• امروز : یکشنبه, ۱۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 January - 2025
1

دامداران استان همدان نسبت به تمدید اعتبار پروانه چرای دام اقدام کنند

  • کد خبر : 111070
  • 06 اردیبهشت 1400 - 10:12
دامداران استان همدان نسبت به تمدید اعتبار پروانه چرای دام اقدام کنند

سعید الیاسی اظهار کرد: دامدارانی که تاکنون نسبت به تمدید پروانه های چرای دام اقدام نکردند تا مرداد ماه امسال وقت دارند که با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها نسبت به تمدید پروانه چرای دام اقدام کنند. به گزارش عصر همدان؛ سعید الیاسی، رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل […]

سعید الیاسی اظهار کرد: دامدارانی که تاکنون نسبت به تمدید پروانه های چرای دام اقدام نکردند تا مرداد ماه امسال وقت دارند که با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها نسبت به تمدید پروانه چرای دام اقدام کنند.

به گزارش عصر همدان؛ سعید الیاسی، رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، گفت: دامدارانی که تاکنون نسبت به تمدید پروانه های چرای دام اقدام نکردند تا مرداد ماه امسال وقت دارند که با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها نسبت به تمدید پروانه چرای دام اقدام کنند.

الیاسی بیان کرد: دامداران با ارائه کدملی و شماره شناسنامه و پرداخت عوارض، اعتبار پروانه چرای دام را تمدید کرده سپس اقدام به تهیه و انعقاد طرح مرتعداری تلفیقی کنند.

وی تاکید کرد: در غیر این صورت پروانه چرای آنان از درجه اعتبار ساقط شده و عرصه به عنوان مرتع بلامعارض (بدون دامدار) در اختیار اداره کل منابع طبیعی خواهد بود تا مطابق قوانین و دستورالعمل ها نسبت به احاله مدیریت مرتع به سایر افراد واجد شرایط اقدام کند.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: این اداره کل بر اساس وظایف سازمانی موظف به اجرای قوانین و دستورالعمل ها بوده و در صورتیکه بهره برادر مرتع به آنها آشنایی نداشته باشد ممکن است باعث از بین رفتن و ابطال امتیازات قائل شده قبلی برای او شود.

الیاسی اضافه کرد: یکی از این موارد، تمدید نکردن سالانه کارت پروانه چرا بوده که در نهایت ابطال کارت و سلب امکان دامداری در مرتع را به همراه دارد و در صورتیکه وارد کردن دام توسط دامدار به مرتع او به عنوان متخلف شناسایی و به مراجع قضایی (دادگستری) معرفی می شود.

وی یادآوری کرد: در چند دهه اخیر یکی از مهمترین اقدامات منابع طبیعی، برنامه ریزی در خصوص اجرای طرح های مرتعداری است؛ طرح مرتعداری در واقع کتابچه ایی است که درآن همه فعالیت های مربوط به حفظ، احیا، اصلاح، توسعه و بهره برادری بهینه از مراتع در قالب برنامه زمانی و مکانی معین و نیز پیش بینی حجم عملیات و برآورد هزینه و درآمد، تهیه و پس از تایید سازمان به تصویب و در نهایت به مجریان طرح مرتعداری واگذار می شود.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: مجری طرح مرتعداری در واقع همان دامدار دارای پروانه چرا است که پس از تهیه کتابچه طرح مرتعداری تلفیقی و تصویب آن در کمیته فنی اداره کل، باید کارت پروانه چرا را بازگرداند و مجوز طرح مرتعداری را در قالب سند محضری اخذ کرده و مفاد آن را به اجرا درآورد.

الیاسی ادامه داد: با توجه به ابلاغ آخرین اصلاحیه شیوه نامه فنی اجرایی بهره برادری از مراتع کشور در بهمن ماه سال گذشته، مرتعدارانی که تاکنون اقدام به تهیه طرح مرتعداری نکردند تنها تا یازدهم مرداد امسال فرصت دارند تا نسبت به تهیه و احاله مدیریت طرح مرتع‌داری مراتع خود اقدام کنند.

وی اضافه کرد: در غیر این‌ صورت پروانه چرای دام آنها باطل و مرتع بلامعارض شناخته شده و اراضی ملی و مرتعی روستای آنها به سایر دامداران و یا عشایر واجد شرایط که در استان حضور دارند واگذار می شود.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان ضرورت پاسداری از مراتع گفت: رعایت ظرفیت مرتع، اجرای طرح های بهبود و اصلاح مراتع، اجرای طرح های مدیریت چرا و کنترل کوچ نمونه هایی از حفظ وحراست مراتع به شمار می رود.

الیاسی افزود: یکی از مولفه های مهم در رعایت ظرفیت مرتع، داشتن پروانه چرای دام برای هر دامدار است که در واقع مجوزی است موقتی که با در نظرگرفتن ظرفیت چرای مرتع و میزان تولید علوفه مرتعی، تعداد واحد دامی در یک فصل چرا به نام مرتعدار برای تعلیف دام صادر و تا زمانی اعتبار دارد.

وی بیان کرد: مراتـع به عنـوان یکـی از غنی تریـن و مهمتریـن منابـع کشـور و بستر های اصلی در توسعه پایدار دارای مجموعه ای از کارکردها نظیر تامین علوفه مورد نیاز دام، تولید گیاهان خوراکی، دارویی و صنعتی، فعالیت های تفریحی و تفرجی است بنابراین لزوم حفظ و حراست از آن دو چندان به نظر می رسد.

وی گفت: عوارض تمدید پروانه چرا، سالانه از طرف سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تعیین می شود که رقم آن بسیار ناچیزی بوده و با هزینه کرد آن در اجرای طرح‌های اصلاحی و احیایی دوباره عواید و منافع آن به مرتعدار باز می گردد.

انتهای پیام/د

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=111070

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

هجده − 6 =