• امروز : دوشنبه, ۲۲ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 10 February - 2025
1
عضو شورای شهر همدان:

قحطی همدان در پهلوی وحشتناک بود

  • کد خبر : 235495
  • 21 بهمن 1403 - 22:34
قحطی همدان در پهلوی وحشتناک بود
عضو شورای شهر همدان با اشاره به شرایط اسفناک دوران پهلوی، از گرسنگی شدید مردم و ناتوانی حکومت در تامین نیازهای اولیه آنها سخن گفت.

اکبر کاووسی امید در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ اظهار کرد: مهمترین نکته‌ای که می‌توانم در مورد رنج مردم در دوران پهلوی اشاره کنم، بحث گم شدن احساس هویت است.

وی با بیان اینکه در دوره ستم‌شاهی و محمدرضا شاه ملعون و پدرش هیچ احساس هویت و موجودیتی نداشتیم، عنوان کرد: مردم ایران هیچ موضع اثری از خودشان در دنیا احساس نمی‌کردند، چون اصلاً در دنیا هیچ‌ کشوری ایران را به‌عنوان یک کشور به حساب نمی‌آورد.

عضو شورای شهر همدان گفت: مهمترین ارمغان انقلاب برای ما بعد از اینکه ما تحت حکومت الله قرار گرفتیم، بحث احساس و ایجاد هویت بود، همین احساس است که امروزه ما می‌توانیم به ایرانی بودن خودمان افتخار کنیم و بگوئیم ما ایرانی هستیم و از بردن نام ایران لذت ببریم.

کاووسی امید اضافه کرد: کشور پهناور ایران در دوره قاجار و پهلوی به‌راحتی در جنگ جهانی دوم بدون هیچ‌گونه مقاومتی از سوی حکومت ایران، توسط دشمنان فتح می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تمامیت ارضی کشور ما در زمان پهلوی تعریفی نداشت، تاکید کرد: دشمنان بدون اینکه از شخص اول مملکت اجازه بگیرند وارد کشور می‌شوند، همین کار یعنی لگدمال کردن هویت یک ملت، ولی در دوره انقلاب اسلامی ما هشت سال مستقیم و به نمایندگی عراق با کل دنیا جنگیدیم، اما یک وجب از خاک خود را از دست ندادیم.

عضو شورای شهر همدان با تاکید بر اینکه بحرین را در دوره محمدرضا شاه پهلوی از دست دادیم، خاطرنشان کرد: وقتی کشوری هویت نداشته باشد دچار سردرگمی خواهد شد، اما انقلاب اسلامی کشور را جهت‌دار کرد و آن‌را به‌سمت قله‌‌های پیشرفت سوق داد.

کاووسی امید ادامه داد: ابعاد رفاهیات زندگی در دوران شاه بسیار پائین بود که با انقلاب اسلامی توسعه پیدا کرد، اگر رفاهیات آن زمان را با دوران بعد از انقلاب اسلامی مقایسه کنیم، بیش از ۲۰ برابر آن زمان موفقیت داشته‌ایم.

وی با اشاره به تامین نبودن نیازهای اولیه مردم جامعه در زمان شاه عنوان کرد: عدم دسترسی به آب شرب، نداشتن مسکن مناسب، نداشتن تغذیه مناسب و مغذّی، نداشتن لباس از جمله مشکلات مهمی بود که مردم در آن زمان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

عضو شورای شهر همدان در پایان یادآور شد: در زمان پهلوی ظلم تاریخی انگلیسی‌ها به حدی بود که، قحطی بسیار وحشتناکی در کشور به‌وجود آمد، بطوری‌که مردم همدان گیاه هم برای خوردن پیدا نمی‌کردند.

انتهای خبر/سا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=235495

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

شانزده − 8 =