حجتالاسلام محمد عسگری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه وزارت ارشاد اسلامی به عنوان متولی لایحه حمایت از خانواده در بستر تربیت فرهنگ عفاف و حجاب وظایفی برعهده دارد، گفت: این لایحه از سوی مجلس به دولت ابلاغ شده ولی متأسفانه با توجه به ضعف مطالعه آن از سوی رئیس جمهور گرفته تا بقیه ایراداتی به این لایحه مطرح میشود که با خواندن متن صریح لایحه مشخص میشود اساساً ایرادات وارد نیستند.
وی با اشاره به اینکه یکی از ایرادات این است که وقتی شما لایحه را مطالعه میکنید میبینید که اساساً بیشتر کارهایی که در این لایحه آمده کارهای ایجابی است، نه کارهای سطحی، افزود: این لایحه چندین فصل دارد و فصل آخر آن به انجام بعضی از کارهای فصلی اشاره میکند و لازم است بدانید در فصل سوم بخصوص تکالیف اختصاصی دستگاههای اجرایی رو مشخص کرده است.
کارشناس مسائل فرهنگی ادامه داد: اگر هر یک از دستگاههای مربوطه اقدامات خود را به درستی انجام دهند قطعا اتفاقات خوبی در این فضا رخ میدهد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهمترین نهاد تأثیرگذار در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب است و مهمترینکاری هم که انجام دهد این است که باید یک نظام جامع سه رتبهای برای محصولات و تولیدات فرهنگی بر اساس اولویتهای محتوایی ایجاد کند.
عسگری با بیان اینکه این اقدامات وزارت ارشاد باید در مدت زمان سه ماه انجام شود، تصریح کرد: یعنی از هفته گذشته که این لایحه ابلاغ شده به مدت سه ماه وظیفه این وزارتخانه است اقدامات موظفه خود را انجام دهد، البته باید رئیس دولت هم این لایحه را به بخشهای مختلف ابلاغ کند.
وی با اشاره به اینکه در وهله دوم وزارت ارشاد باید نظام جامعه را ایجاد کند، افزود: نظام جامعه یعنی اینکه ما اگر میخواهیم هزینههایی پرداخت کنیم برای بعضی از محصولات فرهنگی، اینها بر اساس چه شاخصهایی باید بودجه از دولت بگیرند و کدام محصولات فرهنگی مطابق با عفاف و حجاب و کدام مخالف و با آن است.
کارشناس مسائل فرهنگی خاطرنشان کرد: مجریهای محصولات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و امروز خیلی از تولیدات فرهنگی که در فضای مجازی یا به صورت کتاب در حال منتشر شدن است مغایرت با فرهنگ عفاف و حجاب دارد و روابط آزاد را ترویج میکند، اینها متأسفانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دارند و باید مجوزهایشان لغو شود.
عسگری با بیان اینکه هیچ مجوزی که مغایره با شاخصها و اهداف این قانون باید نباید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صدور شود، گفت: وزارت ارشاد اسلامی دو وظیفه مهم دیگر نیز دارد، یکی این که این قانون بالاخره قانون مهمی است که اجرا شدنش هم مهم بوده و به صورت سازمانی باید اجرای آن مرتب رصد و پالایش شود.
وی با اشاره به اینکه در کشور قانونهای خوب، کم نداریم ولی یک نهاد متولی باید مرتباً این اجرای قانون را نظارت کند، عنوان کرد: یکی دیگر از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که از مجموعههایی که در راستای تولیدات هنری و رسانهای در حوزه سبک زندگی اسلامی، حوزه خانواده، حوزه فرهنگی و عفاف و حجاب فعالیت و قوانین را اجرا میکنند پشتیبانی کند.
کارشناس مسائل فرهنگی خاطرنشان کرد: امروز در کشور مجموعههای فعال فرهنگی خیلی زیاد است اما متأسفانه بودجه تولید مصرف آنها از تولیدشان بیشتر است و توان حتی تولید یک فیلم کوتاه را ندارند و یا اگر هم دارند در حد بسیار محدود دارند درحالی که وزارت فرهنگ و ارشاد باید از اینها حمایت کند.
عسگری در پایان با تأکید بر اینکه در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد، آموزش پرورش، علوم تحقیقات، صدا و سیما و بسیاری از دستگاههای دیگر وظایفی در این قانون برعهده دارند، تصریح کرد: وزارت ارشاد از جهتی کمترین وظیفه را دارد اما وظیفه آن مدیریتی و راهبری است وگرنه وظیفه تهیه برنامه و در مجموع اقدامات اجرایی و تولیدی وظیفه دیگر سازمانها است.
انتهای خبر/ سع