مصطفی ترکمان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه سیاست وزارتخانه جهاد کشاورزی این است که بتواند بازار و سفره مردم را تأمین کند و از سوی دیگر از شالیکاران شمال کشور حمایت کند، گفت: در نتیجه وزارتخانه در فصول خاصی اجازه توزیع یا واردات برنج خارجی را نمیدهد تا برنج داخلی به فروش برسد و از کشاورزان داخلی حمایت شود.
وی با اشاره به اینکه برای تأمین بازار و کسری بازار سیاستهای واردات برنج از کشورهای دیگر در دستور کار است، افزود: این برنجها در زمان و مناسبتهای خاص توزیع میشود.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی همدان ادامه داد: وقتی تولیدات کشاورزان داخلی به بازار عرضه میشود، جهاد کشاورزی از توزیع برنج خارجی خودداری میکند و با توجه به نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی کمی مقدارها بالا میرود.
ترکمان با بیان اینکه قیمت برنج ایرانی نسبت به دوسال گذشته افزایش خاصی پیدا نکرد و حتی کمی کاهش پیدا کرد و قیمت تقریباً همان مقدار است، عنوان کرد: ارقام پرمصرف مثل شیرودی، فجر و ندا تا کیلویی ۸۵ هزار تومان در بازار است و برنج هاشمی هر کیلو ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان به فروش میرسد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برنج هندی و پاکستانی در بازار کمیاب شده است، گفت: درست است از نظر اقتصادی قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و از سوی دیگر واردات و توزیع برنج خارجی از ۱۵ شهریور تا اواخر مهرماه کاهش زیادی داشت که البته برای حمایت از کشاورزان داخلی این اتفاق افتاد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی همدان ادامه داد: در این برهه زمانی برنج خارجی کاهش داشته اما از ۱۵ مهرماه به بعد توزیع برنج هندی و پاکستانی در بازار افزایش پیدا کرد و از ابتدای سال تاکنون حدود دو هزار و ۴۰ تن برنج خارجی توزیع کردیم تا بازار تعدیل شود.
ترکمان با بیان اینکه درحال حاضر قیمت هر کیلو برنج هندی حدود ۵۰ تومان است، تصریح کرد: برنج پاکستانی نیز حدودا کیلویی ۶۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه کارگروههای مشترک و بازرسین پای کار هستند تا از احتکار برنج توسط متخلفین و سودجویان جلوگیری شود، گفت: شهروندان میتوانند تخلفات را به بازرسین صنف مورد نظر، جهادکشاورزی و یا اداره صمت از طریق شماره ۱۳۴ و ۳۸۲۱۵۵۵۵ اطلاع داده دهند.
انتهای خبر/ سع