• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
3
نماینده ولی‌فقیه در استان همدان:

ساختار فرهنگی نیازمند تحول اساسی است

  • کد خبر : 188945
  • 12 تیر 1402 - 14:41
ساختار فرهنگی نیازمند تحول اساسی است
نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با بیان اینکه قانون، دستگاه فرهنگی استان را ملزم کرده است تا مصوبات تهران را اجرایی کند گفت: نمی‌شود برنامه‌های فرهنگی در تهران نوشته و به استان‌ها دیکته شود، اولویت فرهنگی تهران با استان‌ها متفاوت است و این اشکالات نیازمند تحول اساسی است.

به گزارش عصر همدان؛ آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی در شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد با بیان اینکه شورای فرهنگی ظرفیت تبدیل شدن به یک قرارگاه فرهنگی را دارد گفت: واقعیت این است که با ایجاد یک قرارگاه فرهنگی شاید کارآمدی اساسی در عرصه فرهنگ ایجاد نشود چرا که از لحاظ جایگاه و مسائل قانونی نیز باید به آن توجه کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با اشاره به اینکه کمیته رصد در شورای فرهنگی به معنی آمایش فرهنگی نبوده است افزود: هدف از ایجاد این کمیته توجه به واقعیت‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه است تا آن‌ها را به درستی کشف و متناسب با آن عملیات برنامه ریزی، رصد و پایش انجام شود.

امام جمعه همدان با انتقاد از عملکرد تهران در شورای فرهنگ عنوان کرد: در بحث تدوین سند فرهنگی دوسال است که همکاران زحمت کشیدند و سند قرآنی تدوین شده است اما یکباره تهران یک برنامه می‌فرستند که باید نسبت به آن اقدام کنیم در این‌چنین شرایط نمی‌دانیم برنامه خودمان باید در اولویت باشد یا برنامه ای که تهران درخواست کرده است؟

آیت‌الله شعبانی ادامه داد: در استان با توجه به مسائل اولویت‌سنجی صورت می‌گیرد اما مجبوریم طبق برنامه تهران عمل کنیم چرا که بودجه متناسب با آن عملکرد داده می‌شود و در اینجا شورای فرهنگ به اهداف خود نمی‌رسد.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با بیان اینکه اشکال اساسی در ساختار فرهنگی وجود دارد افزود: این اشکالات تحول اساسی نیاز دارد و شورای فرهنگی باید مستقل باشد؛ نمی‌شود برنامه‌ها در تهران نوشته و به استان‌ها دیکته شود.

او با اشاره به اینکه قانون دستگاه فرهنگی استان را ملزم کرده تا مصوبات تهران را اجرایی کند تصریح کرد: این موضوع باعث ایجاد تداخل در کار دستگاه فرهنگی شده است؛ در برخی جاها مدیران مجبورند برای گرفتن یک امضا زمان زیادی صرف کنند تا وزارتخانه امضای نامه را بزند در حالی که اینگونه نمی‌شود به عدالت نزدیک شد.

آیت‌الله شعبانی خاطرنشان کرد: شورای فرهنگ عمومی اگر واقعا تبدیل به قرارگاه شود، مشکلات را ریشه‌یابی کند و مبتنی برآن حکمرانی فرهنگی کند باید حامی حلقه‌های میانی و مردمی باشد و اگر این حمایت صورت نگیرد حلقه‌های میانی از آن تبعیت نمی‌کنند.

بودجه‌فرهنگی کشور نیاز به ساماندهی دارد

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشور برای مسائل فرهنگی بودجه کلانی درنظر گرفته می‌شود گفت:  موضوع اصلی آن است که کسی برای ساماندهی این بودجه اقدام مناسبی ندارد و حدود ۷۰ درصد بودجه‌ها خرج تشکیلات می شود.

تصویب نهایی روز همدان باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود

در این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان در سال قبل ۳۶ مصوبه داشته است گفت: ۲۰ مصوبه یعنی معادل ۵۶ درصد آن اجرایی شده است.

ویژه با اشاره به مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان همدان در سه سطح کلان، زیربنایی و بومی کردن مصوبات ملی خاطرنشان کرد:  این مصوبات شامل برش نقشه و سند مهندسی فرهنگی استان است و با تلاش مسئولان به عنوان یکی از سندهای خوب کشور محسوب شد.

وی از تخصیص نیافتن اعتبار برای اجرای این مصوبه خبرداد و گفت: با سفر  رئیس جمهور به همدان اعتباری برای اجرای این مصوبه پیش‌بینی شد اما هنوز تخصیص نیافته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در ادامه به برگزاری اجلاسیه بزرگ حکیم بوعلی‌سینا و انتخاب یکم شهریور به عنوان روز همدان اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مصوبات کلان شورای فرهنگ عمومی تصویب همین موضوع است اما هنوز تصویب نهایی آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت نگرفته است.

 

بودجه‌فرهنگی کشور نیاز به ساماندهی دارد

 

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در  این جلسه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه فرمودند مسایل فرهنگی باید ساماندهی شود گفت: در کشور برای مسائل فرهنگی بودجه کلانی درنظر گرفته می‌شود اما موضوع اصلی آن است که کسی برای ساماندهی این بودجه اقدام مناسبی ندارد.

حاجی بابایی با بیان اینکه مسئله محوری باید در حوزه فرهنگی مد نظر باشد تصریح کرد: به دلیل تکثر و گستردگی سازمان ها و تشکیلاتی که در حوزه فرهنگی وجود دارد حدود ۷۰ درصد بودجه‌ها خرج تشکیلات می شود و دیگر بودجه‌ای برای فرهنگ خرج نمی‌شود که مشکلی اساسی است.

وی ادامه داد: در همدان چندین تشکیلات کار فرهنگی می‌کند اما نیازمند مدیریت و ساماندهی لازم هستند تا خروجی کار احساس شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه آمار و ارقام درخصوص جمعیت استان همدان اشتباه است عنوان کرد:  با اسناد اثبات کرده این که ۱۳۰ هزار نفر آمار استان اشتباه شده و ما جز ۷ استان پیر کشور نیستیم.

 

آینده فرهنگی همدان درخشان است

 

در پایان این جلسه این جلسه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارد ی همدان با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در حوزه فرهنگی طی ۲۰ ماه گذشته بسیار امیدوارکننده بوده است گفت: با وجود عقب‌ماندگی‌های فرهنگی که وجود داشت اما همه دست‌به‌دست هم دادند تا مشکلات رفع شود.

وی با تاکید براینکه جبهه مردمی نسل جوان پایه کار و در میدان است افزود: اتحاد جمعی در استان درحال شکل گرفتن است و آینده فرهنگی همدان پرامید و درخشان خواهد بود.

انتهای پیام/ سعیدی

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=188945

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

دو × سه =