• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
1

«هنر» عالی‌ترین وسیله‌ تبلیغ ارزش‌های اسلامی، «انقلابی» و انسانی است/ «هنرمند» از آسمانیان می گیرد و بر زمینیان می بخشد

  • کد خبر : 58994
  • 20 فروردین 1399 - 15:54
«هنر» عالی‌ترین وسیله‌ تبلیغ ارزش‌های اسلامی، «انقلابی» و انسانی است/ «هنرمند» از آسمانیان می گیرد و بر زمینیان می بخشد

پس از شهادت سید مرتضی آوینی، هنرمند متعهد و بسیجی که معتقد بود هنرمند رویی به عالم غیب دارد و رویی به عالم شهادت،  در تقویم رسمی کشورمان روز شهادت این هنرمند انقلابی و متعهد روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است. به گزارش عصر همدان؛ هنر از گذشته تا کنون مظهر خلق حقایق و […]

پس از شهادت سید مرتضی آوینی، هنرمند متعهد و بسیجی که معتقد بود هنرمند رویی به عالم غیب دارد و رویی به عالم شهادت،  در تقویم رسمی کشورمان روز شهادت این هنرمند انقلابی و متعهد روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.

به گزارش عصر همدان؛ هنر از گذشته تا کنون مظهر خلق حقایق و خوبی ها بوده و ایجاد کننده احساسی مشترک بین هنرمند و مخاطب اوست.

هنرمند این توانایی را دارد تمام آنچه را که می بیند درک کند، حتی می توان هنرمند را به یک مبارز انقلابی تشبیه کرد چرا که می تواند با روحیه ساختارشکنانه ای که دارد در پی ترمیم و گاهی شکستن سنت ها برآید و با اثر هنری خود به کمال و آگاهی جامعه بیافزاید.

امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیز هنر را وسیله ای برای رساندن پیامی جهان شمول دانسته اند و همواره معتقد بودند که هنرى قابل دفاع و مورد قبول است که در خدمت تعهد و در راستای سازندگی و تربیت باشد؛ هنر باید به بشریت امید دهد؛ ارزش های مقدس را تقویت کرده و از فساد دور کند.

رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص هنر فرمودند: هنر جزو برجسته‌ترین مخلوقات الهی و جزو ارزشمندترین صُنع پروردگار است، که باید آن را ارج نهاد؛ هنر اگر با روح دیانت همراه شود، عالی‌ترین وسیله‌ی تبلیغ ارزش‌های اسلامی و انقلابی و انسانی است؛ تأثیر هنر به خواست کسی که مخاطب هنر است، وابستگی ندارد، او بخواهد یا نخواهد، این اثر را خواهد گذاشت.

مقام معظم رهبری هر هنرمندی را به تنهایی یک دنیا دانسته اند و فرمودند: این خاصیتِ هنری است که در وجود اوست، هنرمند، هم در باب فرم و قالب هنرِ خودش و هم در قبال مضمون تعهّد دارد.

رهبر معظم انقلاب در رابطه با یکی از هنرمندان شهیدی که به راستی تمام لحظه های عمر خویش را در راه ارزش ها و احکام اسلامی و در قالب هنر صرف کرد، فرمودند: در عرصه‌ی هنری -خب شهید آوینی یک بسیجی است؛ فرض بفرمایید فلان هنرمندِ متعهّدِ علاقه‌مند، چه در عالم هنرهای تجسّمی، چه در شعر، چه در ادبیّات و امثال اینها، این یک بسیجی است.


شهید سید مرتضی آوینی هرچه در توان داشت در راه اسلام و انقلاب صرف کرد و در عرصه های مختلف با هنر و خلاقیت خود آثاری به یادگار گذاشت که نظیر ندارند.

سیدمرتضی آوینی در بیستمین روز از مهر ماه سال ۱۳۲۶ در شهر ری به دنیا آمد؛ او پس از گذراندن خدمت سربازی خود در نیروی هوایی در سال ۱۳۴۴ وارد دانشکده هنرهای زیبایی شد و به گفته بسیاری از هم دوره‌هایش از جمله عطا‌ء‌اله امیدوار دارای نبوغ ویژه‌ای در فلسفه ادبیات بود.

شهید آوینی علاوه براینکه در نقاشی هنرمند ماهری بود شعر نیز می سرود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با آرمان‌های امام (ره) و انقلاب همراه شد و در سال ۱۳۵۸ وارد جهاد سازندگی و پس از مدتی به فیلمسازی روی آورد.

یکی از بی نظیر ترین آثار سید مرتضی آوینی مجموعه مستند “روایت فتح” است که از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۴ مشغول به ساخت آن شد؛ این مستند از عملیات خیبر شروع و تا عملیات مرصاد ادامه داشت و آوینی که هدفش از ساخت این مجموعه ظاهر کردن واقعیت بود نامش را “مستند اشراقی” گذاشت.

آخرین فعالیت شهید آوینی در راستای ساخت مجموعه “شهری در آسمان” در روایت فتح بود که مربوط به مقاومت مردم خرمشهر می باشد.

شهید آوینی که همواره در راه نشان دادن حقایق دفاع مقدس تلاش می کرد، پس از سال ها جهاد در عرصه ساخت مستند در روز جمعه، بیستم فروردین ماه سال ۱۳۷۲ در حالی که با گروه خود به فکه،‌ منطقه‌ عملیاتی و الفجر مقدماتی رفته بود بر اثر انفجار مین به جمع شهیدانی پیوست که برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره هایشان تلاش کرده بود.


شهید آوینی تصمیم گرفته بود که دیگر چیزی که حدیث نفس باشد ننویسد و دیگر از خودش سخنی به بیان نیاورد، او می گفت گمنامی برای شهوت پرست ها دردآور است، اگرنه همه اجرها در گمنامی است، به همین دلیل پس از آنکه به شهادت رسید مردم فهمیدند که کارگردان و تدوینگر “روایت فتح” مشهور چه کسی بوده است.

این شهید فرزانه درباره هنرمندان گفته است: هنرمند، رازدار خزائن غیبه است و زبان او زبان تمثیل و تمتل است؛ پس باید رمز و راز ظهور حقایق متعالی و کیفیت حضور و ظهور امر قدسی را در جهان بشناسد او باید با بصیرت قلبی راز تمثیل حقایق ملکوتی را بیابد و این یافتن به معنی ” علم پیدا کردن ” نیست.

هنرمند از آسمانیان می گیرد و بر زمینیان می بخشد، پس سینه اش باید قابلیت نزول ملائکه ای را داشته باشد که واسطۀ الهام هستند. سینه تنگ کور دلان کجا و آسمان بی کران کجا ؟

آنچه هنرمند می پردازد نقشی است که از غیب در آینۀ جان او اشراق یافته است و اگر هنرمند از شواغل و تعلقات دنیایی إعراض نکند و اهل جذبه عشق نباشد آن جانب را نخواهد یافت.

هنرمند در میان سایر انسان ها همچون بلبل است و در میان پرندگان و وجه امتیاز او نیز در ” شیدایی ” است و بیان ” خویش” مرادم از شیدایی، شیدایی حق است؛ اما همچنان که در نزد قالب انسان ها القائات نفس از دعوات شیطان تشخیص پذیر نیست، چه بسا که ” شیفتگی شیطان ” با شیدایی حق مشبه شود و غالبأ چنین است.

هنرمند رویی به عالم غیب دارد و رویی به عالم شهادت. با آن روی خورشیدی منیر است و با این روی قمری مستنیر در شب ظلمانی کرۀ ارض، اما کدام هنرمند؟ هل یستوی الأعمی و البصیر

با توجه به اینکه این هنرمند فرزانه تلاش های زیادی در راستای انقلاب اسلامی داشته و آثار او بی نظیرند سالروز شهادت این هنرمند، به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.

انتهای پیام/س

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=58994

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

پانزده − چهار =