به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ با فرا رسیدن دهه فجر یکی از مطالبات مردمی بهار به نام قرار گرفتن روز بهار در تقویم کشور دوباره مانند هر سال احیا میشود.
در تاریخ ۱۹ بهمنماه سال ۱۳۵۷ ستون زرهی لشکر ۸۱ کرمانشاه برای عزیمت به پایتخت به منظور مقابله با حرکت انقلاب اسلامی و آغاز یک کودتا از سمت کرمانشاه به سمت تهران در حرکت بودند.
سیدحسین حسینی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بهار که در آن روزها نوجوان ۱۵ سالهای بوده است در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: پیش قراولان لشکر زرهی کرمانشاه جلوتر از تانکها و ادوات نظامی با ماشینهای خود وارد محدوده بهار و نزدیکی شهر همدان و بیمارستان ارتش شده بودند.
وی افزود: چند تن از اهالی بهار بهخدمت آیتالله مدنی که در آن زمان در همدان بودند رفتند و کسب تکلیف کردند که در برابر لشکر ارتش چه باید کرد؟
حسینی گفت: آیتالله مدنی گفته بودند که باید جلوی این حرکت ارتش گرفته شود و خود نیز به استقبال پیش قراولان ارتش رفتند و از آنها درخواست کردند که توقف کنند.
وی در ادامه افزود: پیش قراولان ارتش به آیتالله مدنی احترام گذاشتند و مدتی صبر کردند اما گفتند که دستور از تهران رسیده است که هرچه سریعتر به سمت تهران حرکت کنند.
حسینی گفت: در این زمان اهالی شهر بهار و روستاهای اطراف نیز در محل میدان بهار یا همان پلیس راه قدیم با دستان خالی و چوب و چماق منتظر ستون اصلی زرهی ارتش بودند که بهمحض رسیدن ستون اصلی زرهی ارتش جلوی آنان را گرفتند و مانع از حرکت خودروهای تانک بَر شدند.
یکیدیگر از انقلابیون حاضر در آن زمان گفت: مردم سلاح و تجهیزات جنگی ارتش را از تانکهای آنها که در ورودی بهار متوقف شده بودند برداشتند و به هر نحوی بود سعی کردند تا حرکت ستون زرهی را متوقف کنند و برخی نیز در مقابل خودروها در جاده دراز کشیدند و اعلام کردند که اگر ارتش میخواهد عبور کند باید از روی آنها عبور کند، و بالاخره حرکت ارتش متوقف شد.
سردار رضا طلایینیک معاون برنامهریزی و توسعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم بزرگداشت حماسه بزرگ مردم بهار در جلوگیری از حرکت تانکها که در بهار برگزار شد گفت: حرکت مردم بهار باعث شد که تانکهای رژیم شاهنشاهی نتوانند خود را به تهران برسانند و نهایتاً در صبح روز ۲۱ بهمنماه کاملاً حرکت ستون زرهی ارتش متوقف شد.
وی افزود: با این حرکت انقلابی اهالی بهار، رسیدن لشکر زرهی کرمانشاه به تهران منتفی شد و در آن روز که رژیم اعلام حکومت نظامی کرده بود و قصد کودتا را در تهران داشت عملاً لشکر کرمانشاه را در اختیار نداشت و امام خمینی (ره) بعد از ظهر فرمان لغو حکومت نظامی را صادر کردند و مردم به خیابانها آمدند و انقلاب پیروز شد.
رضا مصباح امام جمعه شهرستان بهار گفت: حماسه بزرگ مردم بهار یک هویت فرهنگی برای شهرستان بهار است که بایستی در اذهان و خاطرهها بماند و نسل جوان، آن را بداند و به آن افتخار کند.
وی افزود: دشمن در جنگ نرم بهدنبال گرفتن هویت از نسل امروز است که نبایستی بگذاریم این اتفاق رخ دهد که اگر این حماسه بزرگ مردم شهرستان بهار تبیین و به نسل جوان شناسانده شود در هویت اسلامی و دینی نسل کنونی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
مصباح تصریح کرد: شایسته است که اینروز را در تقویم بهنام روز بهار نامگذاری کنند تا این برگ زرین افتخارات مردم شهرستان بهار در تاریخ با نامگذاری یک روز به نام آن ماندگار شده و بیشتر شناسانده شود.
نداشتن روزی در تقویم بهنام شهر بهار سالها است که مطالبهگران و اهالی را برآن داشته است تا برای ثبت چنین روزی در تقویم کشور از مسئولان مربوطه مطالبات خود را انجام دهند.
و چه روزی بهتر از ۲۱ بهمن ماه که حماسه مردم بهار در پیروزی انقلاب نقش مهم خود را ایفا کرد و شجاعت و شهامت مردمی با دستان خالی در برابر ارتشی تا دندان مسلح را به تصویر کشید.
اهالی بهار منتظرند تا مسئولان در نامگذاری روز بهار به یاد دلاوریها و افتخارآفرینیهای اهالی این شهر در پیروزی انقلاب تلاش کنند تا روز بهار در تقویم ثبت شود.
انتهای خبر/ع