به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ در پی افزایش قیمت ارز و اقلام مصرفی خانوار در روزهای گذشته، قیمت شیر خشک نیز افزایش یافته است.
در پی جهش قیمت برخی از اقلام در ماه جاری، شیر خشک مصرفی کودکان نیز افزایش یافته است.
افزایش قیمت شیر خشک باعث افزایش فشار معیشتی بر خانوادههای دارای فرزند نوزاد و کودک شده است.
یکی از شهروندان گفت: کودک یکسالهای دارم که برای تغذیه آن مجبور به خرید ماهانه ۱۰ الی ۱۲ بسته شیر خشک هستم.
وی افزود: قیمت قوطی شیر خشک با احتساب یارانهای که دولت برای آن در نظر گرفته است، ۶۵۰ هزار ریال بود که برای هر ماه تعداد ۱۰ عدد شیر خشک بهصورت یارانهای به هر کودک تعلق میگیرد، و قیمت هر شیر خشک غیر یارانهای یکمیلیون و ۳۰۰ هزار ریال بود که درصورت اتمام یارانه، بایستی شیر خشک را با قیمت آزاد تهیه کرد.
این شهروند گفت: اما روز گذشته که برای تهیه شیر خشک به داروخانه مراجعه کردم متوجه شدم که قیمت هر قوطی شیر خشک با احتساب یارانه از ۶۵۰ هزار ریال به یکمیلیون و ۱۳۰ هزار ریال افزایش یافته است؛ یعنی ۴۸۰ هزار ریال در هر قوطی، شیر خشک با افزایش قیمت مواجه شده است.
شهروند دیگری گفت: با افزایش قیمت شیر خشک بایستی ماهیانه حدود ۱۳ میلیون ریال برای تهیه آن هزینه کنم این در حالی است که قیمت پوشک اخیراً با افزایش مواجه بوده است و زمزمههای افزایش بیشتر قیمت آن نیز بهگوش میرسد.
وی افزود: در روزهای اخیر قیمت بسیاری از مواد مصرفی خانوار مانند برنج و سیب زمینی و سبزیجات افزایش زیادی داشته است، اما انتظار افزایش قیمت شیر خشک را نداشتیم، چراکه افزایش هزینههای نگهداری کودک علاوه بر تأمین مایحتاج معیشتی زندگی، فشار بیشتری را به تأمین هزینههای خانوار وارد میکند.
از بیش از ۱۳ سال قبل رهبر انقلاب در مورد چالش جمعیتی کشور و افزایش فرزندآوری هشدار دادند.
این موضوع پس از گذشت سالها تذکر کارشناسان حوزه جمعیتی و رهبر انقلاب، در دولت قبل مورد توجه دولتمردان قرار گرفت و مسئولان وقت، طرح جوانی جمعیت را برای حمایت از فرزندآوری ابلاغ کردند.
این طرح برای کم کردن موانع فرزندآوری ابلاغ شد که بنابر آمارهای موجود، تأثیر خود را نیز در افزایش ولادتها دربَر داشته است
کارشناسان، بسته شدن پنجره جمعیتی ایران را در سال ۱۴۰۵ بهشدت هشدار میدهند و معتقدند تا سال ۱۴۰۵ ایران میتواند خود را از تله جمعیتی رها کند، وگرنه تا ۳۰ سال آینده ایران پیرترین کشور جهان لقب خواهد گرفت و مشکلات فراوان و عدیدهای را تجربه خواهد کرد.
فرزندآوری، موانع متعددی را در کشور ما دارد که ابتداییترین و بدیهیترین آن تهیه اقلام مصرفی مانند پوشک و شیر خشک است که والدین همیشه با آن سر و کار دارند.
افزایش قیمت این اقلام در روزها و هفتههای گذشته موجب نارضایتی والدین شده است و والدین معتقدند که افزایش قیمتها با شعار جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری مغایرت دارد و خانوادهها برای تأمین هزینهها دچار مشکل خواهد شد.
افزایش قیمت ارز طبیعتاً بر افزایش قیمت شیر خشک تأثیر بهسزایی دارد، اما دولت میتواند برای خانوارهای دارای فرزند زیر دو سال که از شیر خشک و پوشک بیشتر استفاده میکنند، بستههای حمایتی را در نظر بگیرد تا خانوادهها کمتر زیر فشار هزینههای فرزندآوری قرار گیرند.
هشدار کارشناسان و رهبر انقلاب نسبت به چالش بزرگ پیری جمعیت در ایران زنگ خطری است که سالها پیش به صدا درآمده است و نیازمند حمایتهای معیشتی دولت برای نجات آینده ایران از خطر پیری جمعیت است.
اگر کشور ایران با چالش جمعیتی مواجه شود در آینده با کمبود نیروی انسانی در حوزههای مختلف و در نتیجه بحرانهای بزرگ اقتصادی و امنیتی فرهنگی روبهرو خواهد شد.
درنظر گرفتن منابع مالی برای حمایت از طرح جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری توسط دولت، بار سنگین مالی ندارد، چراکه دولت برای کنترل بازار طلا بهراحتی اقدام به عرضه طلا در بازار با قیمت پایین میکند که در نوع خود یک خطرپذیری است، چرا که دولت در سال ۱۳۹۷ تجربه تلخ عرضه طلا یعنی پشتوانه پول ملی در بازار را دارد که منجربه کاهش ارزش پول ملی و بحرانهای اقتصادی شد و نتیجه مطلوبی هم در کاهش قیمت طلا نداشت.
اما حمایت از فرزندآوری در مقایسه با اقداماتی همچون عرضه طلا با قیمت پایین در کف بازار ناچیز است و حتی اگر بار مالی زیادی هم برای دولت داشته باشد، اما نتیجه آن در آینده بسیار مطلوب خواهد بود چراکه کشور از یک خطر بزرگ به نام چالش پیری جمعیت رهایی مییابد.
انتهای خبر/ع