جاری تولید محصول گندم و جو نسبت به سال گذشته حدود ۲۵ درصد افزایش داشته که برداشت این دو محصول به بیش از ۱۸۰ هزار تن رسیده است.
محمود فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن و درگزین در گفتگو با خبرنگار عصر همدان، با بیان اینکه این دو شهرستان با اختصاص ۱۷درصد تولید محصولات کشاورزی استان به خود یکی از قطبهای تولید استان محسوب می شوند، ادامه داد: ۲۷درصد تولید محصولات زراعی استان را به خود اختصاص داده اند.
وی از محصولات شاخص دیگر این دو شهرستان به سیب زمینی با سطح زیرکشت ۴هزار و ۵۰۰ هکتار و پیش بینی تولید بیش از ۲۲۰ هزار تن، رازیانه با سطح زیر کشت بیش از ۲ هزار هکتار و تولید ۷ هزار و ۵۰۰ تن اشاره کرد و اظهارداشت:بیش از ۹۵ درصد رازیانه کشور دربخش سردرود رزن تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن با بیان اینکه در هفته دولت امسال ۱۲ پروژه آب و خاک، دامداری و گلخانه سبزی و صیفی با اعتباری بالغ بر ۱۳۵۰ میلیارد ریال در دو شهرستان رزن و درگزین به بهره برادری رسید، افزود: یکی از مهمترین اهداف و سیاست های جهادکشاورزی افزایش تولید محصولات کشاورزی با افزایش بهره وری از آب و خاک ، افزایش راندمان تولید با مدیریت صحیح مصرف است.
وی با اشاره به اینکه که در این ارتباط بیش از ۹۶ درصد اراضی آبی شهرستانهای رزن و درگزین حدود ۳۳هزار هکتار درحال حاضر مجهز به سیستم های نوین ابیاری بوده است، تصریح نمود: درسال جاری نیز در۱۱روستا درسطح ۳۸۶هکتار آبیاری بارانی ایجاد می شود.
وی افزود:کشاورزان و بهره برادران که در اراضی عمومی و شراکتی که قطعات زمین پراکنده وخرد دارند می توانند برای اصلاح مسیر انتقال آب به منظور افزایش راندمان آبیاری به ازای هر هکتار مبلغ ۷۰میلیون ریال از یارانه دولتی بهره مند شوند و مسیرهای انتقال آب درمزارع خود را لوله گذاری نمایند.
مدیر جهاد کشاورزی از راهکارهای دیگر افزایش بهره وری و راندمان تولید اصلاح الگوی کشت، توسعه واحدهای تولیدی ازجمله گلخانه ها عنوان کرد و ادامه داد: در این خصوص در سال گذشته جهادکشاورزی با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی حدود ۱۰۰هکتار جواز تاسیس گلخانه صادر کرده که بیشتر انها در حال ساخت و یا عملیات اجرایی انها بزودی آغاز خواهد شد.
فتحی با بیان اینک گلخانه ۳۰ هکتاری روستای سلطان آباد مربوط به شرکت جاوید شوکت که عملیات اجرایی آن آغاز شده و مجتمع گلخانه ای ۳۰ هکتاری روستای عمان که ۲۶ واحد با سطح زیر کشت مفید ۲۰ هکتار بوده واحدهای آن به متقضیان واگذارشده، اضافه کرد: سرمایه گذاران این طرح ها درحال ساخت واحدهای خود هستند و بیش از۹۰ درصد زیرساخت های آن انجام گرفته است.
وی ادامه داد: گلخانه ۱۵هکتاری آقای سرناز واقع در اراضی کمندان قروه درجزین حدود ۲۵ هکتار نیز گلخانه های انفرادی از ۳هزار متر مربع تا یک هکتاردر دست ساخت است.
وی از کاهش ۵۰ درصدی سطح زیر کشت محصولات پرآب بر درسالهای گذشته از جمله هندوانه و سیب زمینی خبرداد و گفت:افزایش سطح زیر کشت محصولات کم آب بر و گیاهان دارویی به خصوص زعفران تا سطح ۲۳ هکتار می توان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه استفاده از ارقام با عملکرد بالا و مقاوم به کم آبی و سرما در محصولات زراعی و باغی ازجمله برنامه های ترویجی جهاد دانشگاهی است ،افزود: دراین خصوص طی سال گذشته و سال جاری درسطح شهرستانهای رزن و درگزین طرح سرشاخه کاری درختان گردو انجام گرفت است.
فتحی از انجام بیش از ۸ هزار پیوندک گردو در سطح دوشهرستان خبر داد و گفت: دیر گل بودن و مقاوم بر سرما و عملکرد بیشتر درواحد سطح ازمزایای ارقام جایگزین است.
مدیر جهاد کشاورزی اظهار داشت:به منظور جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان، ایجاد صنایع تبدیلی و سردخانه ها و انبار های نگهداری محصولات کشاورزی دربرنامه های کاری سازمان جهادکشاورزی بوده و درجهت احداث و توسعه این واحدها حمایت مینماید.
فتحی ادامه داد: درحال حاضر درسطح شهرستانهای رزن ودرگزین ۸واحد سردخانه بالای صفر با ظرفیت بیش از ۶۰هزارتن به بهره برادری رسیده و ۶مورد با ظرفیت ۴۰هزار تن درحال ساخت است.
وی با اشاره به سایر اقدامات انجام شده در شهرستانهای رزن ودرگزین گفت:احداث اولین باغ انگور فراربا داربستی درسطح ۲۰هکتار در روستای خورونده ازتوابع بخش سردرود،احداث گاوداری شیری ۶هزارراسی مولد توسط شرکت گلدشت اصفهان درروستای سنقرآباد از توابع بخش شاهنجرین درگزین با پیشرفت فیزیکی حدود ۲۰درصد از این جمله است.
مدیر جهاد رزن کشتارگاه طیور را با توجه به نیاز شهرستان به دلیل داشتن ۸۰ واحد مرغداری گوشتی با کشتارگاه طیور با ظرفیت بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی را یکی دیگر از طرح های مهم برشمرد و ادامه داد: رزن یکی از قطب های تولید گوشت سفید استان است که زنجیره کشتارگاه و بسته بندی پروتئین ماکیان الوند درروستای چورمق درحال احداث است با ایجاد واحد بسته بندی گیاهان دارویی ودم نوش ها در قروه درگزین که یکی ازطرح های کم نظیر استان بوده انجام شده است.
وی گفت: نظارت برعملیات، کاشت، داشت، برداشت در بیش از ۹۴هزار هکتار اراضی زیر کشت غلات و مبارزه با علف های هرز و سن مادر و پوره سن در سطح بیش از ۶۰هزار هکتار با ترویج و اطلاع رسانی به موقع کارشناسان مراکز جهادکشاورزی و تعاونی های تولید به منظور تولید گندم سالم وبا کیفیت صورت گرفته است.
انتهای پیام/م