• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
15

در یک قدمی ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» / ثبت جهانی فرصت ها و تهدید ها

  • کد خبر : 187418
  • 29 خرداد 1402 - 11:45
در یک قدمی ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» / ثبت جهانی فرصت ها و تهدید ها
روز گذشته نشست خبری با موضوع ثبت جهانی هگمتانه و راسته بازار های قدیمی همدان با حضور محمدرضا عراقچیان، رویا تاجبخش، رضا نظری از صاحب نظران حوزه گردشگری و باستان شناسی برگزار شد.

به گزارش عصر همدان؛ در این نشست تخصصی، کارشناسان به نقد و بررسی فرصت ها و تهدید های ثبت جهانی هگمتانه پرداختند.

محمدرضا عراقچیان عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا گفت: مطرح شدن شهر همدان در جهان، تعاملات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را به دنبال دارد.

عراقچیان افزود: ثبت آثار باستانی تک اثر با ثبت آثار مجموعه ای بسیار متفاوت است و از نظر یونسکو برای ثبت آثار باید ویژگی هایی نظیر جمعیت زنده مجاور، حریم و همچنین خود اثر باید سالم و سرپا باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا  عنوان کرد: شهر همدان حدودا  سیزده بار تخریب کامل شده است و مجددا بخاطر اهمیتاستراتژیک آن در سرجای خود از ابتدا ساخته شده است.

عراقچیان با ذکر جمله ی « هگمتانه، ری و  بلخ» سه شهر قدیم جهان بودند گفت: همه دستگاه ها در همدان باید پای کار بیایند تا هگمتانه ثبت جهانی شود.

وی افزود: کاسبان و مالکان محل های مجاور آثار باستانی در جریان نیستند که ثبت جهانی هگمتانه و راسته بازار ها برای آنها مفید است یا خیر.

محمدرضا عراقچیان عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا گفت: همدان هنوز تمبر یادگاری آثار باستانی ندارد. رویا تاجبخش عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی و  مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در این نشست عنوان کرد: کشورهای عضو یونسکو می توانند آثار تاریخی و طبیعی ارزشمندی که در کشورشان هست را به عنوان نامزد ثبت جهانی معرفی کنند و با طی مراحل و شرایط، آن را به ثبت برسانند.

وی گفت: ایران موفق شده است ۲۶ آثار را به ثبت جهانی برساند که از این تعداد ۲۴ آثار باستانی معماری و ۲ آثار طبیعی می باشد.

تاجبخش  افزود: اکثر آثار باستانی کشف شده در مناطق سکونت های باستانی همدان متعلق به دوره اشکانی است که این امر نشانگر سابقه این شهر است.

همدان باید خیلی قبل تر از این ثبت جهانی میشد رضا نظری ارشد استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در نشست خبری در دفتر عصر همدان گفت: برای ثبت جهانی هگمتانه هیچ بودجه ای در نظر گرفته نشده  و تنها شهرداری ۲۵۰ میلیارد به این امر اختصاص داده است.

نظری ارشد عنوان کرد: کارگروه ثبت جهانی همدان سه سال است تشکیل شده ولی متاسفانه دارای برنامه منسجمی نبوده است و کار عقب مانده است.

وی افزود: کار ثبت آثار و بناهای باستانی به عهده اداره میراث فرهنگی است که متاسفانه این اداره از بعد فرهنگی خود خارج شده و به بعد سیاسی روی آورده است.

به گزارش عصر همدان؛ مطمئنا با جهانی شدن شهر همدان و اضافه شدن نام این شهر کهن به لیست اسامی شهرهای گردشگری و دارای آثار و بناهای با ارزش و بازمانده از تاریخ و ورود گردشگران داخلی و خارجی بیش از پیش باعث رونق اقتصادی خواهد شد. اما زیر ساخت های لازم از قبیل: اقامت گاه های بوم گردی و هتل ها، ترافیک، بهداشت و درمان، نما سازی ساختمان ها و حتی کارهایی نظیر تعویض تاکسی های فرسوده باید مد نظر باشد.

یادمان باشد تنها به ثبت رساندن نام همدان در فهرست جهانی نمیتواند مفید باشد و شاهد کارهایی نظیر واردات سفال از کشور چین به شهر جهانی لالجین و در خطر بودن حذف نام این شهر از فهرست سازمان یونسکو نباشیم.

انتهای پیام/ طهماسبی

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=187418

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

ده + 14 =