حجت الاسلام ناصر صفری افلاکی بر اولویت محله محوری در انجام فعالیت های ورزشی تاکید کرد.
به گزارش عصر همدان، حجت الاسلام ناصر صفری افلاکی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی، ورزشی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان در جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری شورا افزود: محله محوری، رویکرد جدی در فعالیتهای حوزه فرهنگی و اجتماعی بوده و ورزش یکی از مهمترین حوزهها در تحقق محله محوری است.
حجت الاسلام صفری افلاکی با بیان اینکه امر به ورزش امر به معروف است و باید نامحدود توسعه یابد، اظهار داشت: در ابزارهای فرهنگی به دنبال موضوعات پرمخاطب و پر اثر هستیم و ورزش، مقوله بسیار جذاب و موثری در مقابله با آسیب های اجتماعی است.
صفری افلاکی با اشاره به اینکه ظرفیت های خوبی برای توسعه ورزش محلات شهر همدان وجود دارد، اضافه کرد: برای تقویت ورزش جوانان و نوجوانان اقدامات و بسترهای لازم باید در محلات فراهم شود چرا که تشویق و ترغیب نوجوانان برای ورزش و سلامتی با ایجاد بسترهای لازم در محلات محقق میشود و بیشتر نتیجه می دهد.
وی با اشاره به احداث زمین های چمن در محلات مختلف شهر یادآور شد: این اقدام باعث حضور روزانه کودکان و نوجوانان در ورزش محلات خود شده است چراکه از مکان های ورزشی در نقاط دوردست زیاد استقبال زیادی نمیشود.
صفری افلاکی اظهار کرد: لازم است نمایندگان مجلس در راستای جذب اعتبارات و منابع ملی برای تقویت ورزش محلات تلاش کنند.
وی اضافه کرد: هدف شهرداری تقویت ورزش همگانی به ویژه بسترسازی برای ورزش نوجوانان در محله خود است.
کرباسیان: طرح شمسه در شهرداری اجرایی شود
رئیس کمیسیون حقوقی نظارت بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان نیز در این جلسه با تاکید را راهاندازی طرح شمسه در شهرداری، افزود: ضروری است هر مساعدت و درخواستی که از شهرداری برای کمک انجام میشود در این سامانه ثبت و شفاف باشد.
مرتضی کرباسیان با اشاره به کمکها و مساعدتهای شهرداری به هیئتها، تشکلهالی مردمی و نهادهای مختلف، اظهار کرد: شهرداری در مساعدت به مجموعهها و تشکلهای مردمی باید بر اساس طرح شمسه اقدام کند تا این کمکها به صورت شفاف مشخص باشد.
رئیس کمیسیون نظارت و بازرسی شورای شهر همدان با تاکید بر اینکه مدیریت شهری باید بانک جامعی از لیست تمامی نهادها و مجموعههای خودجوش فرهنگی داشته باشد، یادآور شد: در این صورت است که شهرداری میتواند برنامه مساعدتها را بر اساس این بانک اطلاعاتی انجام دهد.
مساجد مهمترین کانون فعالیت های اجتماعی
کرباسیان همچنین در ادامه با اشاره به بیانیه مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب، اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، مجموعههای فرهنگی باید به کاهش آسیب های اجتماعی حرکت کنند.
مرتضی کرباسیان اضافه کرد: مساجد، حسینیه ها و امازاده ها از کانونهای توسعه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی به شمار میروند و با حمایت بیشتر از کانونهای فرهنگی و هنری، میتوان بستر تعالی معنوی و ارتقای سرمایه اجتماعی را فراهم کرد.
به گفته کرباسیان؛ تقویت کانونهای مساجد و حسینیه ها مهمترین گام برای کاهش آسیب اجتماعی است و باید در امر محله محوری مساجد محور واقع شوند.
وی اضافه کرد : لازم است تیمهایی در محلات شهر برای کمک های خودجوش محلات تشکیل شود و در چهار منطقه ۴۰ مسجد انتخاب شود تا بر اساس فراخوان هر مسجد هفت واحد تشکیل داده و این واحدها به کمکهای مردمی بپردازند.
کرباسیان با تاکید بر اینکه از ظرفیت امامزاده ها و حسینیه ها نیز باید برای راه اندازی برنامه کمک به مردم استفاده شود افزود: در تمامی مساجد و حسینیهها و امامزاده ها تا حد امکان هفت مجموعه یا مرکزی مردمی از جمله صندوق قرض الحسنه، مرکز نیکوکاری خیریه، ایجاد کارگاههای کوچک تولیدی برای اشتغال زایی، واحد حمایت از مشاغل خانگی بویژه برای زنان بد سرپرست یا خود سرپرست و بی سرپرست، راه اندازی شرکت تعاونی مصرف، مرکز مشاوره خانواده راه اندازی شود.
وی اظهار کرد: راه اندازی این مرکز مردمی در هویت بخشی و افزایش سرمایه اجتماعی در محلات موثر بوده و قطعاً با این روشها برخی از مساجد به کاهش بزهها و آسیبهای اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
رئیس کمیسیون نظارت و بازرسی شورای شهر همدان افزود: امید است مدیریت شهری بتواند با همکاری دستگاههای خدمات رسان از جمله کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر، بسیج و بعضی از دستگاههای فرهنگی این طرح را حمایت کرده و گام های جدی برداشته شود.
انتهای پیام/