شهید نادر عبادی نیا چهرهای آرام، خوش سیما، متین و نورانی داشت. متولد ۱۵ مهرماه سال ۱۳۴۴ بود از همان کودکی و نوجوانی دارای روحی بزرگ و معنوی بود. همان روزها علاوه بر فعالیت در برنامههای مسجد در زمینههای هنری و ورزشی نیز فعال بود.
به گزارش عصر همدان؛ روحیه نوعدوستی و کمک به فقرا جزء دغدغه زندگیش بود از ۱۷ سالگی در جبهههای جنگ تحمیلی حضور فعالی داشت تا اینکه در لباس طلبگی در تاریخ چهارم دی ماه سال ۶۵ به درجه رفیع شهادت نائل شد.
آری شهید نادرعبادینیا همان کسی است که در سال جاری از سوی سپاه ناحیه به عنوان چهره شاخص شهید طلبه سال همدان انتخاب شد.
او که در منطقه عملیاتی کربلای چهار آنطرف رودخانه اروند پس از عبور موانع و سیمخارهای دشمن در حین نبرد و نابودی دشمنان اسلام و انقلاب به آرزوی دیرینه خود شهادت رسید.
همو که در دوران جنگ علاوه بر دفاع از کیان میهن، دست از کمک به فقرا نمیکشید به مادرش پیشنهاد میکند که مادر طلاهایتان را برای کمک به فقرا بفروشید و از آنجا که مادر نادرش را در خیلی از کارها قبول داشت طلاهایش را برای کمک به فقرا میفروشد و یک سوم آن پول را تقدیم شهید بزرگوار آیت الله مدنی میکند.
مادربزرگ شهید نادر عبادی نیا میگوید: نادر یک کودک پاک و عجیبی بود زمانی که در کلاس دوم ابتدای تحصیل می کرد روزی با ناراحتی از مدرسه به خانه آمد در حالی که با گریه و اعتراض میگفت که مدرسه من را تغییر دهید از او پرسیدیم علت چیست؟ گفت من ناراحتم از اینکه خانم معلم ما در کلاس درس روسری نمیپوشد. به سختی قانعش کردیم که مدرسه محل تحصیلش را سال آینده تغییر دهیم. سال آینده به یاری خدا و سماجت خودش نادر را در مدرسهای ثبت نام کردیم که معلمش آقا بود.
* شهید عبادی نیا در گردان غواصی به ساعت گردان معروف بود
خصوصیات شهید نادر عبادی نیا از زبان همرزمانشان: همه چیز را رها کرده بود و به جبهه برای جنگ با دشمن آمده بود؛ شبی نبود که پس از نماز عشاء همراه با اشک چشم دعای توسل نخواند، نیمههای شب برای راز و نیاز با محبوب خود سر به سجده میگذاشت و نجوا میکرد. هر زمان هم که توفیق نماز شب نداشت مسئولیت امام جماعت شدن را نمیپذیرفت.
مهدی فرجی یکی رزمندگان دلاوری است که در مورد شهید عبادی نیا میگوید: از بچهِهای مسجد بود. علاقه شدیدی به درس طلبگی داشت و در درسش نیز موفق بود. با اشتیاقی که به درس حوزه داشت بالاخره توانست طلبه شود و در کنار طلبگی در میدان جبهه و جنگ نیز حضور فعالی داشت.
برای گذراندن یکسری آموزشهای ویژه غواصی به گردان غواصی رفت. از همان روزهای ابتدایی به دلیل ویژگی و خصوصیات اخلاقی خوب و تقوای زیاد، بچهها را دور هم جمع می کرد.
نادر با این اخلاق خوبش به نوعی عامل اصلی انسجام گردان غواصی شده بود. شاید اگر وی نبود این گردان نمیتوانست آنقدرها عالی از آب در بیاید.
همرزمان و مادر شهید در احوال شهید عبادینیا میگویند: شهید بسیار منظم و دقیق بود؛ طوری که به ساعت گردان معروف بود و هر جا حضور داشت نیازی به کوککردن ساعت برای نماز صبح نبود.
* با قرآن و روایات مأنوس باشیم تا به رشد دست یابیم
در قسمتی از وصیت نامه شهید نادر عبادی نیا آمده است: که دنیا گذراست و ما در این دنیا آمدهایم که رشد کنیم و غفلت نداشته باشیم. وی در بخش مقدمه وصیتنامه به رشد معنوی و انس با قرآن و سنت تأکید وافری کرده بود که با قرآن و روایات مأنوس باشیم تا به رشد دست یابیم
در بخش دیگری از وصیتنامه خود آ ورده عزیزانم تا قطره خونی که در بدن دارید دست از یاری امام راحل برندارید و کوتاهی نکنید که به حق فرزند زهرا(ع) و گوهری گرانبها در بین ما میباشند و بحق نعمت بزرگی بود که خدای مهربان بر ما عنایت کرد.
در بخش دیگری از وصیت نامه این شهید در ارتباط با روحانیت این نهاد گرانمایه و این سربازان بحق امام زمان (عج) کمال همکاری را بنمایید و لحظهای خود را جدا از آنها ندانید. به خانوادههایی که فرزندانشان مستعد هستند و علاقه به حوزههای علمیه دارند میگویم بگذارید فرزندانتان وارد حوزهها شوند و به اسلام خدمت کنند تا از روحانیت حمایت و پاسداری شود.
شهید نادرعبادی نیا خوش اخلاق و متواضع بود
برادر شهید نادر عبادینیا در گفتگو با خبرنگار عصر همدان در مورد خصوصیات بارز اخلاقی ایشان گفت: بنده زمانی که اخوی شهید شدند سن و سال کمی داشتم اما از پدر و مادرم شنیدم که خوش اخلاق، متواضع بود و انس با معنویات مثل نماز شب و قرائت قرآن داشت.
وی ادامه داد: برای تمامی اهل منزل هم با گفتار و هم با رفتار به مانند یک مربی بود. صله رحم و سرزدن به اقوام دور که در روستا ساکن بودند از اموری بود که شهید نادر عبادینیا به آن مراقبت داشت.
عبادینیا با بیان اینکه در سن ۱۶ سالگی وارد مدرسه آیت الله آخوند همدانی و سپس در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل شد، خاطرنشان کرد: با وجود علاقه فراوان به درس و اشتیاق به بهرهمندی از اساتید حوزه قم به جهت انجام وظیفه بارها به جبهه حق علیه باطل اعزام شدند.
وی افزود: در جبهه نیز به عنوان یک طلبه به کار تبلیغی می پرداخت و به عنوان یک بسیجی در امور رزمی و جهاد علیه دشمن بعثی شرکت داشت و در عملیات کربلای ۴ به عنوان غواص و آرپی جی زن به شهادت رسید.
سخن از شهدا بسیار است و گاهی قلم قاصر از به نگارش کشاندن واژهها در وصف مقام آنهاست اما همین چند خط نوشتن هم میتواند ما را به شهدا نزدیک کند……
آری… شهدا شمع محفل بشریتاند…
انتهای پیام/ف