نرگس نورالهزاده با اشاره به تصویب کلیات تشکیل شهرداری بافت مرکزی یا تاریخی، گفت: مقرر شد بررسیهای دقیق برای محدوده بافت انجام شود؛ از اینرو مطالعات طرح توجیهی شهرداری منطقه ۵ شهرداری همدان در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش عصر همدان؛ نرگس نورالهزاده در جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با محوریت «بررسی محدوده پیشنهادی مشاور در خصوص محدوده شهرداری بافت مرکزی همدان» با حضور اعضای کمیسیون، مدیرکل میراث فرهنگی استان، مدیران شهرداری و کارشناسان از طریق ویدئوکنفرانس، اظهار کرد: اهداف مطالعات این طرح بر این است تا احیا، بازسازی و بهسازی بافت تاریخی صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه باید نامگذاری شهرداری بافت مرکزی یا تاریخی شهر متناسب با آن باشد، گفت: نحوه اجرا و تعیین محدوده بافت مرکزی از ضروریات محسوب میشود.
نورالهزاده اضافه کرد: حفظ ارزشهای هویتی معماری و بافت واجد ارزش هدف شورا از تشکیل شهرداری جدید است و باید محدوده پیشنهادی نیز با این هدف هماهنگ و باعث انسجام بیشتر مدیریت در این بافتها و محدودهها شود.
گردان: ضرورت راه اندازی شهرداری منطقه ۵ برای مدیریت واحد بافت تاریخی
رئیس شورای شهر همدان نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت توجه به بافت های واجد ارزش شهر و احیای این بافتها، گفت: احیا و مرمت بافتهای واجد ارزش، همکاری و تعامل مدیریتشهری و سازمان میراث فرهنگی را میطلبد.
کامران گردان افزود: در حال حاضر تعامل و همکاری خوبی بین سازمان میراث فرهنگی استان و شورا و شهرداری همدان برقرار است که این امر موجب انجام برخی از امور و پیشرفت آن در حوزه بافتهای تاریخی و مرکزی شهر شده است.
وی افزود: در صورت تشکیل و راهاندازی شهرداری منطقه ۵ برای بافتهای واجد ارزش و تاریخی میتوان بخشی از کارهای این حوزه که در ۴ منطقه تقسیم شده است را با مدیریت واحد در بافت مرکزی شهر، اداره کرد.
عسگریان: تأکید بر انطباق ضوابط مشاور طرح شهرداری با مشاور میراث
رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان نیز اظهار کرد: لازم است محدوده بافت مرکزی یا شهرداری منطقه ۵، تعیین و مشخص شود.
سید مسعود عسگریان با تأکید بر اینکه باید ضوابط طرح شهرداری بافت مرکزی شهر توسط مشاور تهیه شود، افزود: ضوابط تهیه شده این مشاور باید با طرح مشاور میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان انطباق داده شده شود تا موازیکاری صورت نگیرد.
*کاوسی امید: ضرورت توجه به پیوست فرهنگی برای ایجاد شهرداری بافت
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر همدان نیز با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی همدان، گفت: توجه به پیوستهای فرهنگی و تاریخی شهر باید مد نظر قرار گیرد، همچنین طرحهایی که شکل میگیرد جامع و کامل تدوین شود تا مباحث میراثی آن نیز مورد توجه واقع شود.
اکبر کاوسیامید با تأکید بر اینکه برای پیشبرد اهداف باید محدوده طرح نیز مشخص شود، افزود: اگر مردم اطلاعاتی در خصوص طرح و فعالیت شهرداری منطقه ۵ داشته باشند، مشارکت آنها با شهرداری و میراث افزایش مییابد و درنتیجه این طرح، زودتر عملیاتی میشود.
وی با ارائه پیشنهادی که برای کم نقص شدن طرح، کار با تومأنینه خاصی پیگیری شود، اظهار کرد: تهیه پیوستهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی بسیار ضروری به نظر میرسد.
سلماسی: حفظ بناهای واجد ارزش نیارمند مدیریت واحدی است
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان هم با بیان اینکه باید مدیریت واحدی برای بافت تاریخی و بناهای واجد ارزش شهر داشته باشیم، گفت: با توجه به شرایط ویژه شهر همدان، بافت قدیمی شهر در ۴ منطقه شهرداری قرار گرفته است و در حال حاضر بر اساس ۴ دیدگاه مختلف اداره میشود.
رضوان سلماسی در این زمینه، افزود: اگر فقط قسمتی از این بافت به عنوان شهرداری منطقه جدید در نظر گرفته شود، باید شاهد ۵ نگاه مدیریتی بر بافت ارزشمند خود باشیم؛ این درحالیست که ضوابط میراث تغییری نداشته و تأثیری هم در برنامهریزی شهرداریها نخواهد داشت.
وی ادامه داد: این درحالیست که اگر تمامی بافت ارزشمند شهر و همچنین تک بناها یا محلهها به صورت متمرکز برنامهریزی شود، نه تنها یک نگاه مدیریتی بر آن حاکم است و به صورت یکپارچه اداره میشود؛ بلکه میتوانیم مانند برخی شهرهای تاریخی از جمله یزد با برنامهریزی دقیق و در راستای توریستپذیری بیشتر شهر همدان اقدام کنیم.
سلماسی اظهار کرد: همچنین با مدیریت واحد در ارتباط با قوانین میراث فرهنگی، برنامهریزی بیشتری صورت بپذیرد و این مهم، موجب پیشرفت روند کارها میشود.
وی با اشاره به اینکه قدمت شهر همدان و آثار واجد ارزش آن بسیار زیاد است، گفت: بهرغم اینکه تاکنون نتوانستهایم آنگونه که شایسته است، از این ظرفیت ارزشمند در راستای معرفی شهر همدان به دنیا و حتی به سایر هموطنان در دیگر شهرها استفاده کنیم؛ توجه به این امر میتواند در رشد اقتصادی شهر و ایجاد اشتغال پایدار هم بسیار حائز اهمیت است.
طبیمسرور: راهاندازی شهرداری بافت برای رسیدن به مدیریت مردممحوری
مسئول پیگیری منطقه ۵ شهرداری همدان در پایان جلسه با اشاره به پیگیریهای این بخش برای راهاندازی این شهرداری از وزارت کشور، اظهار کرد: با راهاندازی این شهرداری، اقدامات بالادستی در حوزه بافت واجد ارزش به سمت یک مدیریت مردممحوری، سوق داده میشود.
حمیدرضا طبیمسرور معتقد است: تعامل بین دستگاهها و کارشناسان، اساتید و متفکرین علم شهرسازی و معماری و همچنین سیاستهای شهرداری و استان در کنار مدیریت درآمدی و اقتصادی همزمان با پرداختن به رویکرد گردشگری میتواند موفقیت در راهاندازی شهرداری مرکزی را رقم بزند.
انتهای پیام/