• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
6
مؤلف و شاعر کتاب اشک آفتاب تاکید کرد:

ترجمه منظوم زیارت ناحیه مقدسه در ۷۲۰ بیت

  • کد خبر : 195846
  • 11 شهریور 1402 - 13:18
ترجمه منظوم زیارت ناحیه مقدسه در ۷۲۰ بیت
مؤلف و شاعر همدانی برای تمجید و قدردانی از شهدای عظیم‌الشان کربلا و همچنین اشاره به تعداد 72 شهید حدود 720 بیت شعر را سروده است.

به گزارش عصر همدان؛ حسین درخشنده در گفتگو با خبرنگار ما گفت: کتاب زیارت ناحیه مقدسه منتصب به امام عصر(روحی و ارواحُ العالَمینَ لِترابِ مَقْدَمِهِ الفِداء)که همان زیارتی است که از لسان مبارک امام زمان عجل الله بنابر روایات و مستنداتی که اسناد آن در ابتدای کتاب آورده شده است و در واقع سوگواری امام زمان عجل الله بر امام حسین(ع) است.

مولف و شاعر کتاب اشک آفتاب ادامه داد: خداوند توفیقی نصیبم کرد، در سال ۸۵ به قلم حقیر تبدیل به منظوم شد و ابیات آن ۷۲۰ بیت است.

درخشنده افزود: ۷۲۰ بیت زیارت ناحیه مقدسه، تقدیم به شهدای عظیم‌الشان کربلا شد و به نیت ۷۲ شهید ۷۲۰ بیت شعر در قالب یک کتاب در سال ۱۳۹۶ به چاپ رسید.

وی گفت: کتاب زیارت ناحیه مقدسه پر از معانی و مفاهیمی است که در واقع بیانگر یک روضه از کربلا و تمامی روضه هایی است که در دشت کربلا خوانده شد.

مولف و شاعر کتاب اشک آفتاب افزود: ابتدای کتاب با سلام به محضر مبارک پیغمبران با عظمت شروع می‌شود و در ادامه با سلام بر نبی‌مکرم اسلام و حضرات معصومین ادامه پیدا می‌کند، بعد از آن هم در قسمت‌هایی از این کتاب فرازهایی از دعا، زیارت و خواسته و دل خواسته هایی که از زبان معصوم علیهم اسلام صادر شده و پر از مضامین عالی و بلند عرفانی است.

درخشنده گفت: در گوشه گوشه‌ای از این کتاب و این دعا می بینیم که از لسان مبارک امام زمان عجل الله  بر شهدای کربلا مخصوصاً حضرت سیدالشهدا، جد غریب امام زمان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) روضه خوانی می‌شود.

وی ادامه داد: زیارت ناحیه مقدسه، آموزه هایی ازعشق، معرفت، سوز، حماسه و توسل زائر است، که در عین مرثیه بودنش مسئولیت آفرین و حرکت ساز است.

این زیارت نامه، صحنه کربلا و حادثه بزرگ عاشورا را به زیباترین وجه در پیش چشمان زائر مجسم کرده و او را در متن واقعه عاشورا قرار می‌دهد.

مولف و شاعر کتاب اشک آفتاب گفت: زیارت ناحیه مقدسه همانند زیارت عاشورا برای روز عاشورا وارد شده و در غیر عاشورا نیز خوانده می‌شود زیرا اختصاص به زمان خاصی نظیر روز عاشورا ندارد به عبارت دیگر از زیارتهای مطلقه بدون قید زمان می‌باشد.

درخشنده افزود: در این رابطه شیخ مفید به عنوان اولین ناقل زیارت ناحیه مقدسه و شیخ محمد ابن مشهدی فرموده‌اند؛ زیارت ناحیه مقدسه مخصوص روز عاشورا است ولی بزرگان دیگر نظیر سید ،مرتضی سید بن طاووس، علامه مجلسی این زیارت را مطلقه دانسته‌اند، خصوصا اینکه سیدمرتضی آن‌ را در همه ایام خوانده است.

 

انتهای پیام/ ب

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=195846

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

1 × 5 =